OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

220211

Kategori: Sweden

Idag var det lungt i skolan, hade redovisning på psychologyn om ett project. På family dynamics hade vi en sub/vikarie som satt på massa kopiering i 95 min samt svara på dryga frågor från 3 kapitel, allt för att vi ska ha nått att göra och det kommer säkert inte ens att bli betygssatt, men det får väll gå.

Under Us government hade vi genomgång på nästa kapitel med prov på fredag, det var regeringen i kina, storbritanien, ryssland och japan.
På slutet hade vi lite tid över och då pratade vi om regeringen i sverige de tio första minutrarna och sedan bar det iväg med allt möjligt om sverige; har ni microvågsugnar? är McDonalds lika? varför har ni inte drive throught på bankerna, apoteket, osv? varför vi går till skolan? och sen allt det vanliga med snö, sol två timmar per dag, isbjörnar på gatan och om jag någonsin sett grönt gräs ;) haha alltid lika kul att prata om Sverige med amerikaner ;)

Kom hem vid fyra och då var som vanligt familjen hemma utom darrian som jobbar borta i oxford under veckorna. Efter att ha kollat på klass 9A så åt vi middag, grillad kyckling i bröd, det är ett bröd som är lite mellan korvbröd och hamburgebröd.

Under kvällen har jag pluggat inför prov imorgon samt ett vocab quiz!!

Fick även ett mail idag från mamma om det där med skatte inlägget igår, jag hade vist lite fel där om vårat skattesystem, men det blir snabbt fixat imorgon! Jag berättade även för sherry att om du tjänar över 380´000sek/$60´000 och kommer över brytningspunkten så skattar du 52% vilket hon blev helt shockad över!!!
Här i USA så skattar man helt olika på lön, det är olika för alla nästen beroende på barn, mer barn lägre skatt, det fungerar typ som barnbidrag, sedan är det om du har nått handikap osv. sen är det olika i hela Usa från state to state! 

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: