OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

301210

Kategori: Sweden

Idag var jag duktig och klev upp halv åtta, mamma och pappa skulle åka till Thailand på fm i usa tid, så då tänkte jag passa på att skypa med dem och säga hej då. Även fast vi inte har träffas på 5 månader så var det åndå som att de kommer att var "borta" sen så kommer vi inte ha samma mail och skype kontakt som innan heller. De ska vara borta i fyra veckor så nu får jag en riktig prövning här, men det är ju tur att jag har Mormor och Morfar som kan skypa med mig ist ;)

När jag hade pratat klart med dom så åt jag frukost och sen duschade. De vuxna var på jobbet, Christopher hos sin pappa, calry hos en kompis, jake och macy hos deras mormor och Michaela hos min mormor. Så jag och Flavia var själv hemma, vi fixade här hemma och började att plocka ner julbelysningen utomhus som vi skulle ta ner idag. Vid två kom Sherry hem och då plockade vi ihop resten av julen och satt upp allt på "vinden" Julen varade inte länge här!!

Till middag åt vi fiskpinnar och pommes, det gick ju det med. Var mycket fritering på fisken, om det ens var fisk i den?!
Nu ikväll har resten av barnen kommit hem och sen har Sherrys bror med familj vart hitt en sväng och hälsat på, sedan har jag spelat wii med Christopher.

291210

Kategori: Sweden

Grattis världens bästa morfar som har födelsedag idag!! Grattis.

Idag har jag typ haft magsjuka, så har stannat i sängen och läst o kollat på tv.
Vid fem så kom sherry hem och då hade hon med sig middagen-Pizza!  Den perfekta maten att äta med min mage. Men det gick även fast jag kanske inte mår så jätte bra nu, det är något virus som spökar.

Nu ska jag borsta mina tänder och sen försöka sova!

281210

Kategori: Sweden

klev upp idag vid nio, åt frukost och pratade lite med mamma på skype. Sedan så kollade jag på drottningoffret ett litet tag.

vid elva så kom Sherry hem från sin mormor där hon hade sovit efter att jobbat natt på bb, hon byte sedan om och åkte iväg på sitt vanliga jobb, men först så kom sherrys mamma, syster och sedan hennes bror som hade kommit ner idag från Kalifornien. Han bor där med fru och två barn.
När de alla hade åkte så började jag med en bok som jag gick i julklapp av sherry, det är en klurbok med 200 bilder från världen över och sedan är det "finn fem fel" med dessa turistplatser, det var även kul att kolla igenom och se om det var något man kännde igen.

Till middag fortsatta julmats rensningen med kalkonen som nu är kvar, sedan var det lite annat till som vi åt. Efter middagen kollade jag och Christopher på en film och nu ska jag gå och sova! God natt.

271210

Kategori: Sweden

Idag har varit en bra dag, som alla andra dagar såklart! Vid elva så åkte jag och Christopher ut till vårat shopping center, vi lämnade tillbaka och byte lite av hans julklappar, sen var vi nästan två timmar på en jätte stor teknink butik, Best Bey det är typ tio gånger större än Elgiganten och de har alla senaste prylarna. Vi kollade runt bland alla coola saker och christopher kollade på nya högtalare till hans rum och jag kollade även på ev. en ny telefon.
Slutade att Christopher köpte en bokhylla, wii spel och två tv-serier som vi ska kika igenom nu när vi har lov osv. Efter det var vi en sväng till posten i några ärenden och sen åkte vi till wal-mart för att kicka in deras "mellandagsrea"

Efter en dag på stan blev vi ju hungrig med så vi åkte på en kyckling restaurang som hade jätte goda kyckling hamburgare och strippsen var underbara med! 

När vi kom hem vid fem hade jag fått två packet, ett lite mindre och ett som vägde 2,6 kilo. 
Det mindre var från mina kusiner i söderhamn, famijen Åker och i det var det lite gott svenskt godis, skvallertidningar, ett brev. I det stora paket som var från mamma, pappa och mormor, morfar så var det jätte många inslaga små packet, julpapper för julklapparna och vanligt presentpapper för födelsedagspresenterna! I dessa packet var det sedan jätte mycket gott godis, choklad i mängder! skumtomtar, surt godis, gott o blandat osv. sen var det en bildskrapa till christopher, en mössa, svenkst julgrans dekoration, den årliga familje almänackan, många julkort från när jag var liten, lite brev, en familje tännsticksask, julpost hängare, julskiva och ett usb minne! -Tack så jätte mycket för allt kära släktingar!!!

Så Nu har jag 600 gram Marabou choklad, 6 påsar skumtomtar och massa annat gott godis att smaska på medans jag läser den svenska skvallar tidningen. På Usb minnet var det två video från när min kusin, wille gjorde ett musik framträdande i en kyrka och sedan var det lite musik på det eftersom att inte spotify fungerar i USA. 
Ni stammisar här på bloggen kanska minns att för några veckor så skrappande jag en bilruta med en pizzakartong och ett kreditkort så därför skickade nu mamma o pappa över en bilskrapa vilket såklart även finns här men det gav ett roligt skratt till Christopher när han såg vilken bra humor min famij hade. Men det som man använder här ist för en bilskrapa är det en spray som som bara sprayear på fönstrerna och isen försvinner. Men nu ikväll när sherry skulle åkte iväg för att att jobba natt på bb så inser hon att hennes spray är slut och sen när hon kommer upp för att kolla in allt jag har fått så börjar jag berätta om det och då blir hon jätte glad, så nu åkte hon iväg men en
"Hudiksvalls Sparbank" bilskrapa! Är det inte det som kallas Internationell marknadsföring på hög nivå, Anna-karin?? 

Nu ikväll har jag och Christopher fixat med nya bokhyllan och sen kollade på en film med svenskt godis!!



Från kusinerna.



Var mycket roligt i det!!



Famijepaketet!



I denna härliga "helglåda" var det mycket gott och roligt!! 



Nästan hela familjen stod omkring mig när jag öppnade allt, de tyckte det minst lika spännande som mig, var som lila julafton idag ;)



En liten julpåse från mormor o morfar fylld med gottis!



Julpost var det här, denna var till sherry med julkort från alla år!



mer klappar var det, fyllda med trevliga saker!



Undra vad det kan vara i denna brunsås förpackningen??
För er som inte redan märkt det, så har jag blivit korthårig!

261210

Kategori: Sweden

Imorse klev jag upp vid tio och pratade med familjen min fram mot tolv då min tremännings mormor dvs. min mormors kusin ringde. Hon heter Ulla och bor i Florida sen många årtionden tillbaka. Hon har barn och barnbarn där som ej är svensktalade. Det var även hennes dottors familj som jag var till och bodde med i tre veckor när jag var 14.
Så vi pratade en tag om julen och mitt år osv.
 
När Familjen sedan kom hem från kyrkan så åt vi lunch, julmats rester var det såklart så här dagen efter jul.
Här i USA så består julen av Christmas Eve den 24 Dec. och Christmas Day den 25 Dec. sen så är julen över och hade idag varit onsdag lr en annan vardag då hade man jobbat och de flesta jobbade den 24 med.

Jag laddade sedan upp masa foton på facebook från november och Delar av december innan klockan blev tre och jag, Christopher åkte på bio och kollade på Tron i 3D, den var jätte bra och mycket bra effekter men glasögonen var inte alls bekväm så de åkte endast på när 3D effekterna kom.

När vi kom hem åt vi middag, pasta Kyckling soppa den var jätte god! Våran 5 meters träd som vi har i vardagsrummmet har även dött för att det är typ för stort och fick inte tillräckligt med näring så den har barrat jätte mycket och dekoration har börjat åka av men eftersom att denn har varit uppe sedan den 27 november så fick den idag åka ut!! tog ett tag att få ner alla ljusslingor och all krafts i den men sen var det bara att dra ut den med barr som låg överallt!

Nu ikväll har jag och flavia lagt klart mina två pussel, ett med 350 och en med 500 bitar sedan har jag bowlat med christopher på vårat nya wii. -jag vann!

251210 - Christmas

Kategori: Sweden

Idag ringde klockan 05.45 och då var det bara att kliva upp! Men jag kom inte långt innan Sherry kom upp till barnen som redan var vaken och sa att det måsta vänta minst 45 min. till för att hon måsta sova längre. Jag blev ju glad då för att sova lite extra igen men då kom christopher in och börja prata med en så det blev ingen extra sovning!

Vid halv sju gick vi ner och där låg det 7 julstrumpor som tomten hade varit ett till varje barn, sedan under alla strumpor låg ett nintendo wii till alla barnen.
Efter tomtens presenter så började vi öppna våra egna presenter, öppnade typ två åt gången så det tog ca. 50 minuter med alla ;)

jag Fick massa olika saker, dvd, böcker, pussel, usa almenaka, kakmixar, godis, gift card osv. Sherry blev glad över brödrosten hon fick av mig! sedan fick hon även en "scandinavien cookbook" och en järn skylt som sa -Merry christmas! barnen fick massa leksaker och olika spel osv.

vid nio så pratade jag medd släkten Åker som var hemma hos mormor och morfar på annadags julmiddag, det var trevligt! Sedan så åt vi alla julfrukost som var bullar och en köttfärspaj med majs i.

Resten av förrmiddagen spenderades med alla julklappar och skräp! Det var ca. 60-75 julklappar sa sherry och många klappar ligger här i som fina julpåsar och tunt färgpapper i så det blev mycket skräp.
Jag och flavia började sedan med ett pussel och jag gjorde klart mitt som jag fick i födelsedag.

Vid 1 kom familjen gammel mormor hitt med sin "pojkvän" och sedan kom mormor'n och mostern, då åt vi jullunch som var kalkon, skinka och massa olika gratänger samt pajer. var även desert i mängder.
Efter det så var det mer presentöppning, då var det dags för alla från mormor'n där jag fick en necessär samt en storburk med tre olika sorters popcorn i.
Vi hade sedan julprat framför tv'n och brasan fram till fem då alla åkte hem och några av oss tog en timmes sovning.

Nu ikväll åkte vi hem till mormor'n där vi kollade på Christmas vacation och stannade resten av julaftons kvällen.



Presenterna sju i morse ;)


Presentöppning


Presentöppning av Brödrost och kokbok.


Carly, Presentöppning


Christopher fick en ny telefon av Sherry.







Visade sig att det var två för en, så Sherry fick sig en ny telefon av sig sjäv med! (:


Glada var vi efter all Presentöppning.


Jullunch.


Sen var det presentöppning igen ;)


Flavia och mig med våra nya kläder vi fick idag ;)



Film hemma hos mormor'n med hennes gran.

241210 - Christmas Eve

Kategori: Sweden

God Jul till alla er hemma i Svergie, hoppas att det har varit en bra Jul.
Själv får jag vänta en dag till tills det blir jul här och ifs resten av världen med.


Jag har pratat med mamma, pappa, mormor och morfar på skype när de julmiddag och detta år utan min vanliga närvaro, skype fick duga.
Resten av dagen har vi tagit det lungt, sherry har varit ute och fixat de sista julklapparna. Vi började sedan med lite av julmaten tills imorgon. 

Vid fem åkte vi till kyrkan för candle Service, först så var det några som sjöng och prästen pratade. på slutet var det nattvard och sen så tända alla ett ljus som man fått i början, sen höll man i det ljusten medans prästen ber för alla. 
Efter kyrkan så åkte vi hem till gammel mormor i familjen, där var det middag och sedan presentöppning. 
Det var presenter från henne gammel mormor och hon hade en julpåse fylld med saker till varje, barnen hade typ 10-15 saker i den och var det något extra som var större så var det på sidan. 


Den vita granen.  

 
carly gammel mormor och macy


Gammel mormor - Ola, Sherrts syster alicia, sherry och deras mamma - sairley.



presentöppning. Jag fick en parfym av gammel mormor och ett underställs tröja från mormor'n.

Nu ska vi gå och sova medans tomten kommer inatt och lämnar presenter till oss, sen kliver vi upp imorgon vid sex och öppnar alla presenter.

GOD JUL!

231210

Kategori: Sweden

Imorse klev jag upp vid nio och åt frukost, vädret var jätte härligt med solsken och inge vind.
jag och Christopher åkte runt tolv till wal mart för att fixa lite julklappar. det var jätte mycket folk ute och shoppade inför julen osv. efter bilköer och väntan så åkte vi till subway för att äte en sub till lunch vilket smakade bara bra!

Nu är även alla julklappar klara och idag fick jag även ett julkort till från sverige. Det kom ifrån grannarna lindgrens och var jätte fint! Kul var det också -tack!

När sherry kom hem från jobbet vid två så åkte vi till Memphis och till ett musem där de hade många olika julgranar som var kläda av olika oranizationer i Memphis osv. Det var en som var kläd som en gran i Norge.
Vi var även in i ett rum som var ett tomteland med rörande dockor, det var lite som en mini "its a small world" på Disney world, sedan när man kom ut fick man ta ett kort med tomten ;)

När vi var klar med tomte och museum bitten åkte vi och kollade in Memphis downtown, det var coolt! mycket härliga och charmiga byggnader och stämningen som var där, men sen så kollar man lite extra är det lite lika härlig stämning! Vi tog lite kort så det kommer här!

Imorgon så har ju ni i Svergie jul, Så GOD JUL!


Memphis Pink Palace Museum!


Detta var huvudmuseumet men är idag utbyggt och det var där vi var.


Många olika granar fanns det.


Här är den Norska grann granen!


jag, Sherry och Macy med sin snögubbe!


Flavia och Macy.


Några av alla björnar.


Var även massa pepparkakshus.

sen var det tågpark som jag blev kär i (:


Santa Claus picture, smile! (:


Sen rullade vi vidare p Hollywood mot downtown.


Sun record, nån som känner igen det namnet??


Fortsatte in mot Downtown, huset där är peabody hotel.


Downtown


Downtown


Downtown


Mississippi floden med bron över till Arkansas och en glas pyramin samt Memphis i bakrunden av Flavia, Sherry och mig.


Sen när vi var tillbaka i Southaven så åkte vi på steak and shake och åt middag med lite milkshake! (:

221210

Kategori: Sweden

Idag Onsdag har jag och flavia gjort lunch, vi gjorde ungspannkaka med bacon i. Det blev jätte gott och sherry smakade det med, men hon tyckte det var lite för fett med bacon i. Svenskskt husmanskost sa jag!

Sedan vid fem åkte vi till kyrkan där vi åt middag och jag o flavia pratade med våran juniorpräst och gud o jesus med hela religionen osv. Sedan efter det var det ingen vanlig service utan det var christmas carloing, det är typ som lucia i sverige att de går hem till folk och sjunger. Men jag sherry, flavia och jake åkte till memphis ist för att hälsa på hemma hos sherrys mormor och sedan kolla in Elvis preselys hus, det var inte så jätte stort hus men det var mycket runt om med alla hans bilar, privat plan osv. Sen var det mycket julbelysning och vakter som satt i en hytt. vi ska åka tillbaka ev. nästa vecka och kolla inne där och på museumen under dag när det ljusare ute. Memphis är ett ganska osäkert ställe eller jaa -det är högst kriminallitet i memphis över hela USA. Det är inte alls säkert där och skottlosning är inte alls ovanligt, det är nästan veckovis sa sherry. Men hans hus var vackert men det märks att det är gammal standard han dog ju somsagt för ca. 30 år sedan så.

Nu har jag lagt puzzel och kollat på mordet på sandhamn.


Ungpannkaka pågång


helt okej va?


Elvis hus ikväll.



Här är en bättre bild från google.


Muren utanför


ett av de två privatjet som han hade.

211210

Kategori: Sweden

Igår kväll stannade vi uppe till 02.30 för att kolla på eclipse, men när den väll skulle vara som bäst och klarast så var det dimma ute och vi såg ingenting alls, besvikelse.

Vaknad upp idag klockan tolv efter en härlig sovmorgon, men det är inte lika kul att inse att man har sovit bort halva dagen. Imorse började även våran nya hemtjänst/hembetjänare/städare. Hon ska typ tvätta, plocka på barnens rum och städa lite.

Efter att vi ätit frukost så skulle jag och göra lussakatter men först måsta vi kompletteringshandla smör och ägg som hade taggit slut så vi måsta kompletteringshandla det, vi åkte med christpoher till kroger och fixade det.
Sedan började vi med det stora julbaket, hade mamma på skype så fick lite bakningstekning hjälp där vilket var bra. Det blev cirka 30 katter och några utan russin för alla barnen gillar inte dem.

När städdamen hade åkt hem och vi hade bakat klart med lussekatterna så kom sherry hem från jobbet och då fick hon smaka på en nybakad svensk lussekatt! Hon tyckte att dem vara jätte goda och hon hade aldrig hört talats om saffran, så det var kul att hon gillade dem.

Vi åt hamburgare från sonic till middag och min födelsetårta till dessert. Michaela är även borta, hon är i Virginia med sin mamma och firar jul med släkten där.
Nu ikväll har jag fixat med alla mina bilder och sedan kollat lite på tv med flavia. Christopher var även på date med sin flickvän Morgan ikväll.

 
Bakning!!


bulle i ugnen!

  
Med russin blev det...                        ...och några utan russin.


                                  
Goda blev dem med, eller hur carly?

201210 - 17år!!!!

Kategori: Sweden

hurra hurrra hurra för idag är det min födelsedag!! :D
Vid tolv så kom tre kompisar och hämtade upp mig; Malory, Kim och jullie -(hon är utbytesstudent från Bangkok)

Först åkte vi till min favorit restaurang, Hunan som är en asiatisk restaurang med amerikanska inslag. efter att vi ätit oss fulla på lunch buffen så åker vi till Horn lake där vi skulle åka rullskridskor inomhus i en stor hall med massa roliga saker i, men när vi kommer fram så har de stängt idag så vi bestämmde oss för att bowla ist och de låg i samma hus.

Bowlinghallen hade 32 banor och det var en gammal hall med rasslande maskiner och gammal inredning. Var mest äldra personer dr inne med lite countrystuk på dem, typ alla rökte och drack öl. Horn lake är typ av den äldra stuckens amerika. Det var mycket äldre allt där allt är typ country.
Efter två runder bowling, varav jag vann 1 så åker vi runt och kollar i horn lake, jag tyckte ju det var lite häftigt att se den sidan av amerika med.

Vid fyra så åker vi hem kim där de hade gjort en tårta till mig som var jätte god!! sen hängde vi runt där och åt julgodis och hade trevligt.
Innan jag ska åka hem så hade de hängt upp en pinata i deras garage, den var fylld med mitt favorit godis i.
jaa, vad som hände efter det kan ni see själv här; http://www.youtube.com/user/xkimmycutiex#p/a/u/1/EFuDEgqHVqw 

Nu har vi ätit middag här hemma med familjen och med tårtan som jag fick ta med mig hem, sen har jag fått två presenter från famijen ett $20 gift card på en bokhandel samt en 350 bittars puzzel med motivet från ole miss som är ett college här. Fick även ett grattis kort från mormor och morfar samt pengar från mamma o pappa. 

Nu är klockan snart två har på natten och famijen sover, men jag, flavia och christopher är vaken för att vi ska kolla på "eclipse" tydligen ska månen bli röd eller nått sånt.
Här är lite bilder från min 17 års födelsedag!


Jag och jullie med hennes present till mig (:


Sen fick jag denna pärm av kim och Malory, var även massa svenska ord skriva innuti den! 


Tårtan!!!

 
Sen efter happy birhday sång fick jag blåsa ut alla de sjutton ljusen ;)


Min pinjata


Presenterna från familjen....


Presentkortet och pusslet.


Somebodys been good!!! -YES!

 

191210

Kategori: Sweden

Imorse följde jag med familjen till våran kyrka. Hade söndags morgonservice i två och en halv timme.
När vi kom hem vid 1 så pratade jag med mamma och pappa på skype, de sjöng öven för mig eftersom att jag fyller 17 imorgon (måndag) pratade sedan med mormor och morfar där jag även fick höra sjönhetssång! ;) efter att de sagt grattis och avslutat så upptäckte jag även min present från dem, Alltid kul med presenter, -tack!!

Gick sedan en promenad med flavia, vi passade då på att ta lite kort på några typiska mississippi hus. De kommer längst ner. 

Vid fem så åkte vi till kyrkan igen för ett julprogram, det var sherrys barn grupp som hade en mini teater om när jesus födes, var även lite sång med i det. 

Nu när vi kom hem har vi ätit pizza och sherry o derrian har åkt till en julfest i Memphis downtown hos en arbetskamrat till sherry. Christopher har även kommit hem nu ikväll, han har varit med sin pappas familj till kentucky där hans familj bor och de hade haft mini Julafton.

Nu har vi kollat på sherlock holmes 2.

Southaven - Dickens place

Kategori: My year in USA

Jag bor i ett stort bostadsområde här i Southaven, våran subdivision heter Dickens place och är ett av de alla områden det finns här. Det finns ca. 1400-1500 hem i detta område och sju infarter/entrer.

Här kommer lite kort på några typiska hus, alla hus ser olika ut men alla har samma stil. Det är ett måste om man vill bygga här att det blir godkänt stilmäsigt av någon styrelse.

Det finns även några regler man måste följa, typ trivselregler. Man får inte klippa gräset när man vill, man får inte ställa ut soptunnan förre 24 timmar innan den ska tömas, man får inte ha kläder/sängkläder hängandes ute mer än tillfälligt, sen är det 25 mph som speed limit. Finns många fler regler med, men detta var de vanligtaste och de jag vet.

Här kommer några bilder från min "gata"























181210

Kategori: Sweden

idag har det varit sol här men ändå kall grader, var som en härlig höst dag.
Var till kroger med flavia, vi köpte ingredienser till våran bakning till veckan när vi ska göra lussekatter. Var lite svårt att hitta saffran, men efter lite frågande och lettande så hittade vi det ;)

Pratade med farmor och mostrar mm på skype, de var hemma på jul/födelsedagsmiddag hemms hos oss.
De sjöng även för mig eftersom att jag fyller 17 på Måndag :D:D Var även trevligt att "träffa" lite släkt så här vid jul.

Resten av eftermiddagen gjorde vi inte så mycket, fixade lite och läste även in min harry potter bok!
Vid sex så åkte jag och flavia till Buffalo wild wings som är ett stekhus, vi mötes upp med några kompisar från DC and sen åt vi middag!

Kom nyss hem och nu har sherry åkte och jobbat för natten, Jag har pratat med lite kompisar som är senior och ska börja college till hösten där man kan välja utbytessår i programmet och undrade över sverige, de hade tydligen umeå universitet med på listan. Så jag skícka över lite you tube klipp så nu vill de åka till sverige!! ;)

171210

Kategori: Sweden

Vaknade upp idag vid nio. Carly, macy och jake var hemma, de fick jullov igår men christopher och flavia kom hem vid tio tiden efter att ha gjort de sista examerna. Michaela var iskolan och sedan åkte hon till sin mamma där hon stanar över helgen. Sherry och Derrian jobbade hela dagen.

Efter att ätit frukost så fixade jag med några julklappar med mamma via skype, klappat och klart ;)
När flavia kom hem så gick vi på en promenad, kollade på film och hade lite allmänt tråkigt.
När sherry kom hem från jobbet så gjorde jag middag med henne, spagetti med tomatsås och ost över som sedan var i ugnen, var gott!

Nu ikväll har sherry derrian åker med christopher och morgan till memphis för att gå på trans siberian orchestra på fedex arena, de kommer hem vid elva. Så nu är jag och flavia barnvakt, vi har diskat, bakat och sedan så passade jag på att städa "plastskådet" väntat på ett bra tillfälle i fyra månader och idag kom det ;)
Nu sover macy och jake, medans vi andra kollar på en julfilm och äter chokladkaka!

 

161210 - Hello christmas break

Kategori: Sweden

Idag var första dagar på mitt jullov och hur börjar man inte ett bra jullov om inte med en skön sovmorgon??
tog därför en underbar sovmorgon ända till tio ;)
Då kom flavia och chrisopher hem från skolan, de hade haft en exam på morgonen och sedan slutat, så de passade bra att de kom hem när jag vaknade. Åt frukost och läste tidningen.
Där jag fick reda på att electrolux ska öppna en butik i memphis, var ett repotage i en av alla tidningar, var ju lite kul eftersom att det stod "the swedish company...."

Efter att ha gått igenom halva internet, pratat med lite vänner från enånger och åre samt skype'at med mamma o pappa Så bestämmde jag mig för att tvätta. Körde två maskiner, en vit och en färgad.
Efter det så städade jag våran tvättstuga, och gjorde ren torktumlaren och tvättmaskinen, det går ju inte att tvätta med lortiga saker inte ;)

Efter att sedan gått en promenad i "Vinter kylan" så spenderade jag resten av eftermiddan med min bok, vill läsa klart den nu snart men lite svårt eftersom att den är så lång, fast jag har ju ett jullov på mig ;)

Till middag åt vi KTC, kentucky fried chicken, det är en fast food kyckling restaurang. Var friterad kyckling med olika tillbehör, bland annat potatsmos.

Nu har jag suttit framför youtube med chrstopher på hans tv, vi har kollat på massa roliga klipp och musikvideo. 

Imorgon fortsätter mitt American christmas break!! ;D

151210 - Christmas break!

Kategori: Sweden

idag när jag klev upp började jag med att kolla på nyheterna, längst ner på memphis nyheterna så rullade de ett band med alla skolor som var öppna och de som var stängda. DeSoto central rullade på den gröna linjen vilket betyde att den var öppen, då var det klartäcken att bara att börja dagen och inte gå tillbaka till säng.

Åkte till skolan med sherry lite innan åtta, har börjat åka senare nu när michaela åker med derrian på morgonen, vilket gör det skönare för mig med, får båda sova längre och slipper stå utanför skolan och vänta i kylan på att de ska öppna.

Idag i skolan var det typ endast hälften av alla elever, många var hemma eftersom att det var sista vanliga dagen iskolan. På en nio veckors kurs så får man missa 1 dag utan att behöva göra slut provet, så har man varit iskolan varje dag som många är, då tar man ut denna dag som extra för att idag så är det bara genomgång för de som tar exam imorgon och fredag. Men jag som var hemma förra måndagen måsta gå idag för annars skullle jag få två dagar borta och skulle då måsta göra examen.

På alla lektioner så hade vi genomgång, jag satt på i min bänk och läste på alla lektioner medans de flesta andra pluggar jätte mycket för att klara av examen. Lärarna pratade lite med mig oxå, vad jag tyckte om allt och hur denna termin hade varit osv. Vi fick tillbaka alla bellwork, test, homework, essay osv. det var gansk kul för mig att få tillbaka det, när man började kolla igenom det så syns det ganska tydligt hur bra man har utvecklats, inte bara i kursen utan i meningsuppbygnad och inte prata om den amerikanska stavingen!! ;)

På Lunchen var det jätte lite folk, en av våra "food line" - där man köper maten) var avstängd och det var mycket mer tystare.

Vid fyra så klev jag in i den kalla gula bussen för sista gången på tre veckor och där med hade jullovet startat!
Har lite svårt att förstå att det redan är jullov och jag fyller 17 innom några dagar.
Det har gått så snabbt dessa fyra månader att tiden har bara flugit förbi men jag har ändå hunnit med jätte mycket.  Minns de första dagarna här, hur spännande allt var och det sättet man såg på saker, allt var så annorlunda då med hur man ser på det idag. Idag är man som alla andra, eller -jaa nästan iaf ;) 
Men saken är att detta har ju blivit min vardag med tro det eller ej, men ibland känns det som att man har bott här hela sitt liv och sverige är bara ett land som ligger "där borta" och ibland så kan man börja skratta för sig själv när man tänker på vad man gör och hur coolt det faktist är!
Vad som är jätte kul är när man hör att fler gör detta, blir exchange student för ett år. Det är verkligen jätte kul att andra gör det, att våga och sen att göra det! Även fast jag gör det just nu så blir jag ända imponerad och glad när jag hör om andra som ska göra det samma!! För det är ett underbart år man har!!!!

Vid sex så åkte jag med christopher till kyrkan. idag var det nått fel på trafikljusen, det var kaos vid varje korsning, bilköer över allt och polismän med skyltar och vita hanskar stog och viftade, såg lite roligt ut.
Efter att ätit middag med god desert så lekta vi några lekar i våran youth group och läste även nån vers i bibeln.

Kom hem vid åtta och nu har jag gott igenom de första blogginläggen från när jag kom här, mycket minnen som kom fram igen! Sen har jag plannerat jullovet med några vänner på facebook, hade ju inte tänkt att sitta på facebook hela lovet och så kommer det inte bli heller nu! 


                                    "It’s not right, it’s not wrong, it’s just different” 

141210

Kategori: Sweden

Idag Tisdag så har vi mäst slutfört allt skolarbete i skolan och gått igenom för de som måste ta "exam" för har man under 85% i betyg så måste man ta provet som består av frågor från hela kursen. sedan om man har missat 2dagar eller mer så måste man också ta det. men jag har bara missat 1 dag och har över 85% i alla kurser, så jag behöver inte ta dem, så jag får jullov två dagar tidigare, dvs på onsdag!

 i announcement under 2nd block så sa även rektorn att imorgon (onsdag) så ligger våran skola under en sk. " snow watch" vilket betyder att man ev. kan tänkas få snö här och därför är det "watch" med i det som håller koll på det. För om det kommer snö så stänger de skolan pga. säkerheten -  safety first.
Så imorgon gäller det att slå på nyheterna och kolla om DeSoto central high är stängd eller inte. Om det är så att de stänger så får vi "make up days" till våren, där vi nån dag får gå extra på helg eller nått lov för att ta igen från ev. imorgon.

Efter skolan så var solen borta och det blåste, så det var kallt. Kom hem och då hade jag fått ett julkort ifrån Ljusdal, tack tack! Alltid kul med kort ;)

Efter middag där vi åt hamburgare med köttfärs i och pommes till, så gick jag upp och skulle lägga mig och läsa, men jag somnade och vaknade nu halv tolv! Lyckat albin ;) Men jag käner mig lite trött än, så jag ska ta och krypa tillbaka till sängen och fortsätta resten av natten!

131210

Kategori: Sweden

Idag fick jag tillbaka mina prov från förra veckan i geografi, även några uppgiftshäften, hade fått A på allt ;)
på speech så hade en englska klass lånat vårat klassrum och vi hade inget som passade våran klass.
Så först var vi i kafeterian sen tryckte de in alla oss 35 i ett klassrum som var för litet och sen tillbaka till kafeterian där vi då började med våra debatar, först jag och mitt team mot de andra som var positiv mot video spel och vi var emot. När vi var klar så kom skolans utvecklingsstörde elever in och skulle ha lunch så kunde vi inte vara kvar.
Efter att de äntligen hittade ett tills oss så började de med abort vilket var en liten mer allvarligare debat och de som pratade var jätte duktigt, det var nästan som på debat på svt.

yearbook, lunch och safety edu. rullade på som vanlingt, hade en sub -  substituter/vikarie på safety edu. så vi kollade på en film.
vid fyra när jag kom hem så var det kallt ute, var ner mot -10 grader och jätte kalt såklart då ;) var lite sverige känsla. ;)

åt tacos till middag och sen var några i familjen på carlys basket tävling, så jag och christopher spelade lite guitar hero.

Nu blir det sängen och imorgon är det bara två dagar kvar i skolan innan det är jullov ;)

121210

Kategori: Sweden

Idag har jag bara tagit det lungt efter helgens bravader, pratade med mamma och pappa först på skype.
de hade haft den årliga grannträffen med lindgrens och adlers med glögg och allt trevligt ;)

Pratade sen med mormor och morfar som hade varit på julmarknad i borka, det börjar märkas nu att det är jultider och det märks inte här tycker jag, inge snö och typ inge jul känsla, men ska man ha en amerikansk jul så ska man väl ha den på riktigt!

När familjen kom hem så var jag med christopher ett tag innan han åkte till hans pappa efter som att det var pappa helgen. Läste sedan harry potter och lite textböcker från skolan resten av eftermiddagen.
Kollade sen in på youtube där jag fastnade framför videoklipp från citytunneln som hade invigning förra veckan och börjar med betaladetrafik idag, så gillar man ju! ;)

Nyheten om terrorattacken i stockholm har ju även spridit sig hit, hemskt men ändå tur i oturen, det kunde ju vart värre osv.

Vid fem så åkte vi till nesbit, en liten stad brevid southaven, det var en annan utbytesstudent från thailand som var med i hennes kyrkas kör, de hade ikväll ett julspel så jag och flavia åkte ditt och kollade, var riktigt kul!

Nu har vi kollat på titanic.
god natt.

111210 - Ef och birthday party!

Kategori: Sweden

Idag Lördag så tog jag en härlig sovmorgon, skönt var det.
Klev upp och åt frukost medans sherry och en kompis till henne hade börjat på med våran tårta till kvällens kalas.
Sen så fixade vi med sånt som skulle fixas osv.

Vid två så åkte vi på ett basket match som carly hade, de vann. Efter det så var det dags för Ef´s christmas party som var i en southavens tennis centers festlokal, det var julmat, presenter och julmusik där.
Vi fick även tårta där och nästan alla utbytesstudenter var där med sina familjer, det var trevligt och kul att träffa alla igen, det är många som bor längre bort som man inte träffar så ofta, så det var kul! 

efter tre timmars prat och mat så åkte vi hem igen, var även några som följde med oss hem direkt.
Sen vid sju så kom de flesta till mitt, flavias och michaelas födelsekalas, var ca. 25 stycken. 

Så det var folk från sbec där flavia går och sedan lite vänner från dc där jag går, så det var kul.
Sherry hade även gjort en tårta till oss, en tre vånningstårta med en våning var och vårt namn på den. den var jätte god och mycket tid var nerlagd i den! ;) sen var det även snacks och sånt annat.
De flesta stannade fram till tio, elva.

Här kommer lite bilder från dagen.

En present till varje student och en till varje familj ;)


Tårtan ;))


Sen var det sherrys tårta till oss ;)


också hade vi ju födelsebarnen! Michaela 11 dec, Jag 20 dec och Flavia 6 dec.
Michaela fylde 16 år idag. jag och flavia fyller 17 ;)


Tårtbakaren Sherry!

101210

Kategori: Sweden

Ännu en vecka har gått och lika skönt med helg som vanligt.

Hade mitt sista geografi prov och det gick bara bra, efter provet kollade vi på planet earth som är en film med bilder och video från hela världens natur, idag kollade vi på berg och landmassor osv. jätte häftigt är det och se att som är med i filmen.

När det var dags för speech och debat så kollade först hela skolan på veckans "jag tv" - jaguar tv, det är som skolans vecka tv. går varje fredag i början på 2nd block. I den så är det med massa olika klick från veckan, sånt som hänt, musikvideo som jätte duktiga elever har gjort osv. Så idag var den sista för denna semester och efter jul så kommer de tillbaka med då med andra personer i den.

När två grupper hade argumenterat om "legalisering av marijuana" och "höj skatten"
marijuana är som alkohol här skulle man kunna säga, och de flesta tycket alkohol är mer en drog än vad marijuana är och för intresse så är skatten här 7% på allt man köper ;)
Efter de två grupperna var det dags för min, men vi hade inte tid över så vi för göra på måndag ;)

När jag kom hem vid fyra har jag hjälpt sherry och förberet sherry att förbereda en kyrk middag som hon har haft här ikväll. Alla hennes vänner och de som är "fröknar" i kyrkan har vart här och ätit.
Så jag, flavia, christopher och michaela åkte till subway och åt, gott var det!

Nu ikväll har jag vart med christopher och fixat lite för imorgon då det är birthday party.

Familjen har även köpt en ny hund, hon heter danten och ska vara som en vakthund därför att stölderna har ökat här så det är tänkt att hon ska vara ute, men än så länge har hon vart inne.
Här kommer en bild på jackson och den nya hunden danten med carly som älskar dem båda!




    
Danten                               Jackson

091210

Kategori: Sweden

idag var det minus grader ute igen, men denna gång hade det ställt in bilarna i garaget så slapp skrapa med en pizza kartong och bank kort, annars hade jag nog fått lov att få ett skrapa hitt skickat av er i sverige ;)

Skolan rullade på som vanligt, fick tillbaka mitt prov från i onsdags, ett vackert och välkännt A stog det framsidan! :D
Under 2nd block så var det klub fotografering, så de ropade upp alla grupper efter som och sedan gick man till idrottshallen för fotograferingen som sedan kommer med i våran yearbook. Vi i yearbook klubben  tar inte det utan vi tar ett eget efter som vi är dom som har gjort det typ.
Så andra lektionen var lite hackig och "professorn" blev lite irriterad på allt spring, men thats the life!

Kom hem vid fyra, fick lift av sherry från bussen eftersom att hon låg bakom, men hon var inte hemma länge innan hon åkte till memphis med carly för basket match.
Så vi andra åt pizza och sedan har jag pluggat till mitt sydvästra asien prov imorgon och det är äntligen det sista geografi provet på ett tag, kommer nog sakna alla mina prov resultat känner jag ;))

Nu när sherry kom hem så har vi börjat baka eller baka kan man nog inte kalla det, men börjat gjort tårtorna till lördags födelsedags kalas!

Nu ska jag kolla igenom min debat lista som jag ska debatera med imorgon, emot video spel! och sedan ska jag göra en evakuerings karta över vårat hem som vi har i läxa i safety edu där vi nu har brand säkerhet!

4 DAGAR KVAR I SKOLAN, SEN JULLOV!! :)

081210

Kategori: Sweden

vaknade halv sju i morse och då var jag inte alls trött, så det var jätte skönt!
kanske var det för att jag gick till säng typ nio igår ;)

Idag hade jag ett prov i norra africa, gick helt okej. sen så jobbade vi på med sydvästra asien.
under speech så var våran sal upptagen för att de hade prov i den, så vi fick gå till ett data lab vilket var bara bra för då slapp vi göra allt data arbete för talet hemma, på fredag ska vi argumentera för att dataspel inte är bra.

på yearbook pluggade jag undan lite läxor jag hade från måndagen när jag var hemma, så det var skönt att bli av med det ;) 

efter lunchen på safety education fick vi kolla på en film om brand, ska börja med brand säkerhet imorgon så idag kollade vi på ladder 49.

Kom hem vid fyra, planerade lite med sherry om vårt party på lördag och hon ska göra en jätte fin tårta till oss ;)
sen åkte vi till kyrkan, åt middag och det var nån bön rätt, inte så jätte gott men det gick ner!

sen spelade vi lite spel och sen hade bibel study till halv åtta. efter det har jag och christopher gjort elektroniska julkort, om ni har tur så går det att kolla in dom här; 

http://sendables.jibjab.com/add_ecard_message/171777608
 
http://sendables.jibjab.com/add_ecard_message/171758231
 
http://sendables.jibjab.com/view/5aPfAyxlsQSxhFeY
 

071210

Kategori: Sweden

tillbaka till skolan idag, var skönt att vara tillbaka ;)
pluggade lite extra under lektionerna, har prov igen imorgon över norra africa.

Sen på speech så har vi börjat med det tredje och sista talet, som ska vara ett argumenterande tal.
vi är i grupper med två i varje, sen har vi ett ämne som man är emot eller med.
så jag har video spel och det är jag emot, så vi började med det idag då ;)

yearbook var som vanligt, vi har kommit till en deadline nu nästa vecka, så nu jobbar vi på ;)

efter lunch var det dags dör safety edu. där vi har mat säkerhet, så idag pratade vi om olika stekgrader och hur mycket det ska tillagas under så alla bakerier är borta osv. så det var ju mina vyer, känndes bra ;)
Men efter halva lektionen så var vi tvungen att avbryta för i den salen vi var i skulle det bli nått viktigt prov i, så vi killar fick börja bära in massa stolar från ett föråd sedan skulle det möbleras om och efter olika kriterier som de har, måste vara antal viss ft mellan bänkarna osv, viktigt! 

Efter skolan så blev det den gula bussen hem, mötte sherry, macy, carly och michaela som var på väg till hernando för att träna, michaela - piano, macy - gymnastik, carly-cheerleading. 
Så Darrian var hemma och gjorde mat, han jobbar nu mera hemma fram till februari och sedan åker han tillbaka till oxford för att fortsätta me de dom gör där. 

Nu har jag pluggat och hängt lite mer chirstopher ;)
  

061210 - Flavias födelsedag.

Kategori: Sweden

Idag var jag hemma från skolan, vade feber/huvudvärk när jag vaknade och så hade jag en dag att ta ut.
Så varför plåga sig igenom en dag när man kunde stanna hemma och kurera sig.

Så jag åt frukost och kollade på nyheterna i min sköna ensamhet. Flavia har även haft sjuka, hon var hemma hela förra veckan och hade feber och typ magsjuka, så hon löste av christopher som var hemma hela veckan innan och var sjuk. Men min sjuka gick över under dagen, så jag är tillbaka till skolan imorgon ;)

Imorse var det 27 fahrenheit vilket är -2 celcius så det var ett tunt islager i poolen och gräset var vit, så ist stannade jag inne och gjorde ren kylskåpet, så nu luktar det inte längre grön tomat ;)

När solen började komma fram gick jag på en promenad med våran hund, jackson.
Sen så gick jag igenom alla papper som har samlats ihop under tiden, jätte många kopior med visum, pass,   häslointyg som måste sparas och sen all information från skolan och sånt som man vill ha kvar om tio år som minnen osv.

När eftermiddagen början komma så kollade jag inkorgen på hotmail och då visade det sig att jag hade vunnit nått intresant från hudiksvalls sparbank, det hade en tävling förra veckan om ett ord de hade visat i skyltfönstret hemma i hudiksvall, men de hade även haft annonsen med på hemsidan där jag lyckades snappa upp det.
Så mamma skulle hämta upp priset imorgon, så det blir spännande att se vad det är ;)
Sen så rullade turen på med vinster, mormor hade varit på någon julmarknad och köpt en lott och gullig som hon är min mormor så hade hon skrivit mitt namn så nu har jag vunnit en stump ljushållar eller något liknande.

Vid tre kom sherry hem från jobbet, så då hade vi en liten pratstund innan hon åkte och hämtade barnen från skolan. Medans det, så duschade jag och gjorde mig iordning för när de kom hem så åkte vi till familjen favorit restaurang där vi hade födelsedagsmiddag för flavia som fyller 17 idag. Många amerikanare har det som tradition här i södra Usa att på födelsedagar äter man på mexicansk restaurang, vilket jag förstår för det är jätte gott.
Hela familjen var med utom Christopher som hade band träning och Michaela var på födelsemiddag med hennes mormor eftersom att hon fyller snart med ;)

När vi hade ätit klart så kom servisen in med en mexicansk hat och en troligen mexicansk "tårta" och så sköng de. Efter det så åkte vi till sbec där carly hade basket tävling, men de förlorade med 18-4, så de var ganska sura över det.

Nu har vi haft presentöppning med flavia och sjungit "ja må hon leva", eller egentligen var det "happy birthday to you" jaa ni fattar ;)

Nu har jag och chistopher hängt inne hos han ett tag och nu börjar de dra ihop sig sängen för skolan imorgon ;)


Flavia och resten av serivsen som sjöng för henne ;)


Och den mexicanska tårtan.


Carlys game, lyckades inte få nån bra bild på just henne, så detta får duga ;)

 
Presentöppning, hon fick;
2x pyjamasbyxor
en tröja
en termos med ett F på
Godis
och en....



...grön katt tårta ;)

051210

Kategori: Sweden

söndag idag igen då, känns som att veckorna bara rinner iväg!
pratade lite med mormor, morfar och mamma, pappa på skype en sväng och sen dess har dagen rullat på.

Har gjort en skylt med sherry, vi har tejpat ett ljusslinga på en spånskiva med texten merry christmas som hon skulle ha till en teater med  hennes elever i kyrkan, så vi fixade med det.

Sen har jag läst lite herry potter och kollat på en film med chistoher.
Nu har jag och flavia gjort inbjudningskort till vårt "födelsekalas" på lördag, så har ni tur så kanske det kommer ett inbjudninskort, men då ska ni har bra tur! ;)

041210

Kategori: Sweden

sov fram till elva idag efter gårdagens party!
åt sedan frukost med sherry medans hon åt lunch ;) sedan plockade vi lite efter igår och fixade med allt sånt.

Vid ett kom Malory och hämtade upp mig och flavia, vi åkte ut till våran mall/shopping center där vi skulle fixa lite julklappar som var kvar och jag skulle kolla efter ett par jeans. så vi gick runt och kollade i alla möjliga affärer, träffade lite kompisar från skolan osv. vid sex kom vi ut från den sista affären anning fattigare än innan, men rikare i bra annat ändå. Vi åkte då till hunan som är en asiatisk restaurang med buffe och de har även lite amerikansk mat oxå, så vi åt oss mätta där!!

Vi avslutade sedan kvällen med Harry potter 7, del 1 som var typ, 2,30 timme lång, den var helt okej men det var ett tag sedan jag läste den boken så jag hade glömt vad som hade hänt i den andra innan, men jag kommer ju till den snart så ;)

Kom hem vid tio, så nu har jag provat kläderna jag köpte, duschat och tvättat. Så nu blir det dags att sova!! ;)

031210 - Christopher 18års kalas

Kategori: Sweden

fredag igen då, alltid lika skönt med helg!
Skolan hela dagen, hade först prov i öst europa, gick helt okej!
sen var det speech, där vi hade en vikarie så vi fick kolla på en debatt om legalisering av marijana i michigan, tråkigare 1,5 timme har jag inte haft på ett tag. På yearbook gjorde vi inte mer än vanilj, har fortstätt läsa min harry potter bok, 300 sidor idag, endast 500 kvar!! ;)

Efter att jag kom hem vid fyra så har vi förberet inför chistophers födelseparty, som vi har haft nu ikväll.
Så vi fixade och stökade bak på trädgården, sen vid sju kom alla i familjen så då åt vi american barbeque, gott var de!
sedan kom alla hans vänner och det var typ hela hans skola tror jag, var 25 bilar längst med vägen upp här och det har vart folk överallt, var även en dj/discjockey som spelade jätte bra musik! ;)

Här kommer lite bilder från kvällen!





hade två eld grillar typ och lite extra ljusslingor ;)






Den här skylten satt macy upp vid början av våran infart ;)


sen kom folket...


..och dj´n spelade på.



avslutar med en bild på tårtan! trummor på den eftersom christopher är grym på det.

021210

Kategori: Sweden

idag var som vanligt, som alla andra dagar, skolan hela dagen.
dessa states test som vi har nu tar typ kål på mig, även fast jag inte tar dom. men vi blir omplacerade hela tiden och klassrumen är dubbelbokade så vi måste från ena vingen till andra i ett led, tysta med nån rektor på sidan om som går i sina klackar som pratar i sin kommunications radion, är nästan som att det är jätte allvarligt och vi är typ militärer. varje gång man går för vi ingången till hall c där de har state test så står det en polis utanför och vaktar dörrarna och vi måste vara tysta, är jätte viktigt tydligen även fast de sister inne i ett klassrum med dör och sedan en lång korridor med massa branddörrar som säkert är stäng med. sen så kopplar de ur "ringklockan" så när varje lektion slutar kommer de en rektor och säger att vi är dismissed och sen när det är tre minuter kvar på de sex minutrarna då skriker de ut de i sina megafoner, tror säkerligen att det skulle störra mer än dyra ringsignaler en gång i timmen!!

Men så är livet iaf, inte allt för allvarligt ändå ;)

efter skolan så åkte jag hem med malory vi var först hem till henne och hämtade upp lite julklappar som jag hade haft på lagring där och sen när jag kom tillbaka hem så hade min pippi dvd kommit som är för macy. Nu väntar jag bara på en skandinavisk kokbok som jag har beställt för sherry ;)

Ikväll har vi ätit hamburgare med klyftpotatis, sen har jag fixat med lite klappar osv.
Nu ska jag plugga en sväng inför mitt öst europa prov imorgon och sedan sova! ;)

ps. Glöm inte att kolla in min bloggintervju under www.utbytesstudent.se klicka sedan på blogg och rulla ner ;)

011210

Kategori: Sweden

December, underbart!! ;)
imorse när chirstopher skulle skjusa mig till skolan, (för sherry hade jobbat natt) så var det minusgrader ute, -2 grader, jätte kallt känndes det som. Alla fönster på bilen hade ju då isat igen och det är inte så att det ligger en fönster skrapa i varje bil här, så vi fick skrapa fönstrena med ett kredit kort och en pizza kartong, var nog första gången ;)

Idag fortstatte state testen och idag var jag i a hall där vi hade geografi som vanligt, idag hade vi prov på västra europa! och vem kommer få alla rätt om inte europen själv!! ;)

resten av dagen gick segt och eftermiddagen var inte så mycket mer kvickar heller. På safety education började vi med mat probelm, började med att kolla på super size me, där en kille äter på Mcdonalds i en månad, tre meal om dagen osv. Sjukt äckligt var det att se hur påverkande det var för hans kropp. även att var fjärde amerikansk ungdom är överviktig och Mississippi är den fetaste staten i usa och den bor jag i! efter att kollat på den så ställde läraren frågor till oss elever om hur vi åt och osv. jätte många som åt fast food flera gånger i veckan och jätte några åt frukost till frukosten. Pratade sedan på med hur man ska äta för att både gå upp i "bra" vikt och ner där jätte många blev förvånad när han sa att man skulle äta fem gånger per dag, tre huvudrätter och två snacks. 

Kom hem vid fyra, där flavia var, hon har varit sjuk hela veckan och har någon sjuka som går här, kallas the flu. 
Har sen vart till kyrkan där vi åt bakad potatis och sen var det ett par amerikanare som hade flyttat till brasilien, sao paul och de jobbade där via kyrkan. De började med att säga lite allmän info om sao paul. De bor 24 milioner där, alltså 24 milioner i en stad! tror inte jag kan fatta hur många det är, det bor ju bara 6 milioner i new york. 
det finns 6 milioner bilar på gatorna varje dag där medelhastigheten är 10 mph vilket är typ 16 km/h. härligt att börja morgonen med det ;)
det finns 43 morgontidningar, 9 milioner åker på tunnelbanan varje morgon i morgon ruschen och då är det världens störrsta subway system, undra hur många våningar den är på!?! ;)
Sen så sa det massa mer inressanta saker som jag inte riktigt hann att memorera. men kul var det att höra!!

Nu sen vi kom hem så har jag gjort min månadssammanställning för november, gick inte riktigt ihop men jag jobbar på det! tur att man har sin egna lila rådgivar hemma i svergie ;))

301110

Kategori: Sweden

Idag när vi skulle åka till skolan så var det bara 46 fahrenhiet, vilket är typ 6 7 grader och det kännde jätte kallt men det är ju varmt om man jämför till det jag hade förra året i november, snart december. Jag tyckte iaf att det var kallt och nu måste jag fixa en mössa iaf om inte vantar med innan denna vinterkyla kommer på riktigt. Det är nog mycket mentalt i detta oxå, trodde ju inte direkt att jag skulle frysa när man kommer från norrland, men det gör jag ändå fast inte lika mycket som vanligt förmodligen. 
Skolan rullade på som vanligt, de har börjat med state test, som är som nationella i sverige, så de kommer att vara denna vecka i c hall. och jag har mina två första lektioner i c hall vilket innebär att vi är omplacerad varje dag! så det blir mycket springade denna vecka. Även när det är state test så stänger de hela den vingen, så har man skåp där så släpper de inte in en där. Hård bud här! 

På geografin så håller vi på med västra europa där då sverige är med. inte för att vi ligger i västa europa utan för att, som läraren sa idag "europa är så litet att de är ingen ide att dela upp det i södra och norra" utöver dagens västra och östra. sen så pratade vi om våra peninsula vilket jag inte vet vad det är på svensk mer än att scandinavien är en peninsula. 
Så idag fick vi lära oss att de fyra peninsula i västra europa och att i scandinavian peninsula så finna länderna svergie och norge, jag har alltid trott att det var finland med, men jag sa inte så mycket mer än nicka varje gång läraren kollade på mig och sa, är det inte så albin, visst stämmer det, bla bla. Men nu när jag kom hem så googlade jag det och kom fram till att det det var en del av finland som var med i den peninsula, sen om det är korrekt vet man ju aldrig.

Vid fyra när jag skulle åka hem så hade inte kylan släppt sig, var jätte kallt och det är ju inte vart i bussarna heller, inge värme alls faktist! 
Sen har vi ätit pizza, christopher har kommit hem från florida, orlando och disney world så vi har lyssnat på alla hans roliga upplevelser där. Nu har jag pluggat, läst harry potter och ska sova strax.

När man är borta så här under ett år, en helt annan kultur, andra människor som inte alls är lika som de på andra sidan världen, allt är annorlunda! Detta gör att man hela tiden ser hur andra har det, lever, jobbar för att verkligen klara av vardagen! Även fast jag har rest och sett många delar av världen så har man ändå vart en turist och inte sett den riktiga verkligeheten, även om man sett hur folk bor och har det så har jag inte riktigt insett hur enorm skillnaden är. Hur lyckliga vi är som är född och uppväxt i Sverige, dessa tre första månaderna har verkligen fått mig att inse att man ska vara tacksam för det man har och jaa, tacksam! 
Innan jag kom till Usa så trodde jag att inte skulle vara en sån stor skillnad mer än på ytan, jag trodde att jag skulle lära mig engelska och ha lite extra kul, men det har varit så mycket annat lärorikt och saker jag nästan blir förvånad över att det händer. Jag trodde även att Usa var ett litet så där smutsigt land där man sket i det som var utanför sin egen tomt, där man bara körde på och alla bodde i konstiga hus med två nätt sväng dörrar. Men ack så fel jag hade, här är man högt religös och det är inge dubbelmoral över det, sen så är ju hela usa som olika länder, Mississippi och New york är som sverige och Italien! både kultur och religon är som a och o. enorm skillnad!!

Detta år är verkligen något som har fått mig att förstå hur lycklig jag är, att man har en underbar familj som stöttar en till hundra procent, det är långt ifrån alla som har det jag har tagit för givet! men jag är ändå glad för att har sett den andra sidan och kan inte mer längta tills jag kommer hem och ta använding av det. 

Nu blev ju detta lite flummigt, men det går säkert för er att förstå vad jag vill komma med detta.
God natt