OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

Skolan - Desoto Central High School

Kategori: My year in USA

Nu kommer lite information om min skola, Amerikanska high school.
Min skola heter DeSoto Central High School och är en av de high school i Mississippi med högsta kvalite på utbildningen och organisationen. Men om Man jämför svenska skolan och amerikanska, så är skolan har mer organiserad, mer strikt och mycket mer respekt! men lärarnas kvalite är lägre fast ända högre på något vis.  

I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the REPUBLIC for the United States of America and to the Republic for which it stands One Nation UNDER GOD indivisible with Liberty and Justice for ALL.
= Jag svär trohet till flaggan i USA och till republiken som den står för, en nation under gud, odelbar med frihet och rättvisa för alla.

Den Läser vi varje morgon, första vi gör efter att klockan har ringt! 




Så här såg mitt och alla andras schema ut.

1st Block

 

8:25 – 10:03  (Break 9:53 – 10:03 on selected days)

2nd Block

 

10:09 – 11:43

3rd Block

 

11:49 – 1:53

 

1st Lunch

11:43 – 12:09

 

2nd Lunch

12:13 – 12:39

 

3rd Lunch

12:54 - 1:20

 

4th Lunch

1:24 - 1:53

4th Block

 

1:59 – 3:33  (Bus riders will be dismissed at 3:45)

Inructional time for 3rd Block:
1st Lunch students will be in class from 12:13 – 1:54 (100 minutes)
2nd students will be in class from 11:49 – 12:13 and 12:43 – 1:53    (94 minutes)
3rdä students will be in class from 11:49 – 12:54 and 1:24 – 1:53      (94 minutes)
4th  students will be in class from 11:49 – 1:24 (95 minutes)




Dagen slutar 15.45 men de som är car riders blir dismissted at 15,33. så alla bilar hinner lämna campus innan alla bussar ska fram och ut.

Vissa lärare är även en tränare i nån sport på skola, så därför tilltalas dom coach och inte sir/miss eller professor.

Här på ett schema står det inte tider när man slutar och börjar osv. som på ett svensk schema. Utan här har vi har en klocka som ringer och den ringer på tiderna ovan.

Reguired classes, detta klasser måste alla ta för att bli graduated;
Health 
Algebra 1 
Biology 1
English 9, 10, 11, 12
U.S. government 
Computer applications
Keyboarding 
Mississippi Studies

Andra ämnen som man får välja att läsa mellan;
Family dynamics
Biology 2
Psychology
Sociology
World geography
Drug education 
Safety education 
Driver's education
P.E Physical education
Soology
Physics
Chemistry 1
Chemistry 2
Law related education
Design class
Nutrition and wellness
Music general
Music 20th century science
AP environmental science
Personal Finance
Accounting
Human Anatomy and Physiology
Spanish 1
Spanish 2
Latin 1
Latin 2
French 1
DeSoto Central Yearbook
DeSoto Central Newspaper
Calculus 1
Calculus 2
Trigonometry
Transitions to Algebra 1
Algebra 2

vissa klasser är 0,5 poäng och andra 1 poäng, för att graduate måste man iår ha 22,5 poäng.
Så de Reguired classes läser alla och sedan får man välja när och hur många klasser man läser per år osv.
Det är alltså inte som i sverige där det är mer klass- och åldersbundet,  så det är helt vanligt här om en 9a läser nått ämnde med en senior.






DeSoto Central High School! ;)

Länkar

Kategori: My year in USA

291110

Kategori: Sweden

Tillbaka till verkligheten idag efter thanksgiving lovet! Men nu är det bara 2,5 vecka kvar till jullov som jag får den 14 December ;) På geografin började vi med Europa och scandinavien, var kul att höra lite om det från en amerikansk lärare om sitt egna hemland. På speech hade vi en föreläsare där, hon kom från ett universitet i Kentucky, så hon pratade om deras olika program och det var riktigt intressant.

Sen rullade dagen på som vanlingt. När jag skulle åka hem med bussen så började det regna jätta mycket och sen dess har det regnat hela kvällen, det vräker ner och rinner jätte mycket vatten längst med vägarna.

Till middag åt vi spagetti med typ mosade köttbullar och tomatsås, sen vitlöksbröd till det! ;) 

Här kommer även en liten bild på våran dekoration av huset från utsidan; 

 

281110

Kategori: Sweden

pratade med mamma och pappa imorse medans familjen var i kyrkan.
Sen på eftermiddan så fixade vi lite med granen och alla julsaker, fast det är inte lika mycket julsaker inne som det är hemma i sverige, här är det mer ute.

Sen så satt vi upp alla ljusslingor ute på huset och lite tomtar och granar ;)

På kvallen var vi till kyrkan på sång och advents fika, sen när vi kom hem sa t vi tacosoppa.


271110 - Fixa Julgran

Kategori: My year in USA

Sov ut idag, vaknade upp klockan tolv, ut sen frukost med sherry som hade jobbat natt. Vid ett så åkte vi till the tree farm, där de sålde alla julgranar. Så resten av eftermiddagen kan ni följa här;



Kom ut till ett område mad olika fält, var totalt mellan 1500-2000 julgranar i olika stolekar och sorter.




Sen så åkte man på denna vagn efter en liten traktor, åkte runt mellan de olika fälten och kollade på den olika granarna och vilken man ville ha!




Flavia, Sherry och Macy innan vi började åka runt.




Många olika granar fanns det att välja mellan ;) det flest julgranarna var såna perfekta kalle anka granar, väldigt täta och jämna. 




tallar fanns det med ;)




Till slut så hittade vi våran dröm gran!! 15 feet/ 5 meter hög och nästan 1,5 meter bredd ;)



Var den inte vacker, så säg!! Carly, Flavia, sherry, Macy och jag tyckte iaf det ;)




Så de högg ner den till oss....




...dom skakade den även i en liten maskin som skakade ur alla gamla barr och intsekter som man inte ville ha med sig hem....




...efter skakningen så tröck de igenom granen i en tub som gav ett nät runt, vilket gjorde att det blev lättare att ta hem osv. det fanns tre storlekar för olika träd, men den störrsta storleken var för liten för oss, så vi fick vara utan nät.




Utan nät så band fast trädet på våran bil.




Tur att vi hade stor bil, för trädet tog en hel den plats...


...men toppen stack ut lite ändå ;)




För lite extra (ganksa mycke) tip/dricks så kommer de även hem och sätter upp den åt en, vilket vi gjorde. annars hade vi nog aldrig fått upp den ;)




sen var det bara att börja att dekorera, började med alla ljusslingor som skulle upp.



När man tänker 5 meter julgran så tycker man kanske inte att den är så jätte stor, men det är så fel.
Denna gran är enorm, var jätte svårt att dekorera den. fick stå på en stega med en hacka för att få upp det på toppen. var ganska svårt, men det blev bra.


Så de tog nästan hela eftermiddan och kvällen att fixa granen, vi var även och åt på en mexicansk restaurang i mitten av allt, det var gott efter alla thanksgiving mat!! ;)

Nu blir det sängen och imorgon ska vi börja med allt ute och resten av allt inne som ska julpyntas.
Känner inte så mycket julstämning, inge snö ute, varmt och skönt är vad det är!! ;))

261110 - Black friday

Kategori: Sweden

somnade aldrig inatt, utan var vaken hela natten. Klockan två åkte vi ut till southaven mall, där alla affärer och handlings centret är. Började på starbucks med lite kaffe och varm chocklad, vilket var skönt för att när vi kom fram till Best buy där vi skulle köa så var det 36 fahrenheit = 2 grader och det blåste också. Ställde oss i kön som gick runt huset, vi hade stolar och filtar med så det var trevligt. sedan när klockan var halv fyra och 1,5 timme kvar tills att de öppna så började de dela ut "ticket" vilket är som en biljett till en populär vara, så om man vill ha en speciell data så tar man den ticket för den datan, sen så delar de endast ut ca. 50 tickets för varje vara, så därför gäller det att vara där i tid. När vi hade fått våra ticket för de vi skulle ha så lämnade man kön och det gjorde de flesta. så då åkte vi till Mcdonalds och åt frukost och då så hade det en helt annan meny än den vanliga som de har på dagarna, vilket jag inte hade en anning om ;)
vid fem så åkte vi tillbaka till best buy som övrigt är som elgiganten, när vi kom tillbaka så var det kö först ett var runt huset och sedan ett halft varv till ;) så vi väntade i bilen tills de började släppa in och då smet vi in i kön. de släpper endast in 25 stycken var femte minut, för det är jätte vanligt att det blir hysterik och panik, förra året hade de sprutat pepparsprej inne på wal mart för folk klämdes och ett sån stor hylla/skepp välte, så det var panik och även säkerheten är ganska hög men ändå händer det, men det är hög stöld också.

Åkte sedan runt till några andra butiker, jag köpte julpapper och sånt, Kom sedan hem trött klockan nio imorse och då somnade man nästan innan man han lägga sig.

Vaknade vid tre och sen dess har man vart trött och seg, har inte gjort så mycket mer än slaggit in lite julklappar och läst i harry potter fem som jag precis började med, den har 850 sidor ;)

Nu blir det sängen igen och hoppas morgon dagen inte blir lika seg.



Detta var när vi kom och dessa människor i början av kön har tältat sen i tisdags, den som slår rekord i väntan från förra året fick typ 80% rea på valfrit oh en Ipad ;)




Nyheterna kom precis innan de skulle öppna klockan fem

251110 - Thanksgiving

Kategori: Sweden

Igår natt kom vi från köket vid halv ett, höll på och donade med allt möjligt för idag.

klev upp idag vid halv nio och duschade, sen så kollade vi på Macys thanksgiving day parade som är en parad i New york och det är en jätte stor del av thanksgiving här att man kollar på det under morgonen, det ar allt från musik kårer med cheerleading till olika artister som var med och uppträde. Det var häftigt och höll på i typ på två timmar. 
Sedan fixade vi med allt inför lunchen och det var jätte mycket mat. Sedan pratade jag med mamma och pappa, det slutade med att sherry pratade med mamma och pappa, var kul att kolla på. men de gjorde ett jätte bra jobb och sherry tyckte att de pratade bra med, så det var kul ;)

Vid ett så kom sherrys mamma och mormor, hennes moster med man och så våran familj. var kul att träffa lite släkt, samtalsämnet vid bordet blev ju min mat och europa. äggen var favoriterna, sedan nubbesalladen tyckte det var god, men den är mycket bättre när man har creme fraich och inte gräddfil, men jag sa till sherry att om hon gillade detta så kommer hon älska maten när hon kommer till sverige. Sedan pepparkakorna med mögelost tyckte de inte så mycket om, det gillar inte alls pepparkakor här och de gjorde det ju inte bättre med mögelosten ;) så jag åt upp alla ;) 
resten av maten på bordet var turkey/kalkon som var som våran julskinka, sedan var det massa andra konstiga amerikanska rätter, var väll okej. 

När vi hade gjort samma misstag som alltid genom att ätit allt för fort så var hur mätt som hellst och då var det dags för dessert bordet, var jätte mycket olika saker på det. flavia hade även gjort en äppelkaka och jag en vaniljvisp glass tårta med mnm och hallon i. så efter det var vi ännu mer mätta! :)

Nu har vi röjt upp allt, gästerna har åkt hem och jag sovit lite. Har nu visat sherry ett bildspel från sverige med enånger, min familj, hem, åre, sverge, stockholm och hela detta. så Nu vet hon allt om sverige! ;) 

Idag har vi även haft dåligt väder här, har vart orkan väder med regn och blåst, så det var tänkt att vi skulle åka till tree farm och köpa julgran, men pga vädret så blev det inget av det. 
Nu ska sherry åka och jobba natt och jag ska förbereda mig för att ev. åka på black friday inatt om vädret tillåter. 
Black friday är som tokrea inför jul, affärena öppnar fem i natt/morgon och folk började tälta där i måndags, sjukt! 
Så om vi åker så kommer vi ditt vid ett - två inatt och köar fram fem i morgon då de öppnar dörrarna och folk blir helt vild!! ;)

Detta var min bästa thanksgiving någonsin!!
 






















Det där var lite bilder från Mays thanksgiving day parade in New york.



Detta gjorde jag ;)


jag stod ju även för dukningen såklart ;)


Sen laddade vi upp med alla mat....


The turkey


Jag, Sherry och flavia ;)

241110 Thanksgiving break

Kategori: Sweden

Ledig idag efter som att vi har lov här i USA!
tog en härlig sovmorning och sedan efter frukost tog jag och flavia en promenad i den härliga solen, gick i t-shirt, shorts och flip flop och det är snart December! klagar jag? nepp!! 

Sen pratade jag med mamma och skrev ner massa svenska recept till imorgon.
Dett var ganska svårt att komma på något som jag kan göra bra och som är svensk, först tänker man ju på köttbullar, men det är ju vardagsmat här fast man äter ju inte det till pasta eller potatis på samma vis.

det slutade med Nubbesallad, vaniljvisp "cheescake" och ägghalvor med rom och majonäs i. sen lite pepparkakor med mögelost mellan till minglet ;)
Resten av dagen gick åt till att översätta alla olika ingredienser. Pratade sedan lite med morfar och fick lite tips till matlagningen osv.

Vid fem så åkte vi till Hunan och åt middag, det är en kina restaurang som är amerikanskad med matkulturen här, sen så är det buffé så man äter hur mycket som hellst och sedan är det fri dessert med, så nu kommer man vara mätt lagomt tills imorgon då man ska äta all thanksgiving mat. 
Efter Hunan var vi till Kroger, som är en mataffär och är typ dubbelt så stor som Ica maxi och det är fler kassor än vad jag kan räkna till! så i fixade allt mat tills imorgon och det tror jag att resten av southaven gjorde med, det var folk över allt!
Var även lite svårt för mig att hitta allt, sprang fram och tillbaka, skulle ha creme fraich med det fanns ju inte så klar, så det blev gräddfil ist till nubbesalladen, men tror det blir okej ändå.

När vi kom hem så började jag och carly med det vi ska fixa, hon gjorde sweet tea och jag gjorde nubbesalladen och cheescaken, och det gick bra. Sherry och darrian var iväg och köpte stövlar sa dom men de var iväg och köpte julklappar, så det är jul plannering igång här med.

Nu inatt ska det bli 26 Fahrenheit vilket är -3 så nu eldar de som vi gör när det är typ -35 hemma. kommer koka sönder när jag ska sova tror jag ;)

Ska sova nu för imorgon är det ett tv program vi ska kolla på klockan nio, det är typ som kalle ankas jul klockan tre i sverige, det är har iaf samma betydelse för dem som oss ;)

231110 - Christopher 18 år.

Kategori: Sweden

Imorse så hade jag mitt state test, alla stater i usa skulle fram och med rätt stavning.
tror att jag fick fram alla, hade lite problem med massachusetts där ett tag, men sen så kom det ;)
Så nu kan man alla Usas 50 stater på mina fem fingrar! :D

På speech så hade vi redovisning av våra försäljningstal, som jag hade om Sverige.
Det gick jätte bra och alla blev imponerad av hur vacker det var osv. hade stocholm, wästkusten och Åre som mina tre selling points! Sen hade vi en del i talet som var frågestund, där de skulle fråga om min vara. Så de började med frågor om resan och slutade med alla dessa konstiga frågor som, vilken sida vägen vi kör, skolsystemet, snön, om jag hade sett gräs i sverige och då hade jag ändå visat bilder från wästkusten liksom!?!
Men min professor sa att han var imponerad, så det var bra!! :)

På yearbook hände det inte så mycket, vi fixade med all julpyntning och sen "firade" vi att vi har kommit till första deadline. 
Under Lunchen kom den andra skoltidningen ut denna semester, i den så står det typ om sånt som står i en skoltidning. Det är en klass/klub som är varje dag i 3rd block. De är ca. 10 elever som sätter ihop tre skoltidningar per semester=svensk termin.

På Safety education hade vi prov på CPR, hjärt och lungräddnig. Jag kammade hem ett 98, -2 för att jag tof pulsen för långt ner på halsen.  Vi utförde hjärt och lungräddningen på en "röda korset" docka. så det var lite kul. 

När vi sluade idag var det sista dagen i skolan denna vecka för nu har vi thanksgiving break i tre dagar. Så det är skönt och när vi kommer tillbaka nästa vecka är det bara 2,5 vecka kvar till jullov!! ;D;D

Efter skolan så åkte vi till kyrkan på thanksgiving dinner och sedan åkte vi hem!!

Idag är det även Christophers födelsedag, hade fyller 18 år. Så han ska ha ett födelsedagsparty den 3 December och idag var han på middag med sin flickvänn!! Imorgon åker han till Florida, Orlando med sin morbrors famij, så det ska gå på Disney world! Avundsjuka är jag sjuk med just nu då!! :)

Michaela åkte även till sin mamma idag, hon ska spendera sitt lov med henne. 

Sherry sa även idag att hon ville att jag och flavia ska göra något svensk/italienskt maträtt till thanksgiving, men jag kommer inte riktigt på vad jag ska göra som även är svenskt och gått, kan ju inte direct göra ett laxfat så där och det ska typ vara midsommar mat. något tips??

Nu ska jag gå till säng och läsa klar mina 700 sidor i Harry Potter och den flamande bägaren. 

   

221110

Kategori: Sweden

Måndag, tillbaka till skolan för två dagar innan man går på thanksgiving break.
Först på Geografin fick vi tillbaka provet om Latin America och jag hade ett fel, vilket innebar 97%
resten av lektionen fick vi kolla pa Planet earth.

Under Speech så redovisade vi våra tal, fast alla hann inte och jag var en av dem! så jag får vänta tills imorgon!
På Yearbook så hade vi fått två nya datorer så vi installerade dem och sen sa skulle alla klassrum dekoreras under tredje block, så då gjorde vi det. Man börjar alltså med julen mycket tidigare här än i Sverige.
Det är inte alls någon julstämning och inge snö bara massa sol och fin väder! Men vi tar ändå jul"trädet" på torsdag.

Under sista lektionen när vi hade safety education så började vi med Cpr - hjärt o lungräddning, var väldigt lärorikt!

Kom hem vid fyra, åt middag som sherry hade lagat, det var pasta penne med kyckling och ost över som sedan vart i ugnen, var jätte gott!
Men på onsdag ska jag laga mat, ungspannkaka! Så nu väntar jag bara på att morfar ska skicka över mormors super duper recept!!

Resten av kvällen har jag pluggat på Usa's alla 50 stater som jag har prov på imorgon!
Så lycka mig till! ;)

211110

Kategori: Sweden

klev upp vid tio och at frukost med flavia, familjen var i kyrkan forutom sherry som sov efter att ha jobbat natt.
pratade sen med mamma, pappa och mormor, morfar. plannerade alla min julklappar, sa nu ar det klart de ska bara inhandlas.

Idag var det aven ganska varmt for att vara i november har, solen sken och det var vindstilla, sa jag och flavia gick runt har i omradet och kollade in alla enmorahus och tragardar som finns har i vart omrade, jatte snyggt ar det!

laste sedan i min harry potter, har 200 sidor kvar av 700 i fyran och jag som hade tankt att lasa alla innan jag ser den 7.de
men far se hur det blir med det.

pa kvallen var vi till kyrkan, hande inte sa mycket denna sondag!

201110

Kategori: Sweden

Igar kvall/natt sa fastade jag pa skype fram till tre. Pratade med mamma och pappa i tva timmar, blev mest prat med mamma eftersom pappa gjorde det sista pa nya varmen. sa halv fyra somnade jag, men det var det vart.

Vaknade upp idag runt tolv, at frukost och kollade pa nyheterna for forsta gangen har ;)
Sen sa pluggade jag lite infor mitt USA stater prov pa tisdag osv.
plockade sen lite innan familjen skulle komma hem, men de komma aldrig hem. Sa jag at lunch, tacos! ;)
Sen fram mot fem sa borjade alla olika familjemedlemar ramla in och med sig hade de pizza.
Efter att ater igen at, sa var jag typ hur matt som hellst, sa det blev att jag tog en tupplur pa tva timmar, vilket var valbehovligt!

NU nar jag vaknade upp sa hade sherry akt och jobbat pa BB under natten, sa nu ska jag och flavia kolla pa en film innan det blir sangen igen, hoppninsvis lite tidigare denna gang ;)

The Tomlin's

Kategori: My year in USA



Sherry Tomlin.
Ska börja med att säga att hon är en fantastik mamma och värd mamma, ingenting är besvärligt och hon gör allt för att vi ska ha en minnesvärd tid här i Mississippi!

Sherry har en syster och bror, sherry är yngst. Brodern bor med fru och två barn i Kalifornien, 30 minuter från Disney Land! Hela familjen är uppväxta i Memphis på samma gata som Elvis bodde och nuvarande graceland ligger där. Elvis dog dock när Sherry var 4 år.

Sherry’s föräldrar skildes när hon var i tonåren, pappan bor just nu två timmar bort och de har inte så mycket kontakt. Mamman bor på andra sidan gränsen till Tennessee och är ofta här, hämtar upp barnen från skolan, till och från olika aktiviter.

När Sherry var 18 gifte hon sig med Christophers pappa, och i mitten av hennes college fick hon Christopher. Han var då mest med Sherrys mormor och morfar, medans hon gick klart sin sjuksköterska utbildning. Efter att varit gift 1,5 år skildes hon från Mike och Christopher har sen dess bott med sherry. Sherry har även carly och jake med darrian och tre år sedan adopterade de Macy-Lin from China.  

Idag Jobbar sherry som sjuksköterska på dagarna, hon åker hem till passagenter som är för sjuk för att ta hand om sig själv men för frisk för att vara på sjukhus. Under vissa helgnätter jobbar sherry extra på BB inne i Memphis Downtown för att tjäna lite extra pengar till alla utgifter med sju barn.


Darrian Tomlin.
Han kommer från Virginia och har sin familj där med, Darrian jobbar borta måndag till fredag i Oxford, han är byggnationsansvarig för byggnationer av hyreshus där. Oxford ligger ca. två timmar bort så han bor i våran husvagn som vi har uppställd vid en sjö som ligger 1,30 bort. Så då får han närmare till jobbet påsåvis ;)


Christopher Norris, 18 år -92
Chirsopher går på SBEC som är en kyrklig privatskola för lite ”finare” studenter.

Han är med i skolans marchingband / musikkår, som enligt han är den bästa i staten (vilket inte är sant, för det är min skolas band) På fritiden spelar han x-box, spelar trummor, tränar med musikkåren och träffar sin flickvän som han friade till för några veckor sedan. Hon heter Morgan och går på College i Oxford och de har dejtat i 2 år, de ska gifta sig efter att de båda har gått minst hälften av college, fast Christopher vill tidigare av olika mäns orsaker! ;)

Han kör en vit Chevrolet pickup sedan han var 16 år och har en flickvän som heter Morgan och gar pa college
När han är klar med college vill han bli Musiklärare eller dirigent



Carly Tomlin, 10 år -00
Carly går på Samma skola som Chirstoper, SBEC. Hon är med i skolans Cheerleading team, hon är faktiskt en av de bästa, förra året var hon med i ett av de bästa Lagen i Norra Mississippi som åkte runt i hela södra USA för att tävla, men i år så klarade hon inte av kvalificeringarna. Nu när cheer är över är hon med i skolas basket lag. Carly är envis och vet vad hon vill!! 




Jake Tomlin, 9 år -01
Jake går som sina andra syskon på SBEC, han spelar baseball i skolans lag och jagar med sin pappa.
Förra veckan sköt han sitt första rådjur, så då firades det! ;)

Jake är väldigt positiv, glad och alltid glad. Han delar rum med mig, fast egentligen så är det nog jag som delar rum med han, men sak samma ;) När
han blir vuxen vill han jobba inom Militär och tjäna för sitt land, som han säger själv! ;)  




Macy-Lin Tomlin, 5 -05
Macy, som är hennes vardagliga namn, är född i Kina men hennes mamma var alldeles för ung för att ta hand om henne, så de lämnade bort henne till adopteringen och när hon var två som åkte sherry och christopher till Kina för att hämta hem henne till hennes nya hem här i USA.

Macy går på ett Kyrkligt privat dagis, men kommer som hennes äldre syskon att gå på SBEC när hon börjar skolan. Macy är familjens charmtroll och har allt hon kan önska sig! 


Michaela Tomlin, 15 år -94
Darrian hade Michaela innan hon träffade Sherry. Michaela har bott hela sitt liv med hennes mamma, Tammry. Men brydde sig inte om Michaela som en mamma bör göra vilket slutade med att Michaela gick om ett år i skolan och träffade helt fel folk, I Januari i år hade hon underkänt i alla ämnen i skolan och Maria skyllde på skolan och att inte Darrian tog ansvar nog, Darrian ville då att hon skulle bo här med han och sherry, men det ville inte hon för hon tyckte inte att michaela hade gjort något fel utan hade sköt sig exemplarisk. Det slutade med Darrian tog det till riksdagen och nu bor Michaela här och får endast träffa sin mamma varannan helg.

Michaela gick på samma skola som mig, DeSoto central High School men byte i Oktober till en liten kyrklig privatskola för hon behövde extra hjälp.

Flavia Fiorentino, 17 år -93
Flavia är familjens andra utbytesstudent, hon kommer från Italien, Rom och har en äldre bro samt en mamma som jobbar som journalist runt Påven och pappan jobbar åt statens telefon.

Flavia gick de två först månaderna på DeSoto Central High school men byte sedan till SBEC av olika anledningar. Hon är väldigt omtänksam och har ett Italiensk temperament. ;)

Flavia delar rum med Michaela, Hon vill gå på college här i USA när hon har fyllt 60 ska hon öppna en bokshop inne i Rom.   

Michaela och Flavia


USA

Kategori: My year in USA

Har kommer jag att lagga ut information om mitt ar har i USA. Det kommer vara allt om familjen, skolan, hur allt fungerar osv.

Ar det nagot som ni undrar over eller vill veta om, sa ar det bara lagga in en kommentar eller maila pa; [email protected]

Ni hittar mappen pa hogra sidan av bloggen en bitt ner!
Trevlig lasning!

191110

Kategori: Sweden

Antligen Fredag!
Dushade och at min oat meal (amerikansk grot) precis som alla andra mornar.
Nar skolan borjade 8,25 sa var det geografi som stod pa schemat, kollade pa planet earth och hade prov om latin Amerika (Mexico, Central Amerika, South America och the caribbean islands) och det gick ju bra som vanligt, fick aven tillbaka mitt prov fran i onsdags och vad hade jag fatt pa det om inte ett 100% A?? Grymt jag ar liksoM! ;P

efter 105 minuter var det sex minters rast och sedan borjade speech dar vi borjade med att framforra vara forsaljningstal, men efter som att jag har varldens baste larare mot mig som ar  sa far jag gora det sist och vi hann ju inte alla idag, sa jag far gora mitt tal till veckan.

Pa yearbook sa hande det inte sa mycket, vi hade vunnit en tavling forra veckan att samla yoghurt lock, typ som att man kan samla smor latta och skicka in och fa natt.
Vi hade samlat flest yoyghurt lock och vann darfor popsicles att ata pa den lektionen, popsicles ar som isglass i ett softplast ror, som man klamer ut osv. sa da at vi det under dom 105 minutrarna. 

13,35 var det dags for lunch i 25 minuter, men eftersom vi i yearbook ater den under lektionen sa hanger vi mest runt med de andra, egentligen har vi inte mycket till val, vi maste vara dar och far inte ga nagon annans stans, sa det ar som en extra rast! 

Sistsa lektionen var det safety education, dar vi idag fick kolla pa en film. 
Slutade 3,45 da jag akte hem i min kala gula skolbuss! 
 
Nar man ar nio stycken i familjen sa ar det ju en valdigt stor omsattning pa olika saker, det ar ju ingen risk att nagot blit gammalt eller natt sant, men om man tar ex. diskmaskinen, den gar typ 10 ganger i veckan.
Imorse sa startade jag den, sa plockade jag ur den nar jag kom hem och laddade den igen fran det som inte fick plats imorse och allt fran dagen. Nar den andra rundan var klar, sa unloaded jag den igen och nu nar jag skulle en mug till mitt te sa ar de slut igen och diskmaskinen igan igen, det var tredje gangen samma dag. 
Vad jag iaf vill fa ut av detta ar att skillnaden mellan mitt liv forr i Sverige och nu ar enorm!!! har sex andra barn i huset. behover jag saga mer!?! ;)

Nu har jag varit med chiristopher och atit pa en fast food italien restaurant och atit med hans mormor som sedan tog med mig hem hitt och hamtade macy, carly och jake, de akte sedan hem till henne.
Sherry och Darrian har akt soder ut i Mississippi med husvagnen for lite "vuxentid" sedan har michaela och chrisopher mamma och pappa helg denna helg. sa Michaela har akt med sin mamma till sen mormor i Nashville och Chirstopher ar i Hornando hos sin pappa. Flavia akte efter skolan till en kompis som hade kalas sa hon sover over dar!

Var det nagon som la marke till nagot??
-joo, alla ar borta och jag ar ensam hemma, trodde aldrig att det skulle handa i en familj med nio stycken i!

jag klaggar iaf inte, har kollat lite pa tv, fixat pa bloggen med den nya mappen dar jag har tankt att lagga in information om allt har, sa kolla in 'Mitt ar" langst till vanster, forsta inlagget ligger inne!

Nu ska jag ga till sangs i detta toma hus och regnet vraker ner!! :)
God natt!!

181110

Kategori: Sweden

torsdag
var som vanligt, har nastan gjort klart mitt tal om sverige! och imorgon galler det nar jag ska presentera det!
hande inte sa mycket mer i skolan, det var plannerat ett matkrig under forsta period lunch, men det hande inte sa mycket med det, vi fran yearbook var forvarnad iaf sa vi var dar och skulle ta kort men det blev inget av det! ;)

efter skolan sa var jag i min klubb en timme. Kom hem vid halv fem och da at jag middag.
Det var pizza kuddar, var som pizza bitar med fyllning i och det var jatte gott!

Har nu duschat och pluggat infor imorgon pa mitt tal och ett prov i latin amerika, sen har jag aven kollat pa byggfallan!!

Christopher har aven varit sjuk hela denna vecka, han har inte varit i skolan utan suttit evakuerad fran allt pa sitt rum, har har haft natt virus i magen. Sa idag blev han frisk och da kunde han inte ha kvar den gamla tandborsen eftersom han ar ett bakterie freak, sa halv elva nar han skulle borsta tanderna sa masta han akta till kroger och kopa en ny, sa i mitt amerikanska liv som foljde ju jag med och akte till en mataffar elva pa natten.
typ alla mataffarer har har ju oppet non-stop, sa nar vi kommer ditt sa var det fyra kassor oppna och det var minns fem stycken i varje ko! detta var ju usa i hogsta klass kande jag! jag borjade nasta skratta lite for mig! ;)

Nu blir det sangen och imorgon ar det fredag igen!! :D:D

171110

Kategori: Sweden

onsdag och the hill day, veckans mitt ar passerad! :)
detta ar aven min 1/3 dag, idag har jag varit har i tre manade av nio. Dessa mander har gatt battre an vantat, har haft motgangar som har let till framgangar. Men den senaste manaden har nog vart bast anda, man har lart kanna familjen och hur den fungerar, allt med skolan och hur amerikanska ungdomar fungerar, for tro mig! det ar langt ifran lika som i sverige!

hade forst prov forsta lektionen, i Afrika. Gick jatte bra och mycket battre av vantat! Pa speech borjade vi med vart nya tal, det ska vara ett forsaljningstal och jag ska salja in en sverige resa med besok i stockholm, vastkusten och are dar de ska bo i ishotell (aven fast ishotellet ligger typ i kiruna, med lite kan man ju trolla och salja in sig ;) 

hade sen yearbook och safety education dar vi borjade med idrotts skador, gick igenom knaet idag, hur det funkar osv.
slutade som vanligt kvart i fyra, tod bussen hem!

Kom hem och tvattade bort alla mina lortiga klader!
vid fem sa akte vi till kyrkan, at mexicansk middag och sedan hade vi bibel study i en timme!

Nu har jag och flavia och michaela gjort varan gastlista till varat fodelsedasgsparty den 11 december, 45 personer blev det pa den med manga gaster fran hela Europa och delvis Asien!

Fick aven reda pa att varan nya personal eller vad man kallar det, betjant kanske det heter.
En kvinnan som ar har varje morgon, gor frukost, skjusar oss till skolan, stadar, baddar, tvattar osv.
sa hon borjade i december, soft! :D

161110

Kategori: Sweden

Tisdag idag och det rullade pa som vanligt

geografi, speech, yearbook och safety education.

Kom hem halv sex, at da tacos, duschade sen och nu har jag pluggat infor mitt afrika prov imorgon
God natt

151110

Kategori: Sweden

Mandag idag igen!
rullade pa som vanilgt, geografi, speaking dar vi ska borja med argumenterade tal och det har man ju lyckats bra med forr fast pa svenska da ;) sen var det yearbook och safety education dar vi hade prov pa bilkoring, jag kammade hem en 94a, sa det var ju kul ;) vi borjade sedan med idrotts sakerhet osv.

Efter skolan var det dags igen, hemliga klubben som ar varje mandag, tisdag och torsdag fram till jul ;)
var kvar pa skolan till fem, kom hem och da at vi natt friterat kott med tomatssas i en gryta, var gott! Sedan akte sherry med barnen pa basket tranning, sa da diskade och stadade jag koket medans, gissa vem som blev lycklig nar de kom hem?


Fick aven en ny kamera idag av sherry, jake lyckades namnligen ha sonder den forra veckan, sa nu fick jag en ny med hogra pixlar osv. sa det var bra ;)

Nu ikvall har jag lagt pussel med christopher, fick aven hjalp av macy!!
har aven borjat att forbereda en ny mapp har pa bloggen, kommer att vara olika inlagg om skolan, usa, mississippi, familjen, maten, transport osv. jaa, listan ar lang! ;) det ar som standard information som alltid kommer vara intressant, sa da slipper man ga tillbaka till forsta veckan for att forsta om man inte fattar nagot ;)
sa det kommer bli bra kanner jag!! ;)

141110

Kategori: Sweden

Sondag och sista dagen innan det ar mandag och skolan igen!
Imorse sa pratade jag med mamma, pappa och mormor, morfar. Vi hade farsdags middag tillsammans via skype, trevligt var det. Kollade sen in ostermalms brudarna som var i are, vilken hemlangtan till are men fick da!! ;)

Vid tre sa akte jag och flavia till bion dar vi mote upp nagra vanner och sedan kollade vi pa morning glory, en bio biljett har kostar cirka, 50 kronor for en vanilg film!

efter att vi  kollat pa den filmen som var helt okej, sa kom sherry och hamtade upp oss.
Vi akte da till kyrkan direct  dar vi hade sondagstraff. Efter det sa akte vi i ungdomsgruppen till taco bell(en mexica restaurant) at middag dar da med alla och sedan nar vi kom hem sa var jag med chirstopher som sallan ar hemma nu for tiden, men det var trevligt!

God Natt

131110

Kategori: Sweden

var uppe till ett i natt och fixade i garaget, stallde sen klockan pa sex och somnade.
Vaknade upp atta och inser att jag sovit over, hade inte andrat klockan till lordag fran mandag till fredag, men det var skont att sova lite extra med ;)

gick ner och at frukost och kollar ut i garaget, inga kunder och regnet vrackte ner! sa sherry var besviken, men fram mot nio sa slutade det regna, sa vu flyttade ut alla saker pa garageplan och folk borjade rulla in, hade fullt upp i tva timmar da det var klart, hade blivit av med ca. 75% av allt och fatt in $200 sa vi var nojd trots vadret.

sen plockade jag och sherry ner resten som ska vara kvar till nasta ars sale, slangde en del och en del skulle skankas bort ;)

vid tolv akte vi till horn lake, (en grannstad) dar vi skulle hamta upp en hyra for varat andra hus som vi hyr ut, sen var vi pa walmart och handlade, plastpasarna har ar somsagt minde har an i sverige, typ mellan en fryspase och en vanligt icakasse, men det slutade att vi kom hem med 24 pasar medn bla. 12 liter mjol som endast racker circa 2-3 dagar ;) sa ar det i en familj med 9 stycken ;)

pa eftermiddagen tog jag en dusch och laste lite i harry potter 4, gar segt!!
har nu atit middag, potatisbullar och friteratkott med boner! amerikansk mat i hogsta hugg ;)

Nu har sherry akt och jobbat pa bb under natten och jag och flavia ska kolla lite pa film!

121110

Kategori: Sweden

Fredag, vilka underbart som alltid!

Borjade imorse med geografi, hade prov och jag hade tva fel, sa det var jag ju nojd med!!
rullade sedan pa med speaking, yearbook och safety education.

Kom hem vid fyra och da at vi pizza som alltid pa fredagar ;)
sen dess har jag och sherry forberet infor imorgon da vi har garage sale, har gatt igenom hela huset, leksaker, klader, skor, datorer osv med allt skrap som samlas! sen prismarkte vi allt och organizerade i garaget.

Vi nio akte flavia och en kompis till henne pa en lock in med kyrkan, lock in ar nar man traffas pa ett hus med massa olika aktiviteter, pool till x-box osv. sa umgas man hela natten till sex imorgon bitti, var meningen att jag oxa skulle med, man jag valde att stanna hemma och sova och sedan kliva upp sex imorgon och vara med pa garage sale'n jag och sherry kommer att salja bort allt kanner jag, hoppas iaf.

Sa nu ska vi dona klart i garaget och sen sova tills alla kunder kommer sju imorgon :D:D

111110

Kategori: Sweden

Torsdag och the hill day ar passerad!
pa geografin gick vi igenom infor provet imorgon, olika delar inom america osv ;)
hade sedan speaking och yearbook innan lunch, pa lunchen sa var jag till toaletten och far att ga ditt maste man be om tillatelse av en larare som star i entreen till cafeterian. sedan nar jag kom tillbaka sa fragade hon mig om jag var en utbytesstudent och pa den vagen var det reste av den lunchen, hon ville ju saklart veta allt om sverige, skillnaden pa skolorna osv. var trevligt! :)

pa safety education sa borjade vi med driving ed. fick olika filmer med alkolhol inblandad i bilolyckor.
varje timme i usa dor en ungdom dar alkohol har vait inblandad, tragiskt men sant!

efter skolan sa stannade jag kvar for pass 1 i min nya klubb, gick riktigt bra, jag var vall den minsta dar vilket gjorde mig lite mer intressant och fick jatte bra positiv hjalp, var jatte kul!  Nu blir det det var mandag, tisdag och torsdag!

kom hem halv sex, duschade och sedan sa akte vi till en mexican restaurant och at middag, sen var vi pa sbec dar christoher hade sin sista band performance :)

NU ska jag plugga infor imorgon!

101110

Kategori: Sweden

klev upp sju, duschade och at frukost :)
halv atta sa akte jag michaela macy och sherry hemifran, lamnade forst av michaela pa hennes skola och sen mig pa DeSoto central high.

Forst hade jag world geography, pratade om latin, angelo amerika osv.
Hade aven break idag, tio extra minuter mellan forsta och andra lektionen. andra lektionen hade jag speaking dar vi fick vara progress card, det ar hur man ligger till i mitten av  kursen och idag hade det gatt 4,5 vecka av totalt 9 veckor som ar 1 termin.

var helt okej, tre A och ett B, sedan var det alla test, quiz, homework, daily grade osv. sa allt man har gjort finns med och hur det gick pa det, sen lags allt ihop och det totala betyger finns ;)

Nar det var dags for lunch sa inser jag att jag har glomt min lunch, men hade som tur med mig nagra dollar sa det blev en pizza slice till lunch ;)
Nar jag sedan var pavag till sista lektionen sa var de slagsmal i en korridor, sa en larare gick emellan och stoppade dom och sedan kom vara tva vaktrare och varan polis och tog hand om dem, de fick aka till polisstationen dar sedan deras de foraldrar hamta ut dem mot debutering, sedan blir det nog natt straf fran skolan med!

Nar vi kom hem sa akte jag direkt, akte forst och hamtade upp michaela fran hennes skola och sedan akte vi till sbec dar vi vantade pa flavia som hade basket traning, sa vi hangde runtpè deras parkering ;)
vid fem sa akte vi till kyrkan och at, sen traffades vi i varan grupp for att prata och umgas i en timme.

Nu blir det sangen och ladda infor imorgon da jag borjar i min nya club! ;D

091110

Kategori: Sweden

Tisdag!
hande inte sa mycket iskolan, det rullar pa som vanligt! ;)

Fick tillbaka omdome pa mitt tal om kron prinsessan, 95% sa det var ju kul saklart!

Nar jag kom hem sa var det inte sa manga hemma, varje tisdag sa ar sherry i Hornando (en grannstad) med michaela, carly och macy de har piano, cheerleading och gymnastiktraning dar. darrian jobbar ju borta pa vardagarna och flavia var kvar pa skolan och hade basket try out. sa jag christopher och jake akt och at kyckling hamburgare pa chick file a och at, sen akte vi runt och kollade inte olika saker ute pa shopping centret :)

Pa kvallen pluggade jag, kollade pa tv och myste med macy :)

081110

Kategori: Sweden

Måndag, alltid lika härligt!
Skolan hela dagen, hade ett prov i orkan, fick 90% så det är man ju nöjd med ;)
Fick även tillbaka provet från förra veckans geography, lite lika bra men helt okej ;)

Efter skolan så stannade vi o några kompisar kvar för att gå på ett möte för en klubb som träffas efter skolan, och det började idag.
Kom hem vid halv fem, sherry hade lagat pasta med ostsås i och kyckling sedan alltid beskiver till ;)

Kom nyss hem från American eagle, var där i lördags och köpte en jacka och idag såg jag på internetbanken att de inte riktigt stämde med prislappen där och vad jag skulle ha betalt, original priset var $89 och var på rea till $39. Men de hade dragit 89 så vi åkte tillbaka ditt och fixade det ;)

Efter det var vi på affären och handlade, det går ju ändå 4 liter mjölk per dag, så det gäller att handla hem ;)
Nu har jag kollat på tv och gjort läxorna tills imorgon samt mailat mina "släktingar på las palmas och i florida ;)

071110

Kategori: Sweden

Söndag idag vaknade upp en timme tidigare, vilket såklart var skönt med en timme extra ;)
Familjen hade åkt till kyrkan, Sherry sov efter att jobbat natt och christopher med efter att kommit hem från Indiana.

Åt frukost med flavia som också var hemma, sen så hade jag söndagsmiddag med mamma, pappa och mormor, morfar ;)

Resten av dagen spenderades inom hus, kollade lite på film, pluggade, och läste bok.
Pratade med lite vänner från Åre, alltid lika trevligt! ;D Hjälpte sen sherry att planera inför våran yardsale som vi ska ha snart.

Vid sex så åkte vi till kyrkan en sväng, träffades i våran ungdomsgrupp och pratade och sen var det gospel ;) när vi kom hem så åt vi pizza och hade familjemiddag ;)

061110

Kategori: Sweden

Hade sovmorgon till nio idag, var underbart!!
klev upp och åt frukost med flavia. Darrian och jake var och jagade rådjur, macy och carly var hos mormor, sherry hade jobbat natt och låg o sov, christopher i Indiana och michaela hos sin mamma.

Så bara för att vi är nio i familjen så finns det lugna stunder då ingen är hemma, men ovanligt är det ;)  pratade sen med mamma och pappa på skype och sen kommer mormor och morfar ditt med tvätt, för de har inget badrum att ha tvättmaskin i tydligen ;) Så det var trevligt!

Pluggade sedan undan massa inför veckan, så det känns skönt!
Var även 15 grader ute, men inne eldar vi så jag går runt i shorts ändå ;)

Vid tre åt vi lunch, lasagne som är jätte god och sen vaknade sherry, så jag och flavia hade ett sånt trevligt ”familje prat” om allt här osv. alltid lika skönt att prata av sig när hon har en ledig stund ;)
Vi bestämde sedan att åka och shoppa lite inför vintern och kommer smygandes, och sedan åka och äta!

Så vi åkte först och hämtade carly och macy, sen åkte vi ut till shopping området här, gick runt och kollade på vinterjacka, mer i vinterkläd väg behöver man ju inte direkt här ;)
Efter att jag äntligen hittade en jacka på american eagle så åkte vi till hueys och åt, jag bjöd såklart, en sån gentleman jag är, lr?? ;)
kände att om sherry ger mig 84 mål i månaden så skadar det ju inte att bjuda på en middag med efterätt med!! :D

Nu har jag och Flavia pratade med hennes kompis från Italien som är utbytesstudent i Australien och är 16 timmar förre oss i USA ;)

Nu blir det sängen och sova en timme extra, tillbaka till 7 timmars tidsskillnad, har ju haft 6 timmar denna vecka! ;)

051110

Kategori: Sweden

Fredag idag vilket är lika underbart som alltid!
Hade tre prov i skola, geografi, speech och säkerhet. Gick bra på de alla tyckte jag! ;)

När vi slutade och jag skulle gå till bussen så var det jätte kallt, 17 grader ute var det och det är ju inte så jätte kallt om man jämför med sverige, men just då så kändes det som att det var jätte kallt!
Kom iaf fram till att hösten hade kommit till mississippi och när jag kom hem så brann det i brasan, så det var höst tecken äntligen i November ;)

Vid sex så åt vi middag, köttgryta med biskvier.
Christopher var i Indiana på musik tävling med hans skola och michaela var med sin mamma under hela denna helg ;)

På kvällen kollade jag och flavia på harry potter och fången från azkaban.

 Ps. har ni några frågar eller funderingar så är det bara att slänga in en kommentar eller skicka iväg ett mail på [email protected] ;)

041110

Kategori: Sweden

Torsdag idag, alla på skolan skulle ha svarta kläder för att hedra en lärare som har cancer, det även massa olika insamlingar och försäljningar för att samla in till henne.

Fick tillbaka mitt prov från igår, hade gått riktigt bra, nöjd!
Resten av dagen rullade på bra, hade mitt tal om kronprinsessan, gick bra det med ;)

Kom hem vid fyra tiden, kollade då på skärgårdsdröm från Hudiksvall; http://www.tv8play.se/play/235745 var kul att kolla på det, kom fram lite hudiksvalls minnen då ;)

Till middag åt vi lasagne, färdig från frysen! ;) efter det har jag pluggat inför nästa prov imorgon i geografi och ett i speaking.
Nu blir det sängen och börja läsa harry potter 4 på 800 sidor ;)























Här är en bild på familjen Tomlin!
Christopher, 17
Michaela, 15
Carly, 10
Jake, 9
Macy, 5
Sherry, 27 enligt henne själv ;))
Darrian

Stor och bra Familj ;)

031110 – DeSoto cental day

Kategori: Sweden

Tillbaka till skolan idag, kändes som att det hade varit helg när jag hade hunnit med så mycket under tisdagen, kunde inte sluta tänka på att jag hade haft främmande här i Mississippi från ovetna släktingar från Hudiksvall, det var ju helt otroligt!! ;)

På skolan hade vi skolans dag, DeSoto Central day.
Var premiär för det i år och vi firade att våran skola är den bästa skolan i våran kommun, finns 8 high school i DeSoto County, som min kommun heter ;) På morgonen så spelade delar av bandet musik i skolans mittpunkt och där alla korridorer möts, som i mitten av ett kryss. Var jätte härligt känns när de spelade deras kårmusik med alla elever osv.

Första lektionen hade jag prov i world geography, var om human geography och ekonomiska stats system ;) gick oväntat bra ;) sen efter det hade alla elever break, som vi annars hade var tredje dag, så nu blir det tio min rast två dagar i rad, annars är det bara 6 min mellan lektionerna ;)

Under andra lektionen så skulle jag hålla mitt tal om våran kronprinsessan, men eftersom att jag är utbytesstudent så får jag göra allt sist, vilket gör mig mer nervös men jag får ju även se av de andra och lära mig inför mitt egna tal, så det är bra! Men imorgon är det min tur ;)

Vi fick även glass idag under andra lektionen, som vi elever förtjänade iom utan oss elever så skulle inte våran skola vara den bästa i kommunen! ;)
Hade sen yearbook och safety education ;) där vi fick svara på olika blanketter om skolan för utvecklingen osv.

Kom hem vid fyra, tvättade och strök! Sen halv sex var det dags för kyrkan! 
Åt först och sen träffades vi i våran ungdomsgrupp! ;)

Sen vi kom hem så hade jag pluggat på mitt tal tills imorgon och gjort lite läxor i geografi.
Nu blir det sängen och läsa ut Harry potter och fången från Azkaban!

021110 - election day

Kategori: Sweden

Ledig idag efter som att det är election day idag, det är som valdag i Sverige fast idag var det inte ny president eller nytt man röstade om utan bara olika personer i regeringen och Teennesse röstade om ny guvernör osv.  Och då är vi elever på kommunala skolor lediga eftersom att skolorna fungerar som vallokaler.

Klev upp vid nio och då regnade det som bara den, trodde det haglade för det slog så hårt på taket men det regnade bara jätte mycket, regnade så mycket så att poolen svämmade över ;)

Åt frukost i min ensamhet efter som de andra barna går på privata skolor, pluggade sen fram till elva då mamma loggade in på skype! Så pratade med henne om allt mellan himmel och jord ;) pappa är i stockholm och jobbar, så det var tråkigt!

Efter en timme med mamma så var det mormor och morfars tur att ställa tusen frågor om hur bra det går för mig! ;) så efter trevligt familje prat så kom malory förbi och hälsa på, sen åkte vi till Hunan (asiatisk restaurang) där vi möte upp med några andra kompisar, så då åt vi lunch där ;)

Mäta och belåtna vi var när vi sen splittrades upp medans jag och malory fortsatte till en svensk affär ;) tempus sängar är ju tydligen svenskt och de hade en affär ute på våran mall, så vi kollade in där innan vi drog vidare för att fixa lite julklappar till min familj ;D så nu är det nästan avklarat! ;)

Vid tre så släppte hon av mig hemma på Pimberton cove och då precis så rullade det in en vit Chevrolet på våran parkering. Då var det mormors kusins barnbarn med sambo från Hudiksvall, de var på roadtrip i södra USA.  Han var utbytesstudent här i louisiana för 20 år sen så nu hade det var till Florida och hälsat på andra delar av släkten och kom förbi idag till mig ;) det var jätte kul!
Det stannade ca. två timmar och vi pratade typ om allt, var jätte härligt! Men var nästan svårt att prata svenska, man pratade snabbare än vad man behärskande, men det gick bra ;)

Nu ikväll har jag gjort klart mina läxor, ätit pizza och ska gå till sängs nu efter en underbar dag!!!! ;)   


jag och mormors kusins barnbarn; Måns och sambon Erika, bor i Hudiksvall.

DeSoto central classes

Kategori: Sweden

Reguired classes;
Health 
Algebra 1 
Biology 1
English 9, 10, 11, 12
U.S. government 
Computer applications
Keyboarding 
Mississippi Studies

Andra amnen som man far valja att lasa;
Family dynamics
Biology 2
Psychology
Sociology
World geography
Drug education 
Safety education 
Driver's education
P.E Physical education
Soology
Physics
Chemistry 1
Chemistry 2
Law related education
Design class
Nutrition and wellness
Music general
Music 20th century science
AP environmental science
Personal Finance
Accounting
Human Anatomy and Physiology
Spanish 1
Spanish 2
Latin 1
Latin 2
French 1
DeSoto Central Yearbook
DeSoto Central Newspaper
Calculus 1
Calculus 2
Trigonometry
Transitions to Algebra 1
Algebra 2

vissa klasser är 0,5 poäng och andra 1 poäng, för att graduate måste man iår ha 22,5 poäng.
Så de Reguired classes läser alla och sedan får man välja när och hur många klasser man läser per år osv.
Det är alltså inte som i sverige där det är mer klass- och åldersbundet, helt vanligt här om en i 9an läser speech med en senior.

 
DeSoto Central High School! ;)

011110

Kategori: Sweden

Ny dag, nya upplevelser – Nya möjligheter!

Klev upp kvart i sju, åt frukost och åkte till skolan halv åtta ;)
Hände inte så mycket där, mer än att alla åt godis från igår.

Kom hem vid fyra och sen dess har jag hjälp Sherry med att rensa ut saker till våran yardsale till helgen, vi har även möblerat om och städat! Såklart jag var bra hjälp då! ;)
Så nu är detta hem i topp ett par timmar fram över.

Vid sju så åt vi middag, asiatisk mat var det, alltid lika gott med den amerikanska varianten av kina mat ;)
har efter maten lagt upp bilder från helgen på halloween och donat med sånt.

Har även pratat med en hudiksvallsbo som jag tydligen är släkt med och nu är han här i mississippi och kommer till memphis imorgon, så han ska komma förbi och träffas, han har även sin fru med sig. Så det ska bli kul. Jag är ju även ledig imorgon pågrund av att det är valdag här imorgon och då är alla statliga skolor lediga medans privat skolorna går i skolan, så jag är ensam imorgon så det passar ju perfect att träffa lite sverige folk! ;D;D

Nu ska jag sova så jag hinner med morgon dagen! ;)

ps. glöm inte att kolla in lördagens inlägg, har uppdaterat det med lite bilder! ;)

301010. - HALLOWEEN

Kategori: Sweden

Klev upp halv nio, åkte till kyrkan på söndags service i två timmar ;)
Kom hem vid tolv och då åt vi lunch, hamburgare var det såklart med friterad kyckling i.


På eftermiddagen så fixade vi ute i garaget inför nästa helgs yardsale.
Vid tre åkte vi tillbaka till kyrkan för family fall festival där alla från kyrkan träffades, var jätte mycket aktiviteter, lekar, spel osv. och självklart fick man godis efter varje osv. åt även hotdog till middag ;)

Vid sex så gick alla in i kyrkan för då var det sång time, macy sjöng och några andra barn, slutade med den amerikanska gospeln!

Efter det åkte vi hem, byte om till våra halloween kostymer och så kom det massa vänner till familjen!

När mörkret kom så började vi alla gå runt i vårat bostadsområde, var bilar och folk överallt, alla hus vad ut spökad och hur mycket folk och familjen som gick runt, några åkte på släpvagnar efter fyrhjuling och så gick man runt och knackade dörr. De flesta stod i dörren hela tiden efter som de aldrig slutade komma barn, äldre damer stod innanför dörren och sträckte ut handen med godis ;)

Vid nio hade jag fått ihop en ica påse med godis!! Då gick vi hem och började äta!! ;D