OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

041010

Kategori: Sweden

Sista veckan på denna termin nu, och på fredag har vi ”exam” i alla klasser och resultatet från det har ganska stort avgörande i slutbetyget.

På idrotten så skulle vi började vi med exam idag,via att springa 1 mile som är 1,6 km och killar skulle springa under 8 min och tjejer under tio.
Men hade man 100% i kursen så behövde man endast komma ombytt till lektionen, nu visade det sig att det bara var jag och carlos (utbytesstudent från spanien) som hade 100% men vi sprang ändå, springer ju inte bara för betyg! Sen så var vi först tillbaka med ;)
Var 5 killar som klarade 8 min och 1 tjej resten fick ett F

Sen så gick vi in och skulle göra situps och armhävningar.
Och då fick man olika procent beroende på hur många man gjorde, killarna var först med att göra situps under en minut, och 50% av alla killar 15 år i usa gör fler än 45 situps, det blev jag överraskad över, om man tänker på hur hög fetma det är här. huvudet skulle nudda golvet och ända upp!  Gick även efter en lista, så det var en i tagget medans alla andra kollade på! Var riktigt roligt!    
Sen var det tjejernas tur och den som gjorde flest gjorde 40 och det var 15% av tjejer 15 år i usa som gjorde bättre.

Efter situps var det dags för armhävning, var en cola burk på golvet som man skulle nudda med bröstet och sen så skulle  armarna vara raka när man var uppe, gjorde man inte det på en så räknades inte den. Även här så var det inför hela klassen, kan ju säga att jag inte var lika mycket över som på 1 mile.

När vi kom hem så hade sherry gjort middag. Schnitzel med kokta potatistärningar och lök i och som alltid så är det böner och brödbiskvier till ;)

På kvällen så städade vi hela huset för på tisdagen så kommer städerskan som städar hela huset, så för att hon ska kunna städa så måste vi städa undan allt som finns i ett hus som det bor 7 barn i ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: