OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

141010

Kategori: Sweden

Klev upp vid sju, duschade amerikansk gröt till frukost, dvs. färdiga portioner med olika smaktillsatser, är riktigt gott kan jag säga!

Åkte till skolan vid halv sju och började sen 08,25
Dagen gick jätte bra, nya schemat är bra och tror denna termin kommer bli roligare än den förra.
Geografi
Speaking
Yearbook
Safety education, pratade om tornado och kolla på filmer med dom.
Under ett år så är det ca. 1000 tornado här i Usa och Mississippi ligger i den andra största riskzonen.

En stor tornado här kan ju vara riktigt allvarlig och orsaka stora skador, för några år sedan så var det en sån här, då berättade läraren kompis moster som hade tre barn och hon hade satt alla barna i badkaret och sen en madrass ovanpå med sig själv liggandes på madrassen.
Badkaret är det säkraste stället i ett hus här därför att ett badkar här sitter mer fast med avlopp och kran i grunden av huset och sedan i badkaret.
De tre barna i badkaret överlevde men mamma hittades 1,6 km bort med tornadons riktning, död.
Hela huset hade rivits ner till grunden medans toalettstolen och badkaret var det enda som var kvar av hemmet. Sjukt att fatta hur stark en tornado kan vara tro jag.

Kom hem vid fyra och då åt vi hamburgare med nått kokt griskött i och sen lökringar och pommes . Även det var mycket gott.

Efter maten så gick jag och flavia på en promenad och sen Nu ikväll har jag faktiskt kollat på svenskt tv, kollade på berg flyttar hos Anja pärsson och det var ju bara för roligt!!
Nu blir det sängen och läsa ut the girl who played with fire ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: