OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

300111

Kategori: Sweden

Oftast när jag vaknar är det för att barn skriker, sjunger eller grinar, tv som är på hög volume, hunar som skäller eller att typ macy leker brevid min säng! Men idag när jag vaknar så vaknar jag helt pigg och dörren är stängd vilket den aldrig är för att jake aldrig stänger den. Så jag blir lite förvånad och trodde det var tidigt eftersom att det var så lungt, blev även lite extra glad för att vakna ostörd!! Men när jag kom upp så kom jag på att de hade sovit borta och att sherry sov efter att ha jobbat natt och darrian var i kyrkan. 

Åt frukost med flavia och hade en härlig morgon, tyvärr var inte vädret lika bra som igår så det blev frukost inne. 
Pratade sedan med mamma och pappa på skype, fick se allt nytt som hade hänt hemme medans de var borta och sen prata igenom deras semester. Pratade även med morfar lite som skulle fixa ny tvoperatör och då vill man ju rådgiva lite tillbaka! När klockan äntligen blev två och solsidan kom ut på tv4play så blev det ju till att kolla på det, är ju en underbar serie!! otroligt kul!

På eftermiddagen lärde jag mig mina 20 ord i usa government samt läste lite test review i psychology som jag har prov på imorgon. Eftersom att vädret ute fortfarande var lika dåligt och riktigt mulet var det så gjorde jag "bokslut" över januari och kollade igenom mina budget över våren här, har 4 små resor framför mig som kommer dra lite cash men efter alla helger i åre på skistars uthyrningslägenheter så kommer jag klara det perfekt!! 
Jag tycker nästan att det är extra roligt att spendera penger som man vet att man har lagt ner tid på själv, det blir som ett extra värde på det man köper. 

Vid sex så åkte vi till kyrkan, jag trodde att det skulle vara vanlig söndags service men det var det verkligen inte!
För sakens skull; här i södra är det mycket rasism, från båda håller mellan african american och american, den kyrka jag går på är en "vit" kyrka och det finns inte alls nån mörkhyad där, dom har sina egna kyrkor. 

Men iaf ikväll så hade man bjudit in 10 african american som var jätte duktiga på att sjunga, det visade att det hade varit några från våran kyrka till dom med och det hade varit lite som det var nu ikväll. Många tyckte inte alls om det och satt ner och var sur hela tiden och andra stod upp och var jätte trevligt och sjöng med. African american är väldigt energiska och "skriker" mycket hela tiden typ yes yes, oh lord, amen amen osv. typ när man sjunger sånger med olika meningar i och även när de ber mm. 

Jag tyckte att det var jätte roligt och det var verkligen som jag hade sett på filmer om kyrkor med körer osv, men många delade verkligen inte den uppfattningen med mig, de tyckte att de ska hålla sig hos dom och vi hos oss!! 
rasism tyckte jag det kallas!! 

Efter 1 timmes kyrk show sång var det dags för mat, alla hade tagit med sig någon form av plock mat och de åt vi alla efteråt!
Nu ikväll har christopher kommit hem och vi har pluggat tillsammans inför en kort vecka för att på torsdag åker vi till 
Tennessee och "fjällen"  

290111 - 25 grader

Kategori: Sweden

idag har det varit jätter bra väder här, var som en härlig sommardag i sverige! Solen sken och jag gick runt i mina flip flop var typ 25 grader. efter att ha pratat med mamma o pappa och mormor o morfar samt en kusin osm hade varit ner och hämtat mamma o pappa på arlanda från thailand, de landade vid två så det passade perfect till att jag klev upp och de var hemma! De  var på middag hemma hos mormor och morfar, så jag "åt" med dom. 
När vi var klar så skulle jag gå ut och kolla in vädret som såg ut att vara helt okej, men när jag kom ut så fick jag nog en chock för det var verkligen jätte varmt för att veta att det var januari så jag damsög poolen på alla löv från den vinter vi en gång hade, började på att jobba på min solbränna så jag blir lika brun som mamma o pappa. 

När flavia kom hem från sin kompis så tog vi en promenad, kom hem efter en lång stund och då var det vatten som gällde!! under eftermiddagen så kollade vi in lite priser för tennessee nästa helg där vi ska åka skidor, $19 för skidor och pjäxor, $27 för liftkort, $12 för att hyra skidkläder som jag inte har med mig och då är det en depost på $30. inte så farligt dyrt om man jämnför med åre!! Men det ska bli kul att komma iväg och sen att åka skidor kommer bli grymt, för se om det blir nå snowboarding för det skulle verkligen vara jätte kul med.

Vid fem tiden kom några kompisar hit och knackade på, vi hängde här ett tag och sen bestämmde vi oss för att åka o äta, flavia följde med också. Hamnde även på american eagle (där de nu mera känner igen mig;)rry
köpte två t-shirt inför denna sommar ;)

Nu ikväll har sherry åkt på nattjobb igen och alla barn är bort, de små är hos mormor och de älde hos deras andra föräldrar. Nu blir det sängen efter en underbar pluggfri dag med sol!! :) 

280111

Kategori: Sweden

Äntligen fredag, denna vecka har vart den första hel veckan på denna termin och den har gått jätte snabbt men vart lång ändå med mycket plugg!!

Hade mina två sista vocab quiz på psychologyn samt engelskan, 100 på dem båda :D
Lämnade även in min essay på engelskan där jag spenderar 1 million dollar på en dag, jag köpte följande; hus i åre, helicopter, volvo, I pad, 50 ft båt, en resaturang i oslo, vattenskoter, snowboard sen hade jag 100'000 kvar och dom skängte jag bort till cancer fonden!

Idag var det jätte bra väder som tidigare dagar, tog en promenad i shorts och t-shirt när jag kom hem eftersom flavia är hos en kompis, christopher hos sin pappa och michaela hos mamman, sen jobbar sherry natt! Så det är ganska lungt här hemma! Har ikväll kollar på lite mer om allt med ikea osv. sen har jag kollat på bibliotekstjuven som jag tyckte var bra men det var ändå jätte dåligt, bara tråkiga sakar in den.
Nu är jag jätte trött efter veckan och ser fram emot min sovmorgon imorgon!!!! ;)

270111

Kategori: Sweden

Idag var det lite lungt i skolan, hade BARA ett prov och ett quiz, gick inte så jätte bra! läraren hade byt ut alla ord och betydelser till andra ord som betyder samma sak, men det hjälper ju inte alla mig!! jaja, livet går på ändå.

Solen stannade även idag, var så härligt när kylan är borta och man kan ha t-shirt igen.
Efter skolan så har jag skrivit klart mitt engelska papper tills imorgon, det slutade på 4 sidor och jag tyckte själv att det är helt okej. Har även pratat lite med tove i alla pluggning, vi är båda stressade studenter kom jag fram till ;) Jag har även två ord quiz imrogon samt en hög med läxor jag måste göra klart!!

Nu har iaf flavia varit upp hit och läst mitt paper och rättat lite, vann säkert några procet på henne! men dom kan jag behöva så det är bra!
Måste gå till säng nu så jag orkar upp för imorgon och sista dagen innan helg då jag inte ska plugga någonting alls!!!!! prata med mamma och pappa ska jag iaf då de kommer hem :)

260111

Kategori: Sweden

Imorse skjusade christopher mig till skolan för att han var ledig idag eftersom att han nu ikväll är på en konser i s ödra mississippi med några kompisar och åkte under dagen, så jag fick några minuters sovmorgon imorse tack vare det!

Först på pshychologyn så redovisade jag min power point och eftersom jag är så grym på power point så fick jag 100% på Family dynamics hade vi prov och sen kollade vi på en dokumentär med den amerikanska olle waller, Pam hete hon.

Under Us government jobbade vi i grupper med olika uppgifter och sedan fick vi summera olika artiklar om government. Efter lunch där jag åt mina två toast bröd med skinka och ost mellan så var det dags för engelska och där fick vi en essay att skriva tills på fredag, fick 1 milion dollar som vi ska köpa minst 10 saker med och sen ska vi skriva om det, inte så jätte svårt men det är många krav på vad man får köpa, endast 1 sak av varje vara, måste vara en pris som man hittar på internet och massa mer restriktioner på det. så vi fick vara i datasalen idag och hitta alla saker osv.

När vi slutat och jag kommer ut till bussarna så är det jätte härligt väder och solen skiner, var nästan som att sommaren var här, jag gick hem i t-shirt iaf och önskade att solen stannade!

Nu ikväll skulle jag vart i kyrkan men jag har två prov och 1 vocab quiz imorgon samt att jag måste göra min essay för att få 5 poäng extra om jag lämnar in imorgon! skulle ju vara lite kul att ha 105% i betyg :D Jag stannade iaf hemma från kyrkan och åt lite mat jag hittade i kylen!

Nu är jag äntligen klar med allt och har kollat lite på American idol ett tag med sherry, men jag höll på att somna så nu ska jag sova!

250111

Kategori: Sweden

Idag åkte vi 7,20 för att sherry måste till polisen och fixa nytt körkort som hade gått ut och igår hade en polis vinkat in henne för att hon är en vit i ett svart område - på ren svenska. och tydligen blev hon ofta det eftersom att det är där hon jobbar, och denna gång sa de att hennes körkort hade gått ut.

Hon lämnde därför av mig hos en kompis som sedan tog mig till skolan så jag inte skulle behöva komme ditt så tidigt! I skolan så hade jag mitt vocab quix i psychology där det slutade med ett 100!!
Resten av dagen hade jag inte nått speciellt, gick mest igenom olika saker osv. regnat hela dagen har det gjort iaf och det var prat på att vi ev. inte skulle ha någon skola imorgon om det blev minus grader och is på vägarna.

När jag klev av bussen i regnet så stod där sherry med bilen och väntade på mig, eftersom att det regnade så var hon så snäll att hämta upp mig så jag slapp gå de extra 300 meter efter bussen ;)

Hela kvällen har jag pluggat, verkligen från när jag kom hem tills nu, hade en paus på mitten då vi åt middag, köttbullar, sallad samt en köttfärs/ris paj med lite karin lindgren inriktning på, lite halvt galet men jätte gott!! ;)

Har sen gjort min powerpoint i psychology om kakains påverkan på hjärnans alla delar mm och det har ju taggit nästan hela kvällen, sen har jag definerat 25 us government ord och nu försöker jag hinna med att plugga till sexuall kunskaps provet imorgon i family dynamics och sen har jag även ett prov till i psychology om hjärnan!

Nu måste jag fortsätta med allt innan jag somnar!
har även fått två vykort från mamma och pappa i thailand, tack så jätte mycket! gjorde min regniga dag mycket mer längtan till mars och solen kommer ;);)

240111

Kategori: Sweden

Idag var det min första Måndag i skolans since innan jul! Vi har haft snödagar och vart ledig varje måndag detta år, men denna vecka hoppas jag blir en hel vecka så jag slipper gå i lördagsskola eller extra i Maj!

På Psychology så lämnade jag in min hjärn project modell, fick inge omdöme på den än men läraren log, sedan hade vi ett test i den klassen, det gick riktigt bra för mina förutsättningar!
Under Family dynamics hade vi ett till prov, gick inte lika bra men det var okej!

På lektionen innan lunch när jag hade US government så fortsatte lärarna våra trycka på med prov, hade först ett open book quiz som det såklart då gick jätte bra på! sen efter det hade vi ett prov på tre kapitel och det gick det grymt på med!

Efter lunch på Engelskan hade vi dagens sista prov, det var på en berättelse vi har läst under några veckor och detta var del två, det tog hela lektionen och när vi var klar hade vi 15 ord som han testade oss på!

Nu ikväll har vi ätit kinamat, jag har tvättat och sen tagit det lungt efter dagens storm tills på onsdag då de nästa prov är. Imorgon har jag tack o lov bara ett 10 ord i psychology som jag har pluggat på ikväll medans kollat på fångarna på fortet!230111

Kategori: Sweden

Klockan sju imorse så väckte de oss för att då skulle vi åka till McDonalds för att äta frukost, så då var det bara att plåga sig upp och sätta sig i bilen! Efter att vi vart där ett tag började våra värdfamiljer att hämta upp oss, sherry kom till mig och flavia. Då var det bara att säga adjö till alla och denna gångs ef träff var över!

När vi kom hem så hade man hunnit blivit lite pigg och nästan inte alls trött, vilken var bra för att jag hade bestämmt träff med mamma och pappa på skype! De är nu inne på sin fjärde vecka i thailand och har en vecka kvar innan de kommer hem till sverige igen, så jag pratade med dem ett tag och sedan med mormor och morfar!
Efter att ha ätit lite frukost så gick jag och la mig. Somnade vid elva och nu vaknade jag upp klockan sex på kvällen!!
Jag känner mig fortfarande lite trött och seg men vi får se hur det går att sova ikväll!

Nu har jag ätit middag med flavia, Köttbullar i korvbröd hade familjen ätit som nu är i kyrkan! har även kollat på solsidan, jätte bra är det!! synd att det är så kort bara!!
Efter att sovit bort halva dagen måste jag nu plugga inför mina 4 prov och 2 ord quiz imorgon, så jag har att göra ikväll!!

ps. kolla in gårdagen, gjorde inlägget nyss ;)

220111 - Ef sleep over

Kategori: Sweden

Idag Lördag har jag inte gjort så mycket, sov till tio och sen dess har jag läst och pluggat på 19 regeringsord till på Måndag! Vid fem så åkte Flavia och jag iväg till en Ef träff, vi träffades först alla på en grundskola som en IEC är rektor på, efter en liten presentation av de 4 nya utbytesstundenterna som två var från Australien, en från Nya Zeeland and en från tyskland och hon ska endast vara här ett halv år medans de andra stannar över sommaren eftersom att deras skolår är indelat på året och inte efter sommaren som för oss ;)

Vi åkte sedan till Cici's pizza och åt middag, vi 50 utbytesstudenter kom in där och tog varje ledig stol, alltid lika kul att träffa alla samt att det är så många olika språk som pratas, vi 50 studenter kommer från 16 olika länder, vi är två från Sverige!

När vi kom tillbaka till skolan, blev vi uppdelad i olika grupper som vi i sedan skulle prata igenom olika saker med vårtat år, vad som är kvar, hemresa, famlijen, osv osv!!
När allt prat var klar så kollade vi på "the social network" filmen om facebook, jag tyckte den var helt okej och intressant, men det var väll inte den rätta filmen att visa en lördag kväll!!

vid ett på natten åkte vi hem till två värdfamiljen där vi skulle spendera natten, killarna i ett hus och tjejerna i det andra! Vi spred ut oss över hela huset och tog varje lediga plats det gick att sova på!
Somnade klockan 3!

210111 - Hjärn projekt!

Kategori: Sweden

Idag fredag så var det ingen skola pga att det snöade igår och vägarna var imorse isiga och för halva för att köra på, så de stängde alla skolor i kommunen och runt om memphis! De vuxna jobbade och de små barna var hos olika kompisar, så vi ungdomar var hemma. Själv tog jag en härliga sovmorgon, duschade och åt frukost.

Runt tolv så hade solen kommit fram och den värmde på riktigt ordentligt, så jag och flavia gick på en promenad med en av hundarna som följde med! När vi kom hem så bestämmde vi oss för att plocka ut allt skräp och skit som var i bilen, fyllde två kassar med skräp och saker som skulle in i huset!!
 
När jag kom in så ringde mormor och morfar på skype, det var trevligt att prata lite med dom! de sa att målarna hemma på backa började bli klar, så det ska bli kul när mamma och pappa kommer hem och skickar över lite kort!
På eftermiddagen kom våran städerska över, hon tvättade kläder, städade vårat "lekrum" här på övervåningen samt badrumet!! tur man städtjänst ;)
Jag har ett projekt i min psychology klass, där man ska göra en hjärna med alla dess delar för att se få "extra poäng som kan hjälpa en i slutet på kursen att komma upp en extra nivå eller om man redan har 100 så kan man få 105, vilket kan ju vara kul! Så jag och flavia åkte med en annan kompis från min skola som kan en hel del om att skapa saker och vad man ska ha osv. Fick lite hjälp med det vilket var jätte bra!!
Vi stannade även till på wal mart för att äta lunch på subway, gott gott var det!

När vi kom hem så har jag fixat med denna hjärna, det tog en hel del att få ihop den men ett ett litet tag med lim överallt så blev del klar!

till middag åt vi pizza och sen har sherry och darrian åkt ut på middag tillsammans, sen så har christopher åkte på en sleep over med våran grupp i kyrkan, men jag och flavia stannade hemma för vi har en annan sleep over med EF imorgon tills söndag!

Nu ikväll har jag och Flavia spelat spel och jag ska nu sova efter att ha kollat på skavlan med stieg larssons bror, det var riktigt bra!!


Hjärnan från sidan.Och delarn från ovan av den enorma jätte hjärnan!! ;)

200111 - halv dag

Kategori: Sweden

Idag torsdag blev det en kortdag! Under min lunch så började det snöa precis som de hade sagt på nyheterna. Så efter tio miuter på sista lektionen, Engelska så fick vi sluta pga av att det snöade och det kunde tänkas att bli värre tills då vi egentlingen slutar. Så idag slutade jag 1 timme tidigare, 14,25. Har aldrig slutat på annan tid än 15,45. så det var härligt att komma ut lite tidigare!

När jag kom hem så hade det kommit en hel del snö, var vitt överallt med snö och det var inte så jätte kallt utan helt okej härligt!  Efter att vart hemma en stund så kom de andra hem från SBEC som inte hade slutat tidigare iom att de inte är en statlig skola och därför inte har bussar. 

Christopher, Flavia och jag åkte till mormor i familjen i några ärenden och sen var vi på walgreens och fixade lite med. När Sherry kom hem samt att Darrian kom hem från Oxford idag med så åkte vi till en Mexikansk restaurang och åt jätte god middag. När vi skulle åka hem (så åker vi som vanligt i två bilar när hela familjen är med, får inte plats i en) Så flavia, christopher och jag åker med sherry och nu ikväll var det jätte halt på vägarna och med dessa "sommardäck" som vi har så var det extra halt typ. När vi svänger av en av alla 4-filsvägar för att tanka så prcis när vi svängt av så glider vi bara mot en viadukt inne på bensinområdet och bilen början svänga på isen, det gick inte alls nå snabbt och vi stannade när vi gled in mot en vägkant och det gick helt okej, skrattade åt det gjorde vi sedan ;) 

Nu ikväll har jag gjort alla mina läxor och förberet lite olika papper för att plugga för några prov som jag skulle ha imorgon, men pga snön som kom idag så är jag ledig imorgon och får tre dagars weekend ist.
Alla dagar vi missar iskolan måste vi göra upp, så de som jag missade förra veckan gör vi upp den 18 och 21 feb. då vi skulle vart lediga, men nu när denna tredje snödag kom så skjuter de upp mitt sommarlov! som det ser ut nu så slutar jag den måndag den 23 ist för fredag den 20 som var den planerade sista dagen, så det känns lite drygt att vara hemma en snö dag och sen gå i skolan på en härlig sommardag i maj!

190111

Kategori: Sweden

Idag är min data äntligen bättre, hoppas att stannar så här! men måste fixa ett nytt anti-virus program till den!

Min dag rullade på bra, jag hade;
Psychology där vi just nu går igenom hjärnan med alla dess delar och funktioner, har även ett ord prov på det imorgon samt prov på kapitlet på fredag.

Family Dynamics är mitt andra ämne, idag pratade vi mycket om att vara gravid för yngre och vad det innebär, tonårsmammor är mycket vanligt här, så det passade ganska bra. Denna klass är lite som Hk i sverige, fast utom matdelen, mer om hur man tar hand om en family, barn och sen är det även lite lite sexuallkunskap i klassen. 

US. Government, idag hade vi en vikarie i den klassen, hon pluggade på college till historielärare och hade detta som extra jobb, hon viste jätte mycket om våra olika regerigar i Europa samt om våra olika kungariken, typ alla rykten om att Victoria är gravid och om Daniel osv. så det var lite coolt! Vi jobbade annars på i den klassen som vanligt, har 25 regeringsord som jag ska kunna tills imorgon samt definera dom.

Efter 25min lunch så hade jag Engelska, vi kollade på en film från en berättelse vi har läst under några veckor.
Har även 15 ord från den filmen på quiz imorgon.

Kom hem från skolan vid 4, det är ganska mycket vind ute nu, så det är fortfarande lite kyligt! När jag kom hem så var det bara börja plugga inför allt som ni ser att jag har, det var ganska bra att inte min data fungerade än då (tror att det var ett tecken från högre makter) så då pluggade jag bra på tills halv sex då vi åkte till kyrkan och åt innan vi träffades i våra grupper, först hade vi en jätte rolig aktivitet och sen de sista 15 min så läste vi och disskuterade några verser från bibeln.
Sen jag kom hem har jag suttit på mitt rum med chirstopher, jag har gjort alla läxor jag har ut över proven. Chris har nu kommit på att han inte ska gå i college för musik längre utan han ska gå journalism ist, så han satt och skrev några texter för att skicka in sedan.

När jag var klar med allt tills imorgon så tänkte jag göra ett sista försök att slå på datan och då fungerade det med!! det var då min belöning kom efter allt hårt jobb med alla assignment!

180111

Kategori: Sweden

Tillbaka till skolan idag, hade tva prov och det gick helt okej, inte nan hojdare direct men helt okej.
under luchen sa borjade det regna jatte mycket det blev morkt pa himlen och det har hallt i sig sen den dess, manga trodde att det skulle komma en tornado for det var sant vader och nar det stannade for sa pass lange, men nu har det lagt sig och det ar bara lite blast ute.

Nar jag kom hem da hade varan staderska varit har och fixat ordning i hela huset, sa nu ar allt perfekt igen!
Vi var hemma i en timme och sen akte vi till en jatte bra hamburge restaurang, det var inte na sma McDonalds hamburgare dar utan de var stor, good, helt enkelt riktiga hamburgare!

Vi kom hem vid sju, christopher, flavia och jag har suttit pa mitt rum och pluggat tillsammans, samt pratat lite om allt mojligt, typ hur bra vi kompisar vi ar om 10 ar osv. trevligt hade vi det!!

Nu ikvall nar jag skulle sla pa min data, sa ville den inte mer an att komma igang innan den sloga av, sa holl den pa nagra ganger tills jag trottnade pa den, nu har jag lanat christophers laptop for att gora det viktigaste, det ar darfor jag inte har nagra A A O Forstar inte varfor bara tekniksaker kan fungera i tio ar ist for i 1 ar, men jag hoppas pa battre lycka imorgon!!!

171101 - Martin Luther king

Kategori: Sweden

Idag är martin Luther king, vilket är en högtid här och vi var ledig från skolan.
Vaknade jag upp vid åtta för att hinna prata lite mer med mamma och pappa än igår.

Efter lite frukost imagen så loggade de in, pratade typ i en halv timme om allt som vart de senaste två veckorna. Dom hade ju det såklart jätte bra i strålande solsken och bruna som pepparkakor var dom med ;) själv har jag haft regn hela dagen och all snö är även borta, den lilla som var vill säga! ;)

resten av förmiddagen så satt jag med flavia och vi hade study time! Vid tolv kom christopher hem från helgen hos sin pappa! Vi började då att sätta upp hans trumset som han har i ett hörn på rummet bland alla andra trummor, men detta set är så stort och dyrt är det med! det kostar $3000 i dollar så får ni räkna ut själv vad det är i kronor! 
Men när det kom upp efter en hel dels montering så lätt det riktigt bra och man hörde han över hela huset!

Resten av dagen var vi inne på hans rum och tog igen efter helgens borta tid. Vid tre kom sherry hem och samtidigt kom familjens mormor och sherrys syster och hälsade på, de stannade tills middag då vi åt grillad kyckling med potatismos och nån sås samt biskvi till det som vanligt! 

Nu ikväll har christophers flickvän vart här och vi har kollat på en film och nu ska jag sova för att tillbaka till skolan imorgon!    


21'000 kronors trummor!


Christopher ville ju såklart vara med på kort!


resten av hans rum!

160111

Kategori: Sweden

klev upp extra tidigt imorse för att prata med mamma och pappa, eftersom att dom nu är 13 timmar framför mig så blir det lite problem att ha kontakten, men det gick bra. vi hann med en lite stund på skype, men vi ska prova igen imorgon!  ;)

Resten av dagen har jag vart med flavia och sen har jag pluggat, tänka sig vad smart jag kommer bli!

Vid två kom en kompis och hämtade upp mig, vi åkte hem till en annan kompis som hade födelsedag i fredags och vi firade då 18 års dagen idag. vi var först där ett tag och åt tårta sen åkte vi iväg och kollade på när malory åkte skirsskor i en timme i en jätte stor ishall! mot kvällen åkte vi till en country american restaurant och åt middag, det var verkligen country food där och jätte gott var det med!

efter att sen har åkt runt och kollat på allt möjligt så hamnade vi på starbucks innan vi sedan åkte hem och nu vid nio så ska kolla på solsidan och sen sova!! ;)  

150111

Kategori: Sweden

Sovmorgon!! Finns det något bättre att göra en lördag morgon!?
Efter frukost pratade jag med Mormor och Morfar på skype och även måns kickade in där ;)

Mot eftermiddagen så kom Sherrys syster över och hälsade på, jag och Christopher spelade ett spel med henne, medan darrian och barnen åkte iväg på ett födelsekalas, Sherry hade jobbat natt och sov därför hos sin mormor.
När vi hade spelat klart så åkte Chrisopher till sin pappa för helgen och helt plötsligt var jag och Flavia ensam, Detta hem är nästan som en tågstation ;) 

Jag passade på när det var lungt att gå igenom alla mina papper inför mina prov på tisdag, jag har ett i US. government och ett i psykology ;) 

Vid sex så började familjen rulla in här och då var det dags för mig och flavia att åkte iväg på middag med några kompisar, vi åkte till applebee's som är en americansk restaurang där vi mötes upp med lite folk från min skola. 
Efter att vi ätit hos mätta så drog vi halva gänget på bio, vi såg the dilemma. var lite dryg och lång film, men mot slutet så blev det riktigt bra!!

Kom hem vi elva och nu blir det sängen för att imorgon bitte prata med mamma och pappa på andra sidan jorden i thailand :D 
             
             Applebee's

140111 - Fredag!

Kategori: Sweden

äntligen fredag!! denna vecka har varit så otroligt lång även fast det bara vart tre skoldagar och ledig två dagar pga snödagar. Men det har vart en tuff vecka men undergång och uppgång, så det känns skönt att det är fredag och helg nu! Iskolan så hade jag min preamble som jag skrev ner och den fick jag ett A på och sen hade jag ett läxförhör på psychology med men där gick det inte lika bra :(

Nu när vi kom hem så har vi ätit middag, pommes och kyckling nuggets! Sen var jag och christopher på kroger med flavia för att hon skulle fixa nått till ett skolprojekt. Sen när vi kom hem så har vi kollat på film och umgås, jag har även ätit upp alla mina 5 påsar med skumtomtar, så nu har jag bara resten av allt julgodis kvar ;)

Michaela har åkte till sin mamma över helgen och på Måndag då är vi ledig för att det är en helgdag på måndag, så nu är det långhelg som väntar med mycket inplanerat! ;)

130111

Kategori: Sweden

Idag har det varit en lika hård dag i skolan, två prov och 1 vocab test. gick helt okej på dom båda.
kylan ligger kvar över southaven och det är lika kallt, idag var det is på vägen utanför skolan och då stog det en rektor på varje ställe och varnade så ingen skulle halka, jag har svårt att tänka mig att en rektor i svergie skulle varna för is på en väg ;)

När vi kom hem så har vi ättit pizza, sherry har vart med barnen på olika aktiviteter och darrian har åkte till oxford där han ska börja jobba igen. Jag och pluggat med christopher, I US government ska jag lära mig usa's preamble, det är denna text; We the people of the United States in order to form a more perfect union, establish justice, insure domestick tranquility, provide for the commen defense, promote the general welfare and secure the blessing of liberty to ourself and posterity, do ordain and establish this constitution for the United States of America. 

Nu ska jag kolla igenom mina ord i psychology som jag också har tills imorgon, sen blir det ett avsnitt av sthlm - arn innan det blir en tidig kväll!!

120111

Kategori: Sweden

Idag var det skola igen dål, var mycket man skulle ta igen från de missade dagarna och lärarna lämnade inte en sekund över. Hade ett prov i US. government och det var det första provet och jag hade pluggat jätte bra till det och kunde typ allt innan jag gick in där, men sen när vi fick provet så släpte allt!! tror lite var därför att hon hade tryckt upp provet på ett rosa papper och sen var det svarsalternative som hon hade skrivit om med svåra government ord sen var samma meningar med flertal gånger, det gick inte alls bra iaf. men nu vet jag hur det är så jag får ta igen det nästa vecka. 

Sedan är ett prov framflyttat tills imorogon i psychology där jag även har ett ord test, sen har jag också ett ord test i us. gov't. Men när jag kom till sista lektionen som är engelska så kom dagens räddning när läraren sa att vårt project papper var flyttad tills nästa fredag ist för denna fredag, så det var skönt!!

Idag har det även varit jätte kallt!! imorse när vi skulle åka så tror jag nästan att det var -5 grader ute, så jag måste gå tillbaka in och hämta en jacka, så kallt var det ;)
Även när jag hopppas av för att gå hem så var det jätte mycket vind och mina öron blev röd!

När jag kom hem så började jag plugga inför allt imorgon men sen så skulle vi åka till kyrkan för middag och service så nu kom jag hem vid åtta och det var -11 ute!! vad händer med Mississippi??? Nu har jag iaf jätte mycket kvar att läsa och gå igenom så jag äter åre chocklad för att inte somna!

110111 - Långhelg

Kategori: Sweden

Jaa, Idag hade jag då ännu en "snödag" även fast det var inte var nån mycket snö kvar och det var varken snö eller is på vägarna, men ändå så beslutade man att stänga skolorna i denna kommun. Men De andra barnens skola som är en privat skola bestämmer själv om man stänger eller inte, så SBEC öppnade klockan 10 imorse för att vara säktra på att det är borta om det skulle vara nått på morgonen kvar från natten. 

Så jag har varit hemma idag med Michaela och Macy, men de har mest varit ute i snön och lekte osv. Jag har läst Harry Potter, försökt att ringa morfar på skype utan resultat, sen har jag kollat på Stockholm - Arlanda, de som för var min tråkigaste del i det programet har nu nästan kommit till toppen, delen då människorna står i terminal fems ankomsthall för att snart är det jag som kommer igenom de snygga glasdörrarna!! :D:D

vid två kom Sherry hem och då hade jag precis blivit klar med lite plocking i köket så då blev hon glad.
resten av eftermiddagen kollade vi på nått tv program och pratade lite. Sen när Christopher kom hem så kollade vi på fongarna på fortet, han fattade inte så mycket av gåtorna som jag förövrigt är mycket bra på!! men han tyckte att de olika cellerna var jätte roliga!!

Till middag åt vi tacos och sen ikväll har jag pluggat inför lite proc och quiz till imorgon sen har en kompis till sherry varit hitt och hon har också en utbytesstudent så vi träffades och hade en rolig stund! Har även försökt ringa mamma och pappa i thailand, det gick inte så bra men vi lyckades med sms litegrann iaf.

Nu blir det sängen efter långhelg och sen är det bara tre dagar i skolan innan det blir 3 dagars helg!!

100111 - SNÖ

Kategori: Sweden

Idag var jag då ledig på grund av all snö som har kommit under gårkvällen och natten, så imorse när vi vaknade hade vi ca. 1 dm snö på marken och vägarna. Barnen var ute och lekte o gjorde snögubbar osv. 
Jag åt frukost och sen gick jag ute en stund i snöblasket och tog lite kort på allt, känns konstigt att ta kort på snö!?
Efter de fem minutrarna var jag klar med min snöhysteri som var något större hos de andra.

På eftermiddagen åkte jag till wal mart med sherry och handlade sedan när vi kom hem så började jag plugga inför de test som jag skulle ha idag men nu blir imorgon pga. snön. Men efter en stund läsaden av alla mina notes så somnade jag!
Vakna upp vid sex av att det var middag, spagetti, lasange och tomatsås som sen vart i ugnen med några kilo ost på. När vi åt mat så sa det på nyheterna återigen att alla skolor var stängda i Desoto pga av snön som är kvar, men det är inge snö kvar på vägarna men de tror  att de kommer mer snö samt blir isigt på vägarna tills imorgon för all busstrafik osv, men sherry tyckte att det var löjligt, men är det Amerika så är det.

Nu ikväll har jag och Christopher kollat på film och hängt på hans rum.


Vårt hus i snö.


"Mycket" snö var det men inge is på poolen var det.


090111 - Söndag!!!

Kategori: Sweden

Idag har familjen varit till kyrkan, så jag och Flavia hade "Skype time"  med våra nära och kära!
Jag har sedan tvättat all min tvätt och jobbat på högen med hemläxor. Man säger att allt är större i USA och det är det verkligen!!! allt från bilarna till mina textböcker, har tre textböcker i skolan och de är enorma samt jätte tunga, så varje gång man ska läsa nått i dom så är dom liksom irriterande.
När jag börjar se botten av läxorna så börjar det snöa ut och det blir hysterik här i hemmet av snön som fallar ute. Så nu har vi gjort snöänglar och haft snöbolls krig!

Till middag åt vi lite "smörgårdsbord" med olika saker, det var äggröror, pastasallad mm. Vi hade nyheterna på när vi åt och då kom det upp att alla skolor i mitt skoldistrikt är stängda imorgon pga. snön som har kommit och då är det för stor säkerhetsrisk med snön och vägarna är halva som dom säger. Eftersom vi inte har vinter däck här och inte samma resurser som i sverige så stänger man skolorna och andra verksamheter vid snöfall. 

Nu ikväll har de små barna haft städning på sina rum efter att sherry (äntligen) insåg hur det såg ut överallt, så nu är det plockning och slängning som gäller ist för att leka i snön. 
Christopher har en kompis här så de lanar medans jag och flavia har spelat skipbo och wii ;) 

Imorgon blir det somsagt inge skola och då får vi ist en "make-up day" senare i februari då vi går en extra dag på helg eller en annan högtidsdag. Om det blir så att vi missar mer än 5 dagar i skolan pga snö så förlänger de skolåret i maj vilket gör att min hemresa uppskjuten, vilket jag inte vill. Men förra året hade de som vi i sverige jätte mycket snö och mer vinter så att man gick både fler dagar efter den plannerade skolslutet samt tre lördagar. Hoppas det inte blir så detta år!!

Känner att jag har haft några dåliga inlägg här över jul och in på nya året, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva och vad som är intressant för er. Men jag ser att min besöksstatistik har ökat vilket är jätte kul!! Men har ni några förslag eller frågor så är ni välkomna med kommentarer; kära läsare!!

080111

Kategori: Sweden

Efter en underbar sovmorgon imorse så pratade jag med mormor och morfar på skype och kollade igenom lite nyheter på ht och aftonbladet osv. Ibland vet jag nästan mer av de som händer hemma än de hemma gör;)

På eftermiddagen har jag gått igenom hälften av min hög med läxor, högen minskar!
Till middag åt vi fiskbullar, mormors flundror smakar mycket bättre!!
Nu ikväll har en kompis till Flavia kommit över och vi har kollat på film och spelat ett jätte roligt spel hela kvällen.

Kollade även min andra skolmail idag, har fått lite mail från några gamla lärare som undrar hur jag har det, det är alltid trevligt ;) Nu ska jag ta tag i min harry potter bok så jag blir klar med den snart!!
God natt!

070111

Kategori: Sweden

Fredag!!
Idag hade jag prov på Psykologyn, det gick helt okej för att vara första provet i den klassen.
dagen rullade på ganska bra sen, dagarna går väldigt fort nu när jag har nya klasser.

När jag kom hem vid fyra var hela famlijen hemma och då åt vi middag, var typ taco gryta med bönor i och sen taco chips. Sedan Åkte till Christopher till sin pappa tills imorgon och jag åkte med några andra kompisar till ett cupcake ställe där en kompisar har börjat jobba, så vi "fikade där" sedan var vi här hemma och spelade wii resten av kvällen! 

060111

Kategori: Sweden

Nu när skolan har börjat igen så går dagarna jätte fort, det bara springer iväg!!
Skolan var som vanligt, hade ett test på tio ord i psychology och det gick bra, tyvärr så var inte ordet psychology med och det vore ju bra om man kunde stava kursen man har, men får jobba på det.

famil Dy, och US Gov. gick bra dom med, alla klasser jag har denna termin är mycket svårare än förra året, måste plugga så fort jag har en stund över. Men det är bra för då blir man inte uttråkad!  

På Engelskan så har vi börjat läsa ett berättelse som vi sedan pratar om osv. det är ganska kul.
När jag kom hem så hade sherry och Carly kommit hem från sjukhuset, det hade gått bra. Det var nått fel som hon var född med och de viste om det.

Efter middagen, Hemma gjorda hamburgare och lökringar så har jag pluggat inför ett psychology prov imorgon samt ätit lite av all min 600 gram choklad.

Imorgon är det fredag och till helgen ska vi kanske få snö.

050111 - Halvtid

Kategori: Sweden

För 20 veckor sedan lämnade jag mitt trygga hem i Sverige för ytterligare ett äventyr! Nu har 20 veckor sprungit förbi i rasande fart. Idag har jag 20 veckor bakom mig här och 20 veckor kvar tills jag åker tillbaka till Sverige, 5 Juni!!! 

Börjar komma in i mina nya klasser nu, de ligger på en högre nivå denna semester märker jag. I tre av klasserna är det bara Junior och senior i, medans i Family Dy. är det bara massa korta freshments and sophermore dvs. 9 och 10 årskurs.

Först har jag Psychology - "är läran om människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor"
det säger Wikipedia. så vi studerar helt enklelt människans hjärna. Det är mycket svåra ord och termer som jag inte alltid fattar, men det går ändå.

Andra lektionen är det Family Dynamics, som är typ Hk utan matlagnings bitten, det är mycket om hur familjer fungerar, hur barn ska läras upp och hur de ser på saker o ting osv. sen är det 2% av den svenska skolans sexualkunskap, ytterst lite är det. Sedan ska vi under tre dagar gå runt med en baby som grinnar osv. 

Tre lektionen har jag US Government -  USA's regering. Det är den svåraste klassen och jag måste ta den! Det är elva stycken i den och alla är senior och tre meter lång! 

Efter 20 min Lunch har jag Enkelska 3 = Junior. Det är nog den bästa klassen jag har, läraren är underbar och spårar ur lite då och då. Man kan nog säga att jag kommer lärar mig mer av det jag inte ska lära mig än av det jag ska lära mig. Men sen så är ju inte en engelska lektion här som en engelska lektion i sverige, utan den är ju som en svenska lektion eftersom engelska är deras modersmål här.

Klockan 15.45 ringde klockan och då åkte vi hem.
Var hemma ett tag och hängde med Christopher innan vi åkte till kyrkan för middag och sedan var det ett musik framträdande i kyrkstil. 
Det var en man som sjöng, pratade jätte mycket om gud och så på slutet blev det riktigt djupt med folk i pupliken osv. det är svårt att beskriva det men jag trode aldrig efter 20 veckor i den amerikanska kyrkan att det skulle bli så djupa känslor och handlingar som idag.

Carly ligger även på sjukhus, hon har nått fel blodcirkulering till hjärnan eller nått liknande, men hon ska göra en MRI i natt det en "magnetkameraundersökning" så idag i kyrkan så bad/bedde de även för henne, så vi hoppas det går bra. Sherry är även där med henne.

Nu ska jag kolla igenom mina tio ord i Psychology som jag har i läxa tills imorgon.

040111 - Termin 3

Kategori: Sweden

Idag var jag tillbaka till skolan för nu nio veckor, termin 3! Men redan om två veckor så är jag ledig en måndag, sen veckan därpå så åker vi till norra Tennessee för att åka skidor Fredag till söndag! ;)

Åkte med Sherry imorse som vanligt.
Först var det "homeroom" i tio minuter, då vi fick nya schemat och lita annan information, Betygen från termin 2 får vi på torsdag.

Första lektionen hade jag psychology - läran om hjärnan.
Andra lektionen var Family Dynamics, hur man tar hand om en familj samt lite lite sexuall kunskap.
Tredje lektionen hade jag U.S. Government vilket är USAs regering.
Lunch
Sista lektionen hade jag Junior English!

På alla lektionen gick igenom allt vi ska lära oss på den kurses, hur det kommer vara upplagt, alla regler som måste hem och skriva unders och sen tillbaka! Vi gick även igenom nödsituation hantering osv. Samt betygsindelning, hur mycket alla är värt, i det flesta klasserna är det typ såhär;
Prov 30%
Läxor 20%
Exam 20%
Dagligt 10%
Projekt 20%

så det är på detta som betyget mitt är baserat på.

Efter skolan så åkte jag hem med bussen och då åkte sedan jag och Christopher till Dominos pizza för att hämta upp pizza, sherry var borta med barnen på nån aktivitet. 

Nu ikväll har jag gått igenom lite papper och saker tills imorgon och har vart trött hela kvällen, så nu blir det sängen så jag slipper vara trött igen imorgon!! 

030111

Kategori: Sweden

Idag Har varit dagen innan skolstart, så jag har förberet mig infär det och sedan så har pratat lite med morfar på skype o lite andra vänner på facebook.

Har även kollat på Drottningoffret på svtplay och ätit några goda bitar från Åre chokladstrut som mormor och morfar skickade ner, det var jätte gott!!

Till middag åt vi tacos och ikväll har jag och Christopher börjat kollat på Dr. House säsong 1.
Nu blir det sängen för att kliva upp sju imorgon, men det ska bli skönt att skolan börjar igen :)

020111

Kategori: Sweden

Nu börjar de dra ihop sig mot skolstart igen, på Tisdag börjas det men det ska bli skönt att komma igång med någonting igen. Pratade med Mormor och Morfar hemma i vinterSverige och sedan fick jag lite spår av mamma och pappa med, klarade inte många dagar utan mig dom e ;))

Efter lunch så åkte jag och christopher samt Flavia och Macy på en lite shoppingrunda, christopher skulle fixa en ny byrå för hans förra gick sönder, så vi var runt och kollade på olika ställen och så åkte vi förbi vår favvo butik Best buy!

Efter att vi monterat byrån så var klockan sju och vi åkte då till Kyrkan för söndagskvälls service i en timme, efter kyrkan åkte jag, flavia, christopher och hans flickvän Morgan till en kyklingrestaurang där vi åt middag.

Nu ikväll har vi kollat på en tv show och det börjar dra ihop sig för sängen nu.
God natt

010111 - 2011 (:

Kategori: Sweden

Känner att detta år kommer bli jätte bra, halva tiden här har nu gått, 5 Månader och det är 5 månader kvar och under den resterade tiden  här ska jag både till Tennessee och åkta skidor, sen till New York city och Californien samt Florida. Sen hemresa den 3 Juni och resten av sommaren följer förhoppninsvis med mycket jobb! I Augusti blir det Åre igen och även jobba På Stockholm open under hösten med skolan, så det kommer bli jätte kul!
Låter som att mitt år är ganska vällplanerat tycker jag, med det är bra ;)

Idag har jag och Christopher vart runt till olika affärer och fixat lite, jag var på target och spenderade mitt presentkort från mitt födelsedag, köpte ett nytt sängsätt. Inte det roligaste man kan använda ett presentkort på men det var nödvändigt!!
Vi var sedan hem till Christophers Gammel mormor, 92 år. Hon bor i ett jätte fint hus påväg mot Memphis.

När vi kom hem hade Sherry åkte på bb för att jobba kväll, så vi andra åt middag -Pasta med tomatsås och köttfärs, nästan som svensk spagetti köttfärssås var det.

Nu ikväll har jag sammanställt min ekonomi från första året av USA, och det ser bra ut. Alla timmarna på en surströmmings inläggning kanske inte var så tokiga ändå ;)
Sen har jag och Christopher kollat på House.

311210 - Gott Nytt År!

Kategori: Sweden

Idag Fredag har alla barnen varit hemma och föräldrarna har jobbat, så det har vart lite hög nivå men det har jag börjat bli van med så.

Pratade med Mormor o Morfar och med några vänner till dom på skype, de har Nyårs supe hemma på Militärvägen.
Vid två så kom en kompis och hämtade upp mig, vi åkte först till American Eagle där de var mellandagsrea och jag hade även kuponger där, så jag införskaffade mig ett par nya jeans. Sedan åkte vi till till en ishall där vi möte upp Malory för att åka skriskor, men de hade stängt under dagen och öppnade under kvällen för nyårs afton. Vi åkte på bio ist. Vi kollade på Little fockers, den var helt okej. Bion har iaf 16 salar och stolarna är underbara! de går att luta dem skönt osv. Sen är det inte lika ogenomtänk som på bion i hudiksvall!! Här köper man först biljetten och sen snacks i en helt anna kö!!! Men det är väll lite andra förutsättningar med kanske.

När vi kom ut från bio var det jätte mycket regn och vi har varti under "tornado watch" hela dagen, dvs att man håller koll på detta område och om det blir allvarligt blir det "tornado warning" Vi åkte på subway och köpte middag som vi sedan åt hemma hos malory där vi spenderade resten an Nyårs afton med hennes familj. Kollade på tv, spelade lite spel och smällde raketer.

Nu när jag kom hem vid 1 så vräcker det ner regn än och då fick jag ett Sms från Mamma och Pappa som sa att de hade landat I Thailand och låg nu på stranden i 27 graders sol!


GOTT NYTT ÅR, 2011