OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

1 April - Colorado river & Hoover dam

Kategori: Sweden

Imorse lämnade vi Las vegas och körde mot Nevada, vi körde igenom en av de 6 öknen som finns i USA och vi såg mycket olike intressanta varelser på vägen, det var en kul bussresa.
efter 2 timmar kom vi fram till Colorado river, där vi fick byta buss och hoppa på en av national parkens bussar som tog oss ut till Hoover dam som är en stor cement vägg mitt i colorado river för att kontrollera flodens flöde och drift. Den är byggd 1936 och är 200 m. hög och 350 m. bredd.
Den har varit med i hel del filmer och det var jätte häftigt att se, vi utbytesstudenter fick en egen båttur där, började nedanför valvdammen och åkte sedan båt upp med längs floder.

Eftersom att vi var i ett öken område så var det jätte varmt, upp mot 39 grader var det och stekande het! Som tur var hade jag smörjt in mig, men jag viste inte riktigt var jag skulle ta vägen ändå. Vi åkte på en öppen båt så det var riktigt varmt!!

Vi var ute på floden i tre timmar, stannade vid en liten strand och sedan badade vi och åt lunch.
Fortsatte sedan bussturen mot Selingman i Arizona där vårt nästa hotell var, Vi stannade efter vägen och svängde av motorvägen för att köra lite på route 66, vi stannade till i en lite by mitt ute bland berg och mitt i öknen! Byn kallades Peach Springs  och det var där filmen bilder var ”utspelad” även fast det var en tecknad film så var det där den skulle vara.

Det var bara gamla och slitna hus längst med vägen, några affärer och en lite lite kiosk där man serverade milkshake i Pepsi koppar och inne där så var det massor av visitkort och olika hälsningar uppklistrade på väggen, vi hittade på en svensk flagga och visitkort från Norge.

Det var kul att se en riktigt landsbygd för det var verkligen på landet och sedan var det ju kul att se platsen som bilar har inspiration från.
Vi rullade sedan vidare mot selingman där vi route 66 gick rakt igenom.

Route 66 var en landsväg fram till 1985, den gick från Chicago till Los Angeles och är än idag en historiskt märke för Usa när väst blev länkat med Öst. Idag är nästan hela sträckan ersätt med motorvägen men delar finns kvar igenom byar osv.

Vi åt middag på en mexikansk restaurang där vi hade buffe och sedan fick vi shoppa, men i dessa byar är det mest souvenirer och vildmarkskläder, så det var inte så lång tid där.
På hotellet fick vi bada i poolen och sedan så var det room check klockan 22 som vanligt.


Hoover dam




Kommentarer


Kommentera inlägget här: