OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

291010

Kategori: Sweden

Fredag idag och hur grymt är inte det??
Känns som att denna vecka har gått jätte snabbt och det är ju skönt de med efter som denna helg är HALLOWEEN!! :D

Skolan som vanligt, var precis som alla andra dagar! ;)
På speech så han jag inte läsa mitt tal, så det blir på måndag istället.

Kom hem vid fyra, fikade och sen kom resten av familjen hem, sherry åkte sen igen med darrian till barnens skola där det var nått möte så nu har vi barna ätit hamburgare tredje dagen gillt ;)

Nu ikväll så kollade vi på film och ska sova snart! ;)

Ps. glöm inte att kolla in gårdagens inlägg, har uppdaterat det lite ;)


majs fältet








281010

Kategori: Sweden

Skolan idag, hade prov i geografi på väder och klimat, gick sådär.

Sen var det speaking, först hade vi announcement test där vi lyssnar på rektorn som läser upp dagens händelser och vad som kommer hända under veckan på skolan osv. så då lyssnar vi på det som är cirka fem minuter och så kommer fem frågor om det.

Även varje morgon så läser vi pledge; I pledge allegiance to the flag of the united states of america and to the republic for which it stands, one nation under god indivisable with liberty and justice for all.
= Jag svär trohet till flaggan i USA och till republiken som den står för, en nation under gud, odelbar med frihet och rättvisa för alla.

Sen så är det alltid en elev som blir vald på morgon och får gå till kontoret och sen läsa upp den för hela skolan. ;)
När vi läser pledge så hedrar vi typ vårat land och flagga, som ett löfte typ.

Efter yearbook så fick vi alla eleverna gå ut till fotbollsplan, och då är det ju inte så att alla bara kan gå ut, utan först ska alla tjejer gå, börjar med A hall och när den är klar så fortsätter B hall osv. när alla tjejer har gått så fick vi killar gå i samma ordning. Varför man har denna ordning är pga. Säkerheten, för om killar och tjejer går tillsammans så finns det en risk att det kan hända nått typ att inte killar håller sina fingrar i styr osv. Safety first!
Iaf ute på fotbollsplanen så fick vi se vårat marching band uppträda med deras nummer eftersom att det förra helgen blev Mississippi’s bästa high school marching 2010 och de är riktigt duktiga med!!

Efter skolan så åkte jag med en kompis till Southaven tennis center där vi skulle ha try out till skolans tennis team. De skulle ha tio killar och tio tjejer. Och det var typ 20 killar varav 6 var typ proffs och hade varit med förra året, så jag får se på måndag om jag kom med eller inte ;)

kom vid sex och då var familjen på deras skola för Carly hade cheerleading, så de var där och kollade på henne. Flavia var hemma, så vi åt middag tillsammans, hamburgare stod på menyn!

Under kvällen så kollade vi på film och jag tränade på mitt tal inför imorgon ;)
God natt!

271010 The hill day & 10 veckor!

Kategori: Sweden

Hej alla, soppmannen här!! ;)

The hill day idag vilket betyder att man passerar kullen och veckan är på väg att ta slut typ.
Idag är det även min 10 veckors dag, har varit här i tio veckor av 40!!

Självklart känns det ”skönt” att ¼ är gjort men missförstå mig rätt! Jag trivs jätte bra och har det jätte kul här, verkligen hur bra som helst. men vist längtar jag efter Sverige och dess normer. Fast inte så att jag har hemlängtan utan bara allmänt.

Idag var det som vanligt, på geografin gick vi igenom inför provet imorgon på jordens växlighet och dess form.  Sen på speech så började vi förbereda inför vårat tal på fredag, jag ska prata om våran kronprinsessa och hur det blev så vet jag inte riktigt men iaf.

På yearbook så fotade vi runt på alla sophomore 9.or alltså.

Efter lunch så hade jag safety education där vi har börjat med hunter safety där vi just nu då får lära oss om vapen osv. idag kom våran polis in och pratade. (vi har en polis som hela dagarna går runt inne på skolan och kollar osv.

Slutade kvart i fyra och då hade det slutat regnat efter typ fem dagars regn och storm väder.
Och vad är det man säger? Efter regn så kommer solsken! Och det stämde verkligen idag!
I typ en vecka nu har jag trott att sommaren här är slut men idag när det var vindstilla, 27 grader ute och stekande sol men efter som att våran pool är ur funktion efter allt stormväder så det blev inget bad idag.  Vid sex åkte vi till kyrkan och åt hamburgare och sen spelade vi pingis och fem minuter i slutet så bad vi till gud osv. 

Nu ska jag pluggar inför imorgon och sen börja läs tredje potter boken! ;)    

261010

Kategori: Sweden

Hela natten inatt så var det storm, nästan en tornado!

Så imorse när vi vaknade så hade båda soptunnorna vällt, så det var sopor över hela vägen och tomten, sen hade alla saker så klart blåst omkull, stolar och massa andra saker var över allt. I poolen så såg man inte vattnet, var löv kvistar mm.

Åkte hem ifrån 7 med sherry och jake, först åkte vi till en doktor som skulle skriva ut medicin till jake, sen så åkte vi runt till olika matbutiker eftersom apoteken ligger i matbutikerna. Men inget apotek hade öppnat, de öppnade 8 åtta. Så vi stod i bilköer och åkte till Sonic typ Mc donalds där sherry beställde frukost till henne. Sen när klockan 8 åkte vi och hämtade hans medicin och sen med han till hans skola eftersom att han hade ett prov första lektionen och hans skola var närmast, så vi han precis fram till kvart över då han började och sen åkte vi igenom hela Southaven tillbaka till min skola och jag började 08.25. När jag var två steg inne i klassrummet så ringer klockan och vi började.

Vid slutet av första lektionen så sa rektorn att det var ”tornado watch” över DeSoto County (min kommun typ) tornado watch är att man eventuellt väntar en tornado men inte säkert och när osv.
Så då hade vi en tornado drill och övade på att sätta oss i säkerhet vilket är i korridorerna längst med väggarna. Sen efter 15 minuter var det över och vi fick gå tillbaka till klass.

Under andra lektionen så sa de att vi hade klarat oss från tornado och att den hade träffat Hornando. Ett stad 15 min bort, men att det hade ej blivit allvarliga skador. Så det var tur!
Under hela dagen så regnade det och blåste på som vanligt ;)

Kom hem vid fyra och då åt vi middag, rostbiff med kokta grönsaker och potatis och massa sås såklart, sen så äter vi ”biskvier” till allt, det är typ små runda brödbitar och de är underbart goda!!

Efter det så har jag städat upp i poolen medans de andra plockat sopor, och allt annat.
Nu har jag läst ut andra Harry Potter boken och ska sova strax!!    

251010

Kategori: Sweden

Igår när jag skulle sova så regnade det hur mycket som helst och det har det ifs gjort hela helgen.
Var även åska och blixtar som lyste upp hela rummet ibland.

Skolan idag, gick bra som vanligt!
Hade prov i safety education, gick bra ;) ett A.

När vi slutade så regnade de som vanligt nu, har typ regnat två gånger sen jag kom i Augusti och nu regnar det dygnet runt?!?

Kom hem och gjorde jag min läxa i geografi, sen fixade jag med alla bilder på datan från här, så nu är det organiserat så man hittar bland alla 1000 bilder;) sen åt vi middag, var typ bröd med tomatsås och ost som sen var i ugnen, var även med köttfärs på andra och det var riktigt gott, men var väll inte direkt middag men det var gott :D

Nu ikväll har jag hängt med christopher på hans rum och nu ska jag sova, måste upp 06.30 för vi ska åka tidigt för sherry ska till doktorn med jake innan hans skola, så nu måste jag sova! ;)

241010

Kategori: Sweden

Klev upp halv nio, åt frukost och gick ut o sprang.

Kom hem och då hade familjen åkt till kyrkan, duschade och så hade jag och flavia föräldratid på skype! Pratade med mina så päron hemma o kalla sverige!
Tvättade sen och läst Harry Potter ;)

Vid två kom familjen hem och då regnade det som aldrig förr och klockan tre så skulle vi på Ef’s halloween party i en park?! Men pga. Av allt regn så blev det på elementary school of southaven.
Så vi kläder upp oss och åkte ditt, sherry och macy följede med också ;)

Åt massa mat, umgicks med alla utbytesstudenter, hade pump tävling och utklädningstävling.
Vi är typ 20% killar av alla oss utbytesstudenter och hälften hade klätt ut sig, så det var lite tråkigt när inte alla går fullt ut, men det var trevligt ändå ;)

Jag var en alf till tomten och flavia var en snäll häxa. Halloween här är typ inte alls på filmerna som allt annat typ. När man tänker halloween så tänker iaf jag på att man är nått läskigt lr skrämmande.
Men man klär sig typ i roliga karneval kläder, vilket är kul med men inte riktigt halloween kanske ;)
i slutet på festen så gick vi ut och då hade alla föräldrar massa godis i bilarna så då fick vi europeer öva på trick or treat inför helgen ;)

Efter partiet så åkte vi till southaven high school där man hade typ gjort spökiga huset och det var nästan bättre och äckligare än det på disney world. Skrek typ hela tiden och var äckliga folk överallt!
Men kul var det ;)

Kom nyss hem så nu blir det sängen inför en ny vecka! :D


jag och kelsee


jag och systern Flavia ;)


Alla utbytesstudenter och värdföräldrar som var där, många som inte kom pga. av vädret :(


Vinnar pumpan


De som vann bästa kostym ;)


trick or treat i alla bilarna ;)

231010

Kategori: Sweden

Lördag idag och det är ju alltid bra.

Klev upp vid tio, darrian och jake hade åkt och jagat rådjur och sherry log och sov efter att ha jobbat natt. Michaela är hos sin mamma och christopher var med sin skolband i memphis på tävling.
Så jag flavia, carly och macy var hemma och roade oss själva.

Vid tolv så kom våran kompis malory hitt och hämtade min och flavia för vi skulle åka in till southaven och fixa halloween kostymer. Hittade jätte många roliga och äckliga mm.
Men allt var så dyrt så vi åkte till wal mart för att kolla där ist. Men vi hittade inget bra men massa annat hittade vi. Sen skulle malory köpa skor så jag köpte ett par med ;)
Sen åkte vi hem till malory för hon hade olika kostymer, så ni får se imorgon vad det är ;)

Vid fem åkte vi hem och då  hade jake och darrian kommit hem från jakten tomhänta medans sherry och de andra barna hade åkt till memphis för att kolla på christophers tävling.

Under kvällen så spelade jag och flavia tennis och kollade på Harry Potter! ;)

 Lite roliga bilder från halloweenshopen;


båda stod och skakade jätte mycket ;)




THE DEAD BAND

221010

Kategori: Sweden

FREDAG, underbart med fredag! Och denna helg kommer bli awesome känner jag! ;)

Skolan hela dagen, fick tillbaka mitt prov från igår, hade 78% vilket jag tycket var helt okej, men det var det ju
inte enligt lärare. Hade 11 fel, varav 7 hade jag blandat ihop och resten kunde jag helt enkelt inte. Så detta C drog ner mitt betyg från 100 till 93 som fortfarande är ett A så jag är känner mig nöjd ändå, jag är ju faktiskt inte i Sverige längre! ;)

Allt man gör här i skolan lämnar man in till läraren efter typ avsnitt eller uppgift osv. så allt betygssätts och läggs in på ett program som man sen går in och ser sitt betyg på, vilket jag tycker är jätte bra när hela betygsbedömningen är i procent! Så nu idag så såg jag hur ett mindre bra resultat drog ner mitt betyg och förhoppningsvis sen så kan jag se hur det byggs upp osv. så det är bra!

Hade speech där vi går igenom olika kommunikationer, hur man pratar osv. Vi hade även ett litet mini speech där vi pratade berättade om våran sommar.
Sen var det yearbook och safety education.

Kom hem vid fyra, darrian hade kommit hem från sitt jobb, han jobbar borta på veckorna.
Eftersom att det är fredag så var det ju självklart pizza till middag som levererades hem till oss ;)
Efter att vi åt så åkte sherry till sitt extra jobb, hon jobbar en natt i veckan på ett bb inne i memphis.

Jag och barnen gick ut och spelade tennis, måste ju börja träna tills på torsdag då vi har ”try out” till skolans tennis team ;) Vädret har nu äntligen börjar blivit mer svalkande, jag går ju fortfarande i shorts och tshirt, men det är inte like varmt som det var i början och det är skönt.
Tog då en joggingtur runt i vårat område, nästan så att jag tappade bort mig. Men kom till en återvändsgränds så då vände jag och hittade tillbaka ;)

Tog en dusch när jag kom hem och halv sju så åkte jag och flavia till ”min” skola där vi träffade några kompisar och sen så kollade vi på amerikansk fotboll hela kvällen!
Men eftersom att våran skola har ett sånt dåligt lag så förlorade vi såklart, men även att alla vet att de är dålig och inte har vunnit en match de senaste åren så tror alla att de ska vinna, för varje dag när det ska vara en match på kvällen så är det som att hela skolan hoppar runt av glädje och lycka över deras heliga fotbolls lag! Otroligt stark skolspirit !!!

Imorgon blir det att fixa halloween kläder inför ef’s halloween party på söndag och "trick or treat" nästa helg :D

211010

Kategori: Sweden

Kliver upp 06.50 nu för tiden och åker med sherry 07.35.
Först åker vi till michaela skola som ligger 10 min bort och sen till Desoto central där jag går, kommer ditt typ åtta ;) flavia började idag på en ny skola, SBEC samma skola som christopher går på.

Hon bytte därför att hon hade inte möjlighet att läsa de ämnen hon ville läsa och måste läsa från skolan i italien, eftersom att hon inte repeterar detta år när hon kommer hem, vilket jag gör!
så nu gick jag från att ha två från familjen till att vara själv, men det går jätte bra! ;)

Första lektionen så hade vi prov i geografi och det gick ju inte lika bra som de andra provet gick, men får se imorgon hur det egentligen gick ;)

När jag kom hem så var jag ensam en stund innan sherry kom hem med alla, så då åt vi köttbullar med tomatsås i typ korvbröd! jaa, det går faktiskt att äta det med ;)
Sen så var det ju såklart pommes till det också!

Sen åkte sherry, jake, macy och carly till memphis där carly hade cheerleading.Jag och flavia gick på en promenad och hon berättade om sin nya skolan osv.
När jag kom hem så diskade jag och städade köket! Så när sherry kom hem så gav hon mig ”extra points”  som hon kallar det ;)

Imorgon är det fredag vilken innebär football game!!

201010

Kategori: Sweden

stressig dag idag!
skolan som vanligt och under första lektionen så hade vi en till drill, earthquake - jordbävning.
så alla eleverna samlades i sin korridor där vi satt på golvet medans varningssirener ljöd över hela southaven.
sen efter fem min fick vi gå tillbaka in på lektion.

hände inte så mycket mer intressant under skoldagen, kom hem vid fyra och då pluggade jag fram till halv sex då vi åkte till kyrkan, åt och sen så spelade vi nått frisbyspel.
kom hem halv åtta och sen dess har jag pluggat mer inför mitt geografi prov imorgon på histora över olika landskap i usa och hur det är skapad samt 50 ord till det. 
har även tvättat och strykt nästan alla av mina kläder ;) 

god natt!  

191010 - 2 manader

Kategori: Sweden

sorry for ingen bloggnig igar, men glomde helt och hallet bort det!
sa det kommer har ist.

idag ar det min tva manaders dag i USA och det kanns underbart!!!! :D:D

under forsta lektionen sa hade en en "drill" som betyder borr pa svenska men i detta fall sa var det en ovning, dar vi trandade hur man ska agera om det kommer in nan pa skolan som skada nagon eller orsaka panik typ.
sa da tranade hela skolan pa ett i varje klassrum; lasa dorren, slacka lyset, alla elever gomma sig i hornet sa klassrumet ser tomt ut, persiennerna ska oppnas sa att polisen som isf ska vara runt skolan skall kunna se in i skolan osv. sen ska vi elverna vara tysta och inte gripas av panik medans lararen ska ha en reflexvast sa att polisen ser vem som ar lararen lr natt sant.

efter att vi suttit i hornet sa sa de i hogtalarna att det var over och att vi kunnde aterga till normal skolundervisning.

pa speaking gick vi igenom olika kommunicationer och vad som hander om man inte kommunicerar och nar man inte ska prata osv.

sista lektionen sa hade vi prov i safety education om tornado och gryma jag gjorde ju sa klart 100 pa det, kanske ska tillagga att det var 16 fragor med 1 x 2 svarsalternativ ;)

nar vi kom hem sa tvattade jag och sen pluggade jag igen infor world geoagrafi prov pa torsdag samt gjorde en laxa i speaking!

vid sex sa at vi middag, kycklinggratang med ris och svamp i ;) sen akte sherry, macy, carly och michaela till hornando, en stad 15 min bort. dar de hade piano- och gymnastiktraning som de aker pa varje tisdag.
sa jag och flavia gick pa en promenad och precis nar vi kom hem sa borjade det regna och det har typ inte regnat har pa jatte lange sa det ar valdigt torrt ute, sa det var skont att det kom lite svalkande!

under kvallen sa tog jag mig tid och ladda upp lite mer bilder pa facebook.
gick och la mig vid tio ;)

181010

Kategori: Sweden

Klev upp vid sju, duschade och åt frukost. Kvart i åtta så åkte vi till skolan.

Först hade jag geografi, pratade om USA och alla dess delar. Sen när det var det tio minuter kvar på lektionen så fick vi sluta tidigare för att gå till homeroom där vi skulle få vårt betyg från termin 1 samt en brev från rektorn till föräldrarna.

Mina betyg var;
Teater 100% A
Idrott 100% A
Yearbook 100% A
Keyboarding 94% A

Så det var ju helt okej med dom betygen, anledningen till 94% på keyboard skulle jag vilja skylla på att svenska är mitt modersmål och inte engelska, så det satt ju en del käppar i hjulet.

Andra lektionen var Speaking och  då pratade vi om olika kommunikationsvägar osv. även under denna lektion så fick jag en crush (sv. krossa)  Man kan under lunchen gå fram till några från skolans teater grupp som sitter och säljer drickor typ, alltså för tio dollar så säger man att man vill skicka en dricka till nån, typ mig.
Och drickan heter crush men har inget med krossa att göra utan det är typ om man gillar nån eller har en bra vän som man vill frambringa typ. Och allt är anonymt vilket gör det hela lite roligare. Så idag under 2nd block så sa läraren ”dagens crush går till… mig och en kille till.   Så det var lite kul ;)
Hade sen yearbook och safety education där vi pratade om tornado.

Kom hem vid fyra, fikade flingor med mjölk.
Pluggade sen fram till sex, hade läxa för första gången sen femma kanske. Läxa i geografi och speaking, sen så har jag test/prov imorgon i safety education.

Åt sen middag, spagetti med tomatssås och ost över som sen vart i ugnen, var gott! ;)
Nu ikväll har jag och flavia gjort pannkakor till lunch imorgon och jag har kollat på alla 40 bilder mamma och pappa har skickat på all renovering hemifrån :D har jag inte underbara föräldrar så säg! ;)


Min crush idag from a chipmunk

171010

Kategori: Sweden

Söndag idag och vad innebär det??
- Jo, skola imorgon och kyrkan idag!

Jag och flavia valde att stanna hemma och ha lite ”egen tid” med våra familjen.
Så efter att familjen hade åkt till skolan så åt vi frukost tillsammans och sen så satt hon på skype med  hennes föräldrar och jag satt med mina som var hemma hos mormor och morfar. De åt middag med mig!
De satt å åt och hade datan på bordet så jag satt som med, var kul att ha en familjemiddag tio på morgon ;)

Vid tolv så plockade vi ihop på hela nedervåningen och så åt vi lunch, jag och tacosrester från igår och flavia åt grillade ostmackor ;)
Vid ett kom familjen hem och då var det dags för garagestädning! Garaget här är typ som en svensson garage, fullt med saker och ingen bil i det.  Så alla vi plockade ut alla saker och slängde hälften och in med resten i ordning.

Efter det så var det så var det så härligt ute, solen sken och så fläktade det med, så jag och flavia gick på en promenad! Börjar bli brun nu!! :D
Kom hem och då var det dags för unni från Åre att logga in på skype så då blev det mera Sverigeprat, trevligt!!

Vid tre så gick jag och la mig för att börja läsa Harry Potter boken men efter att läst tre sidor så somnade jag och vaknade upp vid fem för att dagens andra kyrkbesök för familjen och första för mig.

Alltså, efter som jag bor i the bible belt of Usa, så går vi till kyrkan;

Onsdagar, först så äter alla och det är inge att man ber för maten eller nått sånt, utan vi äter den bara och har trevligt. Vi sitter typ i ålders indelning såklart, så alla ungdomar sitter tsm osv.

Halv sju så går alla till sina olika grupper, bäbisar är med några äldre tanter, små barn för sig och äldre barn för sig och ungdomarna har en sk, ”youth group” alla grupper pratar såklart om gud och bibeln. Våran ”lärare” eller vad man kan kalla han är en kille på 26 år helt normal, cool, har kepa på med flip flop skor. Alltså det är inge speciella gardin kläder dom har!  Sen så är pratet lite mera typ mänskligt, vet inte hur jag ska förklara men det är allt annat än kyrkan i Sverige! Alla vuxna träffas nere i själva kyrksalen där det är den Amerikanska gospeln med massa sång och detta liknar lite upplägget av kyrkan i Sverige, men bara lite!

Söndag morgon så är det som gudstjänsten och den riktiga kyrkträffen, detta börjar halv tio till tolv, så det är 2,5 timme! Mycket gospel, man ber och allmänt kyrkprat. Vi ungdomar träffas i våran youth group först och umgås sen så delas vi upp i killar tjejer för att ha ett djupare prat om och med gud. Sen sista timmen så träffas alla nere i kyrksalen för sång och oh lord oh lord oh lord.

Sista träffen för veckan är Söndag kväll klockan sex till sju. Först träffas alla i nere i kyrkan för announcement för kommande vecka och sen så går vi ungdomar till vårt rum på övervåningen där vi träffas för typ umgås, spelar kort, pingis, pratar, olika game osv. Sen sista 30 min, så pratar vi bara, idag var ämnet etik och moral runt alkohol.

Ska inte gå in så mycket på det för då kommer jag aldrig sluta och ni kommer nog inte fatta nått för jag tappat bort mig. Men allt jag kan säga att alkohol här och i Europa ses på två helt olika sätt!! Läraren sa typ att ett glas vin till maten inte gick för att man kunde bli full och då kunde nån från kyrkan se en osv.  tog inte den diskussionen så mycket, men han pratade en hel del med mig och flavia för han viste ju att det inte var så i europa och han sa att en kristen i New york såg inte på alkohol lika som här nere.

Efter åt så pratade jag med sherry och hon höll inte med, hon tyckte det var okej med ett glas till maten var ok, men ta ett glas öl med några kompisar en fredag kväll var fel.

så här ser alltså ett vanligt kyrkschema ut för en kristen i södra Usa.

161010

Kategori: Sweden

Efter att ha vaknat vid nio så åt jag frukost och sen vid tio åkte vi till sbec (skolan de andra barnen i familjen går på) sbec hade idag typ skolans dag och det var som en marknad!
Typ 50 stånd med olika saker, mycket julsaker och olika bantningsmetoder. Sen var det även några olika skolband som spelade och massa olika aktiviteter för barn. Solen var i topp som vanligt, så varmt och stekande var det!

Vid halv ett så åkte jag och flavia hem med christopher medans de andra åkte på ett kalas med macy, temat var bondgård, så hon var bonde! Sen på eftermiddan så skulle hon på ett nytt kalas där temat var prinsessa så dom kom dom hem en sväng och hon byte om, sen så var alla borta igen.

Jag och flavia åt tacos till lunch och sen så gick vi ut till poolen! På eftermiddagen åkte vi tillbaka till sbec för att christopher skulle spela i skolans musikkår.
Vid sex så kom vi hem och då gjorde sherry mat, grillad kyckling och friterad kyckling med potatismos och nån sås. Det var riktigt gott!!

På kvällen kollade jag och flavia på film, män som hatar kvinnor med svenskt tal och italiensk text så det var ju perfekt!



Marknaden på SBEC.


Macy som Prinsessa...



...och som bonde

  
flavia och jag blev även tagen av polisen :(
så det blir nog hemresa nästa vecka :((( :P

151010

Kategori: Sweden

Fredag idag och det är ju helt underbart!
känns som att denna vecka vart väldigt lång även fast jag bara varit i skolan under tre dagar.

var som vanligt iskolan och när vi kom hem så åt vi middag, tre olika sorter av färdigt friterat!
inte så där jätte speciellt gott dirket men helt okej.

På kvällen kollade vi på film och jag och flavia var på en promenad runt området här med!

141010

Kategori: Sweden

Klev upp vid sju, duschade amerikansk gröt till frukost, dvs. färdiga portioner med olika smaktillsatser, är riktigt gott kan jag säga!

Åkte till skolan vid halv sju och började sen 08,25
Dagen gick jätte bra, nya schemat är bra och tror denna termin kommer bli roligare än den förra.
Geografi
Speaking
Yearbook
Safety education, pratade om tornado och kolla på filmer med dom.
Under ett år så är det ca. 1000 tornado här i Usa och Mississippi ligger i den andra största riskzonen.

En stor tornado här kan ju vara riktigt allvarlig och orsaka stora skador, för några år sedan så var det en sån här, då berättade läraren kompis moster som hade tre barn och hon hade satt alla barna i badkaret och sen en madrass ovanpå med sig själv liggandes på madrassen.
Badkaret är det säkraste stället i ett hus här därför att ett badkar här sitter mer fast med avlopp och kran i grunden av huset och sedan i badkaret.
De tre barna i badkaret överlevde men mamma hittades 1,6 km bort med tornadons riktning, död.
Hela huset hade rivits ner till grunden medans toalettstolen och badkaret var det enda som var kvar av hemmet. Sjukt att fatta hur stark en tornado kan vara tro jag.

Kom hem vid fyra och då åt vi hamburgare med nått kokt griskött i och sen lökringar och pommes . Även det var mycket gott.

Efter maten så gick jag och flavia på en promenad och sen Nu ikväll har jag faktiskt kollat på svenskt tv, kollade på berg flyttar hos Anja pärsson och det var ju bara för roligt!!
Nu blir det sängen och läsa ut the girl who played with fire ;)

131010 – term 2

Kategori: Sweden

Sov fram till sju, duschade, åt frukost och åkte till skolan vid 7.30
Flavia var fortfarande i Chicago och Michaela började på en ny skola idag, DeSoto county Academy.
En liten privatskola för dem så behöver lite extra hjälp som i detta fall.

Så jag var ensam idag till skolan och började termin 2 idag med, dvs. att jag fick ett nytt schema som jag själv valt när jag började skolan för exakt 8 veckor sen!!
Så de första fem minuterna hade vi ”homeroom” där vi tjugo sista 11 grade eleverna träffades i b14, alla har ett  homeroom där man träffas vi specifika tillfällen och idag var det att få information om kommande termin och få sitt nya schema.
så här såg mitt schema ut och kommer att vara fram till 15 december;

1st Block
World Geography
Coach Shipman, C8

2nd Block
Speaking
Coach Greenslade, C2

3rd Block
Yearbook (som vanligt)
Miss. Risher, B23

Lunch
1:24 - 1:53

4th Block
Safety education
Coach Purnell, E10

Slutar 15.33 men eftersom att jag är ”bus rider” så blir jag dismissted at 15,45.

Som ni ser så har jag tre lärare som även är coach vilket innebär att de är tränare i nån sport på skola, så därför tilltalas dom coach och inte sir/miss.
Här så står det inte tider när man slutar och börjar osv. som på ett svensk schema. så vi har en klocka som ringer och den ringer på dessa tider;

 

1st Block

 

8:25 – 10:03  (Break 9:53 – 10:03 on selected days)

2nd Block

 

10:09 – 11:43

3rd Block

 

11:49 – 1:53

 

1st Lunch

11:43 – 12:09

 

2nd Lunch

12:13 – 12:39

 

3rd Lunch

12:54 - 1:20

 

4th Lunch

1:24 - 1:53

4th Block

 

1:59 – 3:33  (Bus riders will be dismissed at 3:45)

Instructional time for 3rd Block:
1st Lunch students will be in class from 12:13 – 1:54 (100 minutes)
2nd Lunch students will be in class from 11:49 – 12:13 and 12:43 – 1:53    (94 minutes)
3rd Lunch students will be in class from 11:49 – 12:54 and 1:24 – 1:53      (94 minutes)
4th Lunch students will be in class from 11:49 – 1:24 (95 minutes)


På första lektion så var jag jätte nervös, allt var nytt och jag kände ingen i klassen osv. var som en helt ny start! Men efter att lärare började prata om vad vi ska lära oss så gick det bättre å bättre.
Vi kommer att lära oss om world Geography, geografi över hela världen.

Sen så frågade han vilka som gick i 9, 10, var junior och senior. Jag och en till kille var de enda som var junior och ingen senior, detta var en klass som de flesta gjorde under de två första åren av high school. Läraren sa sedan att jag och den andra killen var förmodligen från ett annat skolsystem eftersom att vi gjorde denna kurs så sent, och så kollade han på mig medans jag svarade jaa, och sa att jag kom från Sverige. Då svarade han, jaa, det kan man ju kalla annat skolsystem.
Fortsatte sedan med att prata om Skandinavien och det var en grupp med olika länder osv. han sa även att vi var människor som levde rikast och hade en generös regeringen, vilket vi säkerligen fick betala bra för osv. alla kollade på mig och såg ut som stora frågetäcken medans han viste mer om Sverige och Skandinavien än vad jag viste.  Men det var en kul klass och tror att det kommer bli riktigt kul.

Andra  block var det dags för speaking, började med att gå till fel ”ving” när jag var i rätt men trodde att jag var i samma som jag  brukar vara i under förra terminen. i speking så pratade vi mest och vi fick gå upp och presentera oss, jag sa att jag var en utbytesstudent kom från sverige bla.
Då frågade läraren klassen, vet ni vart Sverige ligger?
De flesta svarade Europa med jag måste ju erkänna att jag både hörde Australien och Canada!!
jag och resten av klassen började skratta och en tjej frågade tjejen som hade sagt Canada, vet du inte att Sverige är ett land eller trodde du det var en stad i Canada??

Sen hade jag yearbook som är lika som vanligt, äter lunch på under den lektionen och vi får även sitta på internet dock så är nästan alla amerikanska sidor blockade, men jag kommer in på alla mina sidor utom facebook då såklart, så det aftonbladet och sånt, även en bra tid att mail till Sverige och få svar samma dag  annars måste jag alltid vänta en dag eller ända till tolv på kvällen innan svar kommer.

Sista lektionen var safety education, vilket är läran om all säkerhet här, typ tornado som vi ska börja med imorgon.

Sen på alla lektionen så var det en allmän säkerhetsgenomgång med vad vi ska göra om det brinner, jordbävning, tornado, översvämning och vad vi ska göra vi hotdåd eller om nån sjuk person kommer in och har skottlossning som inte alls var ovanligt här.


Kom hem vid fyra, hela familjen var hemma och flavia hade kommit hem från chicago så fick höra hur underbart hon hade haft det!
Resten av barnen, christopher, jake och carly går på sbec som är kristen privat skola.
Macy går på ett privat kyrkdagis och Michaela på DeSoto county Academy som också är en kristen privat skola.

Som ni säkert märkte så var alla skolor privata och kristna!  Public school här har en lägre status och har inte lika hög kvalité på utbildningen som på en privat, så därför går alla på privata skolor och de är inte gratis!

En heltidsutbildning från ettan till senior year på SBEC kostar 75’000 dollar = ca. 500’000 sek.
sjuka penger för att få en bra grundutbildning och efter den har du även college som inte heller är gratis, så den som klaggar på det svenska gymnasiet ska tänka efter vad den jämnför med!! ;)

Sedan att de är kyrkliga skolor är för att nästan alla privatskolor här är det och sen är ju familjen en trogen kristen familj. Som ni säkert märkt så går vi ju alltid till kyrkan på onsdagar så varje onsdag slutar de tidigare för att ha tid mellan skolan och kyrkan, så det är soft ;)

Vid 5,30 så åkte vi då till våran kyrka, boulevard baptist Church.
Åt som vanligt middag och idag var det tacos, var jätte gott och trevligt. Efter det var det ”lektion” i 45 min. inte fullt lika trevligt med det är helt okej!!
Kom hem vid 7,30 och sen dess har jag pratat med Flavia om allt som hände i Chicago. 

lite för långt och yrrigt inlägg nu, men hoppas ni fattar nått av det!
Om inte så får ni slänga in en kommentar ;)

121010

Kategori: Sweden

Sov fram till nio, efter frukost gick jag ut och tvättade våran bil, extra poäng?
Damsög den även ;)

Efter det gick jag in och pratade med mamma och pappa på skype, de håller ju på att renovera så jag fick lite rapport på hur det går osv.
Vid tolv så gjorde jag lunch, svenska pannkakor! Var tyvärr bara michaela och macy hemma, resten var i skolan idag. De tyckte iaf att det var jätte goda, men lite konstigt att man äter pannkakor till lunch, här äter man ju dem som frukost ;)

Gick sen ut och solen sken som vanligt, men efter fem minuter så vänder vädret totalt, börjar blåsa och regna så det vara bara att vända hemåt! När jag kom hem så hade sherry kommit hem en sväng från jobbet för att hämta upp macy och då sa hon att det var thunderstrom varning för ikväll.

Vid fyra kom resten av familjen hem, åt middag; stekta kycklinglår med ostpotatis ;)
Nu regnar å åskväder ute och jag å christopher har kollat på Michael jackson this is it.
Imorgon börjar skolan igen :D

111010 - fall break

Kategori: Sweden

Fall break idag och imorgon, fall break är som höstlov i Sverige fast endast två dagar.
Fall break är mellan termin ett och två, så på onsdag börjar jag termin två av fyra!

Sov fram till tio, åt mina två toast och mjölk med flingor till frukost.
Alla barn var hemma utom flavia som är i chicago på ef trip, jag valde att stanna hemma från den! Vilket jag ännu inte ångrar, får se hur det blir när hon kommer hem!! ;)

Bloggade sen efter hela helgen och la upp alla bilder, kollade även på dom själv nyss och bilderna var ju långt ifrån bra från hur det var i verkligheten! kan ännu inte sluta tänka på hur häftigt det var inne i grottorna.
Pratade sen med morfar på skype och sen med mamma en snabbis innan vi skulle äta lunch.

Till lunch var det såklart pizza. Pizzorna här är ju mycket bättre än dom i sverige tycker jag, det är mer matigare och tjockare såklart, sen så är de mycket godare!! ;

Efter det så gick jag ut i den underbara solen som vi har här, var väldigt het men det fläktade också så det var skönt!
Sen så tog jag tag i min överfyllda tvättkorg och tvättade upp allt!
Kan ju även tillägga att det tvättas ungefär 1 tvättmaskin varje dag här, inte riktigt vad jag är van vid :P sen så körs ju även diskmaskinen varje dag, ibland två gånger per dag med ;)

Vid två kom sherry hem och lika snabbt var hon borta, hon tog även med alla barna på gymnastikträning.  Så då spelade jag och christopher ett bil spel på hans xbox.

Vid sex så åt vi tacos, var ganska likt den svenska versionen av tacos, var dock inge majs eller crème French utan böner till såklart, det är böner till nästan allt här ;)

Nu har jag chirstopher åkt runt lite i hans truck, var bla. På wal mart som typ är öb, dollar, ica maxi och ikea i en affär, allt finns där och billigt är det! Så varje gång alla i familjen ska ha något nått så åker man på wal mart för där finns ALLT. Tom bilar har dom!
Jag och christopher kollar mest runt, jag köpte strumpor och ett nytt telefonkort.
Efter wal mart så åkte vi till steak n’ shake och köpte oss en varsin milkshake som självklart är jätte stor (så stor att man orkar bara halva, så resten av dem står i frysen ;) och sen så är den ju billig med, 18 kronor för en stor och god shake!

Imorgon blir det åter en dag ledigt dock bara jag och Michaela är hemma då de andra barna som går på en privat skola börjar skolan, de var ledig i fredags med.

peace

091010 - 101010 Arkansa.

Kategori: Sweden

Lördag

Klev upp vid åtta, åt frukost som sherry lagat, var amerikanska prinskorvar, stekt potatis och äggröra med bacon!
Det var även en annan familj som var med oss, kyrkvänner till familjen och dom hade tre killar, 5, 7, 11 år gammal.  Så vi hängde runt vid husvagnen och spelade tennis.

Runt tolv så åkte vi till några grottor i Arkansa, vi var ca.20 stycken i grupp med en guide, började med att åka ner 200 feet/60 meter i en hiss, sen kom vi ut i ett bergrum  där det var väldigt kallt där med. Sen gick vi i en tunnel och kom sen fram i en stor stor grotta, och inne där så var det jätte mycket kostiga stenar och olika former, sen var det vatten som droppade från taket som var typ 30 meter upp! Gick sen där runt och guiden förklarade hur allt kom till och hur det utvecklas med vatten under en mycket lång tid osv. var riktigt intressant att kolla på allt och höra om det!

När vi hade sett det första rummet så gick vi in i en konstgjord tunnel som tog oss till ett annat rum där det var fladdermöss. Efter 1,5 timme inne i ett hålrum inuti ett berg så gick vi i en ny tunnel som tog oss rakt ut på berget där en buss tog oss tillbaka till centret där vi började.

När vi kom hem så åt vi middag, hamburgare var det på menyn så klart ;)
Under kvällen så grillade vi marshmallows och hade trevligt.

Söndag

Efter samma amerikanska frukost som igår så gick vi ner till en flod som låg nedanför våran camping och där så paddlade vi kanot med alla och det var hur varmt som helst! Underbart!

Vid två så packade vi ihop lägret och började åka hem, men efter två timmar så börjar bilen att typ hoppa fram, så vi svänger av interstat och in på en parkering till ett krematorium där vi stannade i två timmar medans darrian och den andra pappan försökte fixa våran bil, slutade med att det var nått fel på bensinfiltret.

Kom hem vid nio och då packade vi in allt och sen gick jag till säng

 
Här kommer lite bilder från lördagen då vi var in i grottorna.

I detta berg var vi inne i.


och inne där såg vi allt detta.....


























lite stödbilder från google här på slutetet ;)


Arkansa river, var precis brevid våran camping ;)

081010

Kategori: Sweden

Efter som att jag är så grym i skolan så får jag vara hemma idag medans alla andra är i skolan! Sov fram till tio elva, åt en underbar amerikansk frukost! Sen pratade jag med morfar på skype, fick lite uppdateringar ;) Efter det ringde mamma och pappa så då pratade jag i telefon ett tag eftersom deras internet inte funkade, men så lyckades dom fixa det så då blev det skype igen ett tag ;) Nu har jag legat i solen hela eftermiddagen och läst, har sen packat inför arkansas! Snart kom pizza budet med lite pizzor och sen rullar vi iväg igen med trailern ;) Kommer hem på söndag!

071010

Kategori: Sweden

Sista dagen i skolan idag innan fall break som är höstlov ;)

Hade sista provet i idrott där vi skulle springa 1,6 km och jag sprang på 6,12 vilket betyder  att 25% av 15 åriga killarna i usa springer snabbare än mig. Alla är inte fett här!!
Sa även igår att om man hade över 85% i omdöme så behövde man inte göra ”nio veckors testet”
Vilken inte stämde när det gäller idrott där alla måste göra det.
Men i keyboard så gjorde jag inget test, så vi som redan var examed surfare runt på internet.

Vid fem så åkte vi till en familj där mamman och sherry är barndomsvänner  och jag går i skolan med hennes äldsta dotter. Vi åt middag där, amerikansk version av tacos ;)

Sen så åkte vi till våran skolan, desoto central och skulle kolla på ett high school play.
Skolans teater grupp hade gjort ”just another high school play” och det var riktigt roligt att kolla på det!!

Efter två timmars skratt åkte vi hem och började packa inför helgens trip till arkansas ;)

                                                  

061010

Kategori: Sweden

7 veckor idag och det känns awesome!!

Hade fyra lektioner som vanligt och vi fick reda på om vi skulle ta examen eller inte, hade man högre betyg än 85 % och inte hade missat mer än 1 dag så var man godkänd och behövde inte ta examen.

Så både i teater och keyboard var jag godkänd och själva betyget får man reda på under måndagen.
Sen i idrott så sa de inget, men efter som att han sa igår att jag en av topp eleverna så är det nog lugnt där med.

Efter skolan så åkte vi hem och eftersom att det är onsdag så är var det dags för kyrkan, så 5.30 åkte vi ditt och åt, nått kokt kött med potatis och spagetti, var okej men en konstig blandning på mat.

Nu har vi precis kommit hem och ska kolla på en film med Christopher och Flavia ;)

051010

Kategori: Sweden

Skolan som vanligt idag, på teatern så kollade vi high school musical och kom att tänka på att den filmen likar våran skola nästan 100% deras basket matcher är ju nästan precis lika känsla som på våra football’s matcher.

Sen hade vi p.e. och då var det dags att springa igen, sprang 1 mile 1,6km på 6,12 minuter och tvåa i mål efter carlos ;) sen så hade återigen ett test där man skulle springa 10-15 m. hämta en pinne tillbaka, lämna pinnen och hämta en till och tillbaka. Gjorde det på 9,3 sekunder och var då tre i klassen efter 9,25 och 9,29.

Sen efter att alla hade sprungit så började coach Wallice att fråga vad det var för fel på oss och varför vi inte gjorde vårt bästa osv. C. wallice är även skolans footballs coach och hos han sitter det inte inne att säga vad han tycker, väldigt energiskt osv.

Sen så säger han, ”kolla på albin och carlos, de kommer från sverige och spanien, från andra sidan världen! varför tror ni att deras betyg är bäst i klassen? Jo, för att de försöker och gör sitt bästa!
Det är skillnad från er, vet ni att ni inte klarar det, då försöker ni inte ens”  Under tiden han sa det så blev ju en annan lite rörd osv.
Sen så fortsatta han att predika om oss europier att vi har det i blodet att försöka och amerikanarna har i vana att kan man inte så försöker man inte och att nu var hela amerika så anpassat att man inte försökte osv. vilket det är, för kommer man till en idrottslektion här, man är ombytt, man gör det bästa och försöker göra allt – då har man 100% i kursen. Vilket förklarar mitt betyg.

jag är ju van vid att om man är ombytt och försöker så har man ett G, medans om man vill ha MVG så måste man göra massa olika uppgifter och klara göra det osv. men här så har man 100% om man försöker, så 100% här når man väldigt lätt i just idrott. Sen så trodde ju jag fler skulle se åt som ”amerikanare” och var överviktiga, men i min idrotts klass så är det 1 som är det och hon är den enda som är det i alla klasser jag har under en dag, resten ser ut som vilken svensk som helst, men har dock en hjärna som en amerikan!!

Efter p.e så var det dags för yearbook, där vi inte gör nått alls mer än att prata, så det är ju en lektion isig för mig ändå ;)
Sista och 4th block har jag keyboarding och idag hade vi ett oförberett prov på alla tangenter och var de sitter. Var bla. Vad ?, !, (, #, `  mm heter på engelska, vilket inte jag har en blekaste aning om och vi har inte gått igenom dom heller, så efter testet så frågade jag om vi hade gått igenom dom och jag hade av nån anledning missat dom. Då sa Miss Spears ”nej, de ska kunna dom ändå, de hör till allmänbildnig” okej,  sa jag och överreagerade väll egentligen men frågade ändå om man inte borde gå igenom dom om man ska ha prov på det och kommer att komma på våran exam på fredag.
Då kollar hon på mig och säger, om du vill lära dig dom så kan jag visa dig imorgon så då kan dom?
Jaa, vore ju bra om jag lär mig det som jag ska lära mig och om de kommer på exam på fredag sa jag.
Ser då att hon reagerar över att jag bryr mig så mycket, så hon säger "vad kul att du vill lära dig något och gillar mina lektioner"
sa inte så mycket mer men tankarna inom mig gick runt en stund.

Slutade 15.45 och då åkte vi hem i våran 285 gula skolbuss ;)
När vi kom hem så hade sherry gjort middag, kycklig gryta med potatismos ;)
Nu har hela familjen åkt till kyrkan på familjefotografering så jag och flavia har spelat skipbo ;)
God natt

041010

Kategori: Sweden

Sista veckan på denna termin nu, och på fredag har vi ”exam” i alla klasser och resultatet från det har ganska stort avgörande i slutbetyget.

På idrotten så skulle vi började vi med exam idag,via att springa 1 mile som är 1,6 km och killar skulle springa under 8 min och tjejer under tio.
Men hade man 100% i kursen så behövde man endast komma ombytt till lektionen, nu visade det sig att det bara var jag och carlos (utbytesstudent från spanien) som hade 100% men vi sprang ändå, springer ju inte bara för betyg! Sen så var vi först tillbaka med ;)
Var 5 killar som klarade 8 min och 1 tjej resten fick ett F

Sen så gick vi in och skulle göra situps och armhävningar.
Och då fick man olika procent beroende på hur många man gjorde, killarna var först med att göra situps under en minut, och 50% av alla killar 15 år i usa gör fler än 45 situps, det blev jag överraskad över, om man tänker på hur hög fetma det är här. huvudet skulle nudda golvet och ända upp!  Gick även efter en lista, så det var en i tagget medans alla andra kollade på! Var riktigt roligt!    
Sen var det tjejernas tur och den som gjorde flest gjorde 40 och det var 15% av tjejer 15 år i usa som gjorde bättre.

Efter situps var det dags för armhävning, var en cola burk på golvet som man skulle nudda med bröstet och sen så skulle  armarna vara raka när man var uppe, gjorde man inte det på en så räknades inte den. Även här så var det inför hela klassen, kan ju säga att jag inte var lika mycket över som på 1 mile.

När vi kom hem så hade sherry gjort middag. Schnitzel med kokta potatistärningar och lök i och som alltid så är det böner och brödbiskvier till ;)

På kvällen så städade vi hela huset för på tisdagen så kommer städerskan som städar hela huset, så för att hon ska kunna städa så måste vi städa undan allt som finns i ett hus som det bor 7 barn i ;)

011010, 021010, 031010

Kategori: Sweden

Sorry för sån dåligt uppdatering under helgen, men har vart i nashville ;)
Så här kommer min helg;


Fredag
Skolan som vanligt och när jag kom hem så pratade jag med mamma och pappa på skype som precis hade kommit hem från kreta ;)

Efter det så åt vi pizza, som självklart levererades till våran dörr och här så får man inte en egen pizza utan man beställer typ 6 olika pizzor och så äter man från den man vill ha, så vi som är nio i familjen delar på 6 pizzor ;)
Vis sex så packade vi husvagnen och rullade mot Nashville, som är Tennessee’s huvudstad och countryns hemland typ.
Så efter fyra timmars bilåkning så var vi framme vid campingen i nashville och jag som tyckte våran husvagn var stor som är 12 meter med två slide men på den här campingen så var vi liten!    95% av alla som var där hade stora bussar typ som den som är med i extreme home makeover.

Så det var riktigt häftiga bussar och husbilar där!!


Lördag;
Vaknade vid sju av hunden sitter och typ skäller och macy kollar på tv medans sherry lagade frukost så då var det bara att kliva upp trots att var lördag ;) åt hamburgare utan bröd med bacon ;)

På lördagen så skulle vi först åkte till ett jätte stort shoppingcenter utanför Nashville som hade alla affärer, allt från rainforest café till American eagle. Vi viste innan att det var en stor översvämning i Nashville i april och det var 1,5 meter vatten inne i affärerna så man hade stängt för renovering men vi innan vi åkte så hade sherry kollat upp att det var öppet. Men när vi kom ditt så ser vi att parkeringarna är avstängda och att de fortfarande håller på att renovera, så det var endast en affär som hade öppnat och det var en vildmarksbutik, så det var tråkigt! men vi gick runt inne i vildmarksbutiken och kollade, jag köpte en north face tröja med ;)

Sen åkte vi till en butik med massa souvenirer från nashville och country såklart ;)
Åt sen lunch på mc donalds och det  var första gången sen jag kom till usa ;)
jag tog en angus hamburagre som tydligen innehåller 790 kalorier, familjen tyckte det var onyttigt med så många kalorier.
- Kalorier?? sa jag och kollade på dom!
- Jaa, Vet du inte hur det är med kalorier, du som är från europa och är nyttig ska väll veta vad det är?"

Tyvärr sa jag och då var kalorier samtalsämnet under den lunchen. Visade sig att deras syn på mat var att om ljus bröd innehåller få kalorier så är det nyttigt och om hemlagad mat hade mer kalorier än om man åt något färdigt från frysen, så är den frysta maten nyttigare! Hur kan det stämma??  
Vid två så åkte vi till vanderbilt university och deras fotbolls station där christophers skola (SBEC) deltog i en musik tävlig med deras marching band, så vi kollade på det fram till fyra ;)

Åkte sen tillbaka till husvagnen där darrian och jake var kvar under dagen, åt middag där och spelade tennis med jake ;) till middag var det återigen hamburgare ;)
Vid nio så åkte vi tillbaka in till nashville och kollade på prisutdelningen av dagens tävling. Sbec kom inte på prispallen men fick första plats på trummorna, och chris är med i trummorna .
Åkte sen hem och då var det 60 Fahrenheits / 15 Celsius ute och jag hade en tunn tröja medans alla andra gick runt i tjocka vinterjackor,  de tyckte det var kallt och då tänkte jag bara på åre när det var  -37, det var kallt!!


Söndag;
Sista dagen i Nashville spenderade vi på tennessee nationalpark med massa historia om tennessee och deras country musik, var riktigt intressant!

Efter det så gick vi frukt marknad och kollade lite. Efter att ha gått runt mellan alla skyskrapor inne i nashville åkte vi till en annan mall än den som var stängd, denna mall var dock inte lika stor men hade de vanligaste märkesaffärerna  som finns här ;)
kläder här är inte lika dyrt som i Sverige i samma klass då, Var in i en quiksilver butik där samma kläder i sverige var minns 150 kronor dyrare!  Inget jag klagar över direkt då jag får mer värde för pengarna :D
så det blev lite handling där av den amerikanska stilen.

Innan vi åkte tillbaka till husvagnen så stannade vi på McDonald’s och hämtade upp lite burgare ;)

Vid fyra så hade vi packat ihop allt och kopplat vagnen och började den fyra timmar resan tillbaka till Mississippi. Efter 15 minuter så hade hela bilen somnat utom darrian som körde och jag kan ju inte sova i en bil så jag började räkna alla volvo bilar och lastbilar som vi mötte. Under en timme längs med interstate 56 så mötte vi 56 volvo och de flesta var lastbilar, sen så ser man alltid volvo bilar när man är inne i städer.

Efter två timmar stannade vi en gas station och tankade, sen så var vi in på McDonald’s och köpte lite middag som vi åt i bilen ;D

Kom hem vid nio, då blev det duschen och sen sängen!


Här kommer även lite bilder från Nashville ;)

Våran nya trailer som vi hade med till Nashville!


fyra sängar bak, tre i mitten, och en dubbelsäng fram ;)


Nashville från Vanderbilt University stadium ;)


SBEC, Southern Baptist Education Center


Oxford High school


Christopher Norris


Tennessee nationalpark.


Var en stolpe efter typ varje årtioende! sen så stog det massa historia längst med stenmuren....


..bla så stog den vid 1850talet detta ;)


tre av mina värdsystrar, Michaela, Carly, Flavia och jag ;)


Nashville Downtown.



har även insett under tiden i här i USA att jag faktiskt har väldigt bra föräldrar och jag är stolt över dem!!

300910

Kategori: Sweden

Torsdag idag, känns som att det vart fredag.
är dock en dag kvar innan det blir helg och vi åker till Nashville ;)

Idag under 4th block, så kom det in en senior elev med en namnskylt som det står ”Office Asisstent” vilket man blir om man har ett tomt block över, då får man vara hjälpare till kontoret och göra bland annat, om en förälder vill hämta sitt barn innan den har slutat, så går de till kontoret och ”front desk” säger att man ska check ut sitt barn, då i sin tur går en office A. till den salen man är i och ger en lapp som är ifylld av en i front desk och ger tillstånd till eleven att lämna klassen, gå i korridoren och bryta campus vilket innebär att man lämnar skolan.

Campus är som en regel, nästan lag typ har man close campus vilken våran skola har, då får inte vi elever lämna skolan under skoltid och gör man det så är det inte trevligt konsekvenser!!
Sen ibland när en office A kommer så kan det innebära att de kommer med en slip vilket inte är like trevligt, en slip innebär att man måste gå till en av rektorns Asisstenter och det är även dom som går runt på 6minuters rasterna och skriker i megafoner att man ska ta in tröjan, inte stanna upp osv.

Iaf fall då så kom det in en office A idag under 4th block och säger Albin Ullmark, dock så reagerade ingen inte ens jag, så då gick hon fram till våran lärare Miss. Spears så hon får läsa upp den och då kollar hon på mig och säger Mr. Ullmark, it’s your turn today!
Tog ju ett tag att lära lärare och kompisar säga mitt namn så när nytt folk säger det så är det ibland väldigt otydligt att inte ens jag känner igen det, vilket det var idag.
Så jag tar min slip där det står ifyllt Mr. Ullmark och sen att jag ska infinna mig hos Mr. Orr omgående. Så jag går till våran front desk där en tant visar mig in igenom deras kontor och fram till Mr. Orr’s rum där jag får vänta utanför på en stol.
Medans jag satt utanför så var dörren öppen och det var en annan student där inne så jag hör allt de säger. Orr hade en väldigt bister och bestämd röst och säger högt till elever, "vet din mamma och pappa om att du använder ett sånt språk, pratar du till dom på detta vis med?"
Sen så fortsätter han att skälla på eleven och det slutar med att hon fick 1000 ords Assignment på barnauppfostring ;) kul!Så medans jag sitter där och nästan pinkar på mig försöker komma på vad jag kan ha gjort fel, slutade med att jag inte kom på något dumt eller sagt något olämpligt, så när den andra studenten kommer ut alldeles röd i ansiktet och Orr säger Ullmark med en stort drag av amerikanska. Så jag går in och han säger att jag ska sitta ner. Han satt på andra sidan av skrivbordet med sitt dystra ansikte och stora mage så säger man med sin arga röst, "varför lämnade du din bricka på lunchen idag?"

Ni skulle bara veta vilken böld som lossnade inom mig och undertiden min hyper nervös andnig går till norma så förklarar jag att jag har mat hemifrån och inte äter skolmaten.
Då frågar han vilken lunch jag har, jag svarar och då säger han, "kom med mig ut och visa vart du sitter."
Vi går ut till våran cafeteria och jag visar vart jag sitter,
Okej, säger orr. "sitter det några fler utbytesstudenter vid detta bord."
Jaa, säger jag visar vart.
Förstår, så du vet inte vem som sitter här, frågar orr och pekar lite längre bort.
Nej, svarar jag.
"Tack, då kan du gå tillbaka till klass" 

Jag viste ända från början när jag satt mig ner inne på hans kontor och han nämnde brickan att det gällde den brickan som var kvar från lunchen och att jag hade rent mjöl i påsen 

Efter skolan så gick jag och flavia till en frisersalong, var dags för mig att bli klippt.
Så jag blev klippt, insåg hur grymt det är att bli klippt av mamma, enklare, bättre och framförallt billigare!!
Efter det kom sherry och hämtade oss och vi åkte hem på middag, åt spagettiröra med salsa och nå korv, var gott!

Sen dess så har jag packat inför nashville och kollat lite på tv.


Ps. Nån som kan tänkta sig att göra en ny head och design till min blogg???
som ni ser så är i stort behov av nån!! ;) Ds.