OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

270211 -Cheerleading competition

Kategori: Sweden

Klev upp som vanligt (nu mera) i tid och pratade med mamma och pappa i nån timma medans jag gjorde massa annat bra. Vid tolv kom familjen hem från kyrkan och då åt vi taco soppa till lunch med taco chips!!

Under eftermiddagen fixade jag med går dagens blogginlägg, det tar sån otroligt lång tid med alla bilder och tråkigt är det! hoppas det är värt det ;)

Vid tre åkte Sherry, carly, flavia och jag till vårat civic center som är en av våra idrottshallar i southaven, idag var det en cheerleading tävling där och då passade vi på att åka ditt. Det var bla. carlys team där som hon tävlade med förra året. Sedan var det många klasskompisar som var med och tävlade samt var å kollade.

Det var i fyra nivåer som cheerleading är uppdelad i, 1,2,3,4.
Vi kom precis till prisutdelning till nivå 1 och 2, det är typ bara 10 åringar och ner. Efter det så började nivå 3 i två timmar och sen nivå 4 som var i min ålder och upp, de var riktigt duktiga!!

Det var lag från Mississippi, Tennessee, Georgia, Arkansas mest och så var det nått lag från andra delstater med.
Southaven har två lag; Desoto Stars och Southaven Wildcats. De hade båda lag i nivå 3 och 4.
Alla var jätte duktigt och det var kul att se alla tävla, Cheerleading är en väldigt stor "sport/idrott" i Usa, så det var kul att ha varit på det.

Nu ikväll har jag försökt att göra alla läxor som jag skulle ha gjort ihelgen, tack o lov har jag bara ett prov imorgon!

Här kommer lite bilder från cheerleading tävlingen! Det är ganska dåliga bilder, men det får duga.


Prisutdelning nivå 1 och 2


Folk


DeSoto Stars


Southaven Wildcates


DeSoto Starsn, 4 Nivå.

260211 - Rodeo

Kategori: Sweden

Idag (fast det var igår) pratade jag med mamma och pappa en snabbis på morgonen om lite sommarjobb men vid elva kom Kim och hämtade upp mig vi skulle äte brunch på Ihop som är en pannkakas restaurang kedja här i Usa, ni här säkert hört om det i nån Film!

När vi kom fram var malory redan där, vilket var tur eftersom det var lång kö och hon hade redan hunnit fått bord till oss. Det är en typsikt "american-african" restaurang så vi och några till var dom enda vita, men det var kul eftersom att jag alltid viljat åka ditt och det känns lite american att ha gjort det, haha.
På menyn fanns även swedish crepes med lingonberry för $8-50 sek! Dyrt var det tyckte vi.
Vi tog iaf jordgubbes pannkaka, chocklad pannaka samt blåbärs pannkaka. Det var helt okej, men inte så jätte gott som det brukar vara sa dom, men det var kul att ha varit där!!

Efter det måste Kim åka och jobba, så jag och malory åkte till vårt shoppingcenter och gick runt där i 23 graders sol!! Hittade inget specielt så vi åkte på en stor loppis/marknad med massa skräp saker, massa mat och även lite bra saker fanns det!

När vi ut tomhänt åkte vi hem till Malory där vi kollade på tv och sen plannerade jag Sherrys födelsedag som är nästa vecka med malorys mamma som är bästis med Sherry!

Vid sex bestämmde vi oss för att åka på Rodeo med hennes familj, det var 45 minuter söderut i Mississippi.
Vi var i en stor hall och kollade på alla dessa djur i tre timmar och resten får bilderna förklara!


IHOP


Pannkakas huset


Min strawberry pancakes

 
Bill Lipscomc Memorial Rodeo


En tjej kom inridandes med en american flag och sen sjön alla massa olika national sånger och så "bad" man.


De hade hällt ut nån vätska på sanden och sen tändes det på i ena händan och så spred det sig över hela USA
det var coolt!


Först hästen ute, de hade eldat på i baken eller nått så de hoppade de. Den som höll fast längst med en hand och stannade på hästen längst, vann!


Han flög av och hästen hoppade vidare.


Sedan kom det två hästar och tog bort ett bälte som satt runt magen som gjorde att den skuttade och då blev hästen lung igen.


En clown var med och pratade under tiden.


nästa gren var att en liten ko kom springades och sen skulle cowboyen kasta som ett rep rung halsen på kon och stanna till så att den flög bakåt och sen hoppade cowboyen av och drog ett snöre runt fötterna så den inte kunde gå. Och då skrattade alla!


Lyckades man såg det ut typ såhär.


Och så var det fötterna.


Drog man får hårt så ströp man den och då dog den.


återupplivning!


Nästa gren var två hästar och en lite kalv.
Kalven sprang först och sen kom hästarna på varsin sida och då skulle en cowboy hoppa ner och ta den vid huvudet och vrida runt den.


Typ på detta vis.De äldre kalvar var rutinera och stannade till när cowboyen hoppade och då träffade marken ist för kalven.


Alla kvinnor som ville fick sedan gå ut och leta efter en ring om de ville ha en, men då måsta de leta, leta och 
leta.


Ingen hittade den så då blev det en 50 meter, först fick ringen. 
Det var lite roligt att se för att alla som var där var country people och gick runt i boots och cowboy hat.

   
sedan var det männen tur att tävla! äggkastning. efter var kast så klev ena linjen bak, den som hade ägget helt till sist vann $50 på lowes.


Nu var det tjejernas tur att vissa vad de gick för.
De skulle rida så snabbt som möjligt runt tre olje tunnor.


och in i mål


Nu var det dags för kvällens hjältar!!


Tjuren ferdinan??


många lyckade stanna kvar med en hand.....medans några flög av och blev sönder trampad.


här försöker en tjur att attackera clownen.


Cowboy för en kväll ;)


Malory med hennes kusin och jag med clownen och matadoren ;)  

250211 - FREDAG!!!

Kategori: Sweden

Denna vecka har gått snabbt men ändå ganska segt! Förmodligen för mamma inte svara på mina viktigt e-mail ;);)

På Psychologyn blev våran klass kallad till biblioteket för att göra nått teen undersökning, där vi fick svara på frågor om alchohol, droger, våld, hot och skolan. Allt var på data och anonymt!

På Family dynamics så kallade de in oss där igen, så vi som hade gjort det först klassen fick göra det igen, de ville förmodligen bli klar med alla elver så snabbt som möjligt och inte bara ta under första block, men jag undrar hur troliga svaren blir när man tar det två gånger och det är förmodligen redovisning i procent, men men.
Vi hade även prov när vi kom tillbaka till klassrummet, det gick helt okej!

11,52 när tredje blocks lektioner börjar så har jag us government och vi hade idag prov på chapter 22 och 23, som var över olika regeringar i världen och dess struktur! Gissa vad grymma jag gjorde på det?? 92 vilket är ett A!!!
Blev jätte glad när jag fick tillbaka det och det är liksom en senior klass som är en required klass för att graduate!!
Så nu är jag stolt över mig själv!!

På lunchen bestämmde jag mig för att skriva ut mina betyg och sen jämnförde jag dem med förra veckans, såg då
då att jag hade gått upp med 3 till 6 poäng i varje klass denna vecka, ingen hade lett till ett högre betyg men det var bra ändå ;)

Så här ser betygssystemet ut;
A 90-100
B 80-89
C 71-79
D 66-70
F 0-65

Allt av detta är i procent, så varje test, quiz, project, HW samt dagligt klass betyg är värt olika i procent. 
Så prov är värt mest och kan motsvara typ 20-40% av betyget och sen har resten av alla kategorier egna värden. 
Sen får man ett resultat på ett prov lägst det in på en sida och desto mer det kommer och man göra i klass desto svårare blir det att ändra på betyget som är ett genomsnitt från alla prov osc och dess värden. 
Första veckan av året var det ganska enkelt att kunna gå från ett 50 till 90 om man gjorde ett dåligt quiz och sen ett bra prov, men nu när det finns circa 30 värden där inne är det inte lika enkelt och kan bara ändras några poäng per vecka. På varje lektion får man ett daily grade som är från hur bra man deltog, betede sig osv, men det har typ bara 5% värde, men sköter man sig ändå inte så blir man skickad till the office, så man har inte så mycket att välja på. 

När jag kom hem var jag med flavia och vi kollade på olika saker i New york city och sen skickade ett mail till våran reseledare så man får se allt man vill se under dessa 4 dagar i New York city på sportlovet ;) 

Efter att vi ätit pizza till middag åkte christopher, flavia och jag till bio och kollade på the unknown, det var helt okej men lite konstig! 

Nu ikväll har Christopher åkt till sin pappa över helgen, michaela är också hos sin mamma. 
Imorgon blir det IHOP, International House Of Pancakes till lunch och förhoppningsvis skype prat!

240211 - Tornads

Kategori: Sweden

Idag var det som vanligt, hade vocab quiz i us government som det inte alls gick nå bra på, men jag förlorade bara 1 poäng och eftersom jag fick två poäng från igår så går det ihop ändå ;)

Men på PSychology gjorde jag 100 tredje gången på raken, så denna vecka har jag kämpat ihop 4 poäng i psychology så det är man ju stolt över!!

På engelskan fortsatt New york pratat och sen pratade vi lite om tornados som har varit trakterna idag/kväll.
Det har varit tornado klockor ute i hela kommunen och det har visats på nyheterna vart dom har gått, men vi har haft jätte mycket regn och blåst, sen har varit åska och blixtar hela kvällen!! Tornaden gick som vanligt inte förbi oss utan mer väst mot arkansas ist! det var tur!!

Ikväll har jag pluggat inför mitt usa government test imorgon samt ett family dynamics test. har även engelska ord imorgon, så det varit en hel del.

Till middag åt vi tacos, det var gott!

230211

Kategori: Sweden

Idag har vart en lång dag! Skolan hela dagen med tornado övningar, prov i psychology som jag gjorde ett 95% A -fett stolt!! Sen hade jag ett vocab quiz i us gov't som det inte gick lika lika bra på, men okej.

Dagen började tungt och långt ner på stegen, men tar man det negativa och vänder det till positivt så slutade det ganska bra! Hoppade över lunchen och satt inne i bibloteket med en dator och fixade med lite papper som skulle skrivas och snabbt som den var 20 minuter över och det var dags på engelska.

Vi pratade om om martin luther king's speech 1863 om det africa-american people och hur det var förr med slavar och hur det har ändrats till idag, det var väldigt intresant och det sista 15 minutrarna var det bästa! Mr. Cummings (engelska läraren) är från New jersey och vet därför mycket om New york city och eftersom att jag ska ditt om tre veckor så frågade jag honom efter lite tips på vad man inte vill missa! Så nu är listan lång som jag ska skicka iväg till reseledaren så man verkligen får see det man har hört och sett på tv!! 

Så fort jag kom hem så åkte christopher, flavia och jag till wal mart och fixade saker till flavias kemi project, sen var vi runt lite innan vi åkte till kyrkan och åt! Efter 1 timmes "bibel class"  stannade vi tre kvar och pratade med våran präst som är jätte skön. Vi stannade sedan där och var sist därifrån efter att ha pratat om gud i 1,5 timme! Det var riktigt intresant och jag fattar nu lite mer hur och varför man tror på det man tror på här! riktigt kul!

Nu måste jag ta tag in mina läxor och plugga inför två vocab quiz imorgon!!
God natt!

220211

Kategori: Sweden

Idag var det lungt i skolan, hade redovisning på psychologyn om ett project. På family dynamics hade vi en sub/vikarie som satt på massa kopiering i 95 min samt svara på dryga frågor från 3 kapitel, allt för att vi ska ha nått att göra och det kommer säkert inte ens att bli betygssatt, men det får väll gå.

Under Us government hade vi genomgång på nästa kapitel med prov på fredag, det var regeringen i kina, storbritanien, ryssland och japan.
På slutet hade vi lite tid över och då pratade vi om regeringen i sverige de tio första minutrarna och sedan bar det iväg med allt möjligt om sverige; har ni microvågsugnar? är McDonalds lika? varför har ni inte drive throught på bankerna, apoteket, osv? varför vi går till skolan? och sen allt det vanliga med snö, sol två timmar per dag, isbjörnar på gatan och om jag någonsin sett grönt gräs ;) haha alltid lika kul att prata om Sverige med amerikaner ;)

Kom hem vid fyra och då var som vanligt familjen hemma utom darrian som jobbar borta i oxford under veckorna. Efter att ha kollat på klass 9A så åt vi middag, grillad kyckling i bröd, det är ett bröd som är lite mellan korvbröd och hamburgebröd.

Under kvällen har jag pluggat inför prov imorgon samt ett vocab quiz!!

Fick även ett mail idag från mamma om det där med skatte inlägget igår, jag hade vist lite fel där om vårat skattesystem, men det blir snabbt fixat imorgon! Jag berättade även för sherry att om du tjänar över 380´000sek/$60´000 och kommer över brytningspunkten så skattar du 52% vilket hon blev helt shockad över!!!
Här i USA så skattar man helt olika på lön, det är olika för alla nästen beroende på barn, mer barn lägre skatt, det fungerar typ som barnbidrag, sedan är det om du har nått handikap osv. sen är det olika i hela Usa från state to state! 

 
 

210211 - Make up day!

Kategori: Sweden

Hej mina kära 10 dagliga läsare!

Idag hade jag make up day för en snödag i början av januari, det var meningen att jag skulle vara ledig idag eftersom att det är presidentens dag idag och man ska typ "fira" och vara ledigt från skolan, men det är inte en sån stor högtid och extra lite när Obama är president och ingen gillar honom så ist för att gå på en lördag eller på sommarlov så gick vi iskolan idag. Det var även mening att vi skulle vara ledig i fredags med men då var det också make up day!

SBEC, skolan som de andra går på. De var lediga idag eftersom att de bestämer själv när de tar igen deras snödagar.

Hade ett vocab quis i psychology som jag är säker på att jag får ett A på!
På Us government hade jag ett prov på fyra kapitel och ut ifrån det var jag ganska nöjd med resultatet ;)
Under family dynamics så pratade vi om skillsmässor i usa och hur många som hade skillt sig under 80 talet då man hade gjort det enklare att skillja sig, då hade 50% skillt sig eftersom att det även bliev billigare. Men de hade förmodligen levt på olika håll under tiden innan. Min lärare frågade då hur det var med skillsmässa i Svergie och jag förklarade på hur det var. Typ i sverige gifter man sig inte riktigt av samma orsak som här! Här i södra Usa är det att man gifter in sig med sin partner i gud och man ger upp en del av sig själv till gud, är man riktigt trogen med så tror man på att man gifter sig med gud via sin parter osv. Sen så bör man vara gift innan man har barn eller flyttar ihop! Så jag sa att man kan gifta sig när man hade bott tillsammans i 5 år och har två barn.
Då kollade de på mig och sa -vad är då iden att gift sig om man redan bor ihop?

Förklarade sedan på och tillslut fattade de hur en "kristen på pappret" är, för enligt dem så är vi svenska inte alls kristen på det vis vi gör saker och när vi handlar i olika lägen.

Läraren frågade sedan vad som var mest intressant med sverige och jag kom inte direkt på nått, så jag sa att skatten är 33% vilket jag vet att de brukar tycka är lite ovanligt.
Läraren fick nästan ett litet frispel och tyckte det var jätte konstigt att vi hade råd med nått över huvudtaget, och extra mycket när jag sa att det var först 33% av på lönen och sen 33% allt vi handlade.
Sen så skämmtade hon om att min mamma och pappa ville väll hålla kvar mig här efter att jag sagt att jag tyckte det var så billigt här ;)

Det är alltid lika kul att se hur folket reagerar på olika saker om andra länder!
På engelska fortsatte vi att läsa eftersom att det är typ det enda man gör i klass 11 engelska. Men dom sista 15 minutrarna är som alltid bäst då man kan prata med mr Cummings som alltid har nått nytt att berätta om Usa och allt som händer  världen! Idag var ämnet det americanska skolsystemet som jag tycket är jätte mycket bättre än det svenska och specillet betygssystemet som jag tycket är knäppt i sverige just nu!!
Det känns väldigt omodernt att ha bokstäver som egentlingen inte har nån större statligt basering på!!

Om jag en dag blir skolminister ska jag se till att det blir uppstyrt!! efter 13 år med G, VG och MVG så borde det ändras!!!!

Nu ikväll åt vi pasta till middag och sen har jag gjort mina Us governmet läxor och vart med christopher.

200211

Kategori: Sweden


Pratade med mamma och pappa imorse medans familjen var i kyrkan, alltid lika härligt att prata av sig lite ;)
Efter att pappa hade åkte till stocholm för en veckas jobb så kollade jag på solsidan och det blir ju verkligen bara bättre och bättre tycker jag, efter att ha sett 5 min på big brother så hade jag bestämt mig att det var inget jag vill lägga min dyrbara usa tid på att see! 

Istället gick jag och flavia på en promenad i den varma solen som skiner så skönt! Vi bestämde oss för att hitta området som ligger på andra sidan en liten skog på baksidan av våran trädgård. Efter mycket letande så hittade vi ett tomt område med vägar överallt och el samt vatten stolpar som stack upp överallt. Men det var inge hus där med välplanerat var det ;) så vi gick igenom skogen och kom fram på baksidan av vårat hus, det var kul!   

På eftermiddagen skrev jag klart ett psychology project, pluggade till fyra kaptels prov imorgon på us government, sen har jag 10 ord i quiz på psychology! :)

Vid sex åkte vi till kyrkan för en timmes prat och nu har vi ätit köttbullar med tomatsås i korvbröd! det är faktiskt riktigt gott! ;)

Har nu pluggat det sista och ska nu sova för upp tidigt imorgon! ;)
Idag är det tio månader kvar tills jag fyller 18år!! :D

190211 - Ef träff

Kategori: Sweden

Sorry för alla stavfel igårdagens inlägg, men jag var så trött och stressad när jag gjorde det och då går det lite för fort ibland ;)

Pratade med mamma och pappa imorse på skype klockan nio, de var i ljusdal hos några kompisar som ville ha lite usa uppdatering! och det fick dom ;)

När jag klev upp så pass tidigt imorse så hade jag en extra lång förmiddag vilket var härligt när man hinner med så mycket. Skrev förs klart mitt Engelska research paper som ska in på måndag, sen skrev jag note card på allt till de fyra kapitel us government prov jag har på måndag. Det är så skönt att ha sånt gjort och man slipper tänka på alla man måste göra under helgen, men nu är det gjort och det känns skönt! Har istället två sidor psychology paper som jag måste göra tills på måndag! men det får bli imorgon istället!

Idag har det vart 22 grader här och det har vart underbart skönt, flavia och jag gick på en promenad i flip flop i strålade solsken, men sen försvann den bakom molnen och då sjönk temperaturen snabbt!
Hjälpte sedan att Städade christophers bil med honom, det var som ett helt förråd i det baksättet ;)

Vid två hade jag plannerat in att kolla på melodifestivalen för en gångs skull, lena ph var det enda som var bra tycker jag och det vara bara öppningslåten som var okej med!!
Men det är som vanligt med det tycker jag ;)

Vid fem kom malory förbi, vi åkte och åt med flavia till Mcalister det var soppa/bröd/sandwich restaurang som var verkligen rätte gott! SBEC (flavias skola) deras kör grupp var där och samlade in pengar till deras grupp för nått. så de "serverade" och städade där samt sjöng varje halv-timme ;) det var lite små kul. 

Under kvällen var det dags för Ef alla hjärtans träff, nästan alla utbytesstudenter var där samt kompisar till oss.
Det var trevligt och mycket roligt folk är det alltid på ef träffarna ;) Vi som ska åka till New york city, boston och washinton Dc i mars träffades för lite information om hur och vad som ska hända under resen på sportlovet. Det är hälfen av killarna och hälften av tjejerna, dvs säga typ fyra killar och 15 tjejer. 

Efte några timmar åkte vi till starbucks coffee där vi stannade ett tag för att varva ner med en ice late! 


På McAlister hade jag en kycklingsoppa i brödskål! Det var verkligen jätte gott!


Me and my valentines på röda mattan, giulia från Italien.
 
 

Flavia och malory ville ju också vara med på bild ;)
 

 
Party in the U.S.A!!
Starbuckes coffee!Gott värre var det ;)

180211 - 6 månader!

Kategori: Sweden

Den 18 augusti lämnade jag sverige och nu har det gått 6 månader av tio, det har gått jätte snabbt och roligt har det vart!!

Psychology var som vanligt ganska lugnt. hade ett prov på family dynamics från denna vecka då vi jobbat med hälsa, flytta hem ifrån i tidig ålder samt nyttig matlagning, så det borde gå ganska bra tycker jag!
På Us government jobbade vi hem en tidsaxel inom nån del av den amerikanska regeringen!!

efter lunch hade vi prov hela lektionen under engelskan, skrev först en essay och sen var det prov på alla literatur från denna vecka som vi har gått igenom, det gick väl inte lika enkelt på det som essay. 
Efter som att man har engelska efter årskurs (vilket de andra klasserna inte är) så alla juniors kör bil och är man car rider så slutar man 15 minuter tidigare, då väntar jag kvar i rummet med lärare som är jätte trevlig och är väldigt allmänbildad. Han heter Mr. cummings och är typ 30 år gammal och vet typ allt man tänka sig. 
Efter som att vi bor väldigt nära flygplatsen så är det många flygplan kommer och man hör dom väl, så idag när jag väntade på bussen och vi pratade om all rasism som vart i Usa då kommer ett flygplan och han säger att det är en 777 och att det är det största planet som finns. vanligtvis när en lärare säger något så håller man med, men mr. cummings är lite mer folkligt så jag säger att han har fel (vilket han hade!) och resten av tiden var han förvånad att nån viste mer än han om något så ovanligt ;) det var lite kul 

När kom hem gjorde jag mitt "open book quiz" ute i solen, så nu är det klart tills på måndag! Till middag åt vi kyckling med potatismos vilket är jätte gott!! resten av kvällen har jag och flavia suttit på mitt rum och pratat, pluggat och lyssnat på musik. Jag har även pratat med åre bor och kollat på en film nu innan jag ska sova!

170211

Kategori: Sweden

Idag var en lugn dag, solen sken och jag hade bara ett prov i psychology som det gick bra på, resten av dagen gick vi igenom massa saker och det rullade på bra.

När jag kom hem vid fyra var jag hemma ett tag själv innan familjen kom hem med några pizzor från dominos pizza!
Så vi åt det till middag och sen har jag gjort en facebook sida med chirs samt läst lite inför mitt engelska och family dy. prov imorgon!

160211

Kategori: Sweden

Idag har vädret vart lika härligt som igår!! det är så underbart att gå från bussen hem och det är soligt o varmt!!
Hade två quiz iskolan och det gick dåligt på dem båda, men de var svåra och det tyckte "amerikanera" med, så jag tröstar mig med dig!! men jag tar nya tag tills imorgon då jag har prov i psychology!!

På family dynamics så gjorde vi ett "I pod project" där alla elver i klassen fick en varsin I pod för att sedan hitta svar på en hemsida till olika frågor vi hade fått om mat och hälsa. Så det var lite kul att jobba med en I pod på lektionstid.

Vid halv sex till halv åtta var vi kyrkan, hade först mexicansk mat och sedan lyssnade vi på en talare från ett fängelse där han jobbade med fångar och hjälpa dem med livet nu och förbereda inför det fria livet. Han hade några bra berättelser och det var ganska intressant.

Nu ikväll har jag kollat på Nikita med christopher och flavia, sen har jag pluggat inför mitt test imorgon!

Sherry skall eventuellt börja på ett nytt jobb med, för det hon har nu är lite för mycket tycker hon och det är väldigt stressigt osv. Sen har hon även jätte mycket pappersjobb som måste göras på kvällstid.
Men det nya jobbet är; jobba 7 dagar - ledig 7 dagar, Och när hon jobbar då är det endast 17.00 - 08.00 under sju dagar, man jobbar mest kvällstid och sen under natten är det på jour. sen tänkte hon att hon ändå kan jobba lite extra under dagen och under den lediga veckan på det jobb hon har nu eller på sjukhuset som hon har gjort som extra nu under natten.  Hon ska på jobb intervju på fredag och sen får vi se hur det går, hoppas verkligen att hon får det för det skulle var bra för familjen och allt här hemma när hon har mer tid över till hemmet ;)

Nu ska jag sova!!

150211

Kategori: Sweden

Imorse innan jag åkte till skolan pratade jag med mormor och morfar på skype lite snabbt, eftersom att mormor och hade varit med i en lite krock i holmen, men det hade gått bra och ingen skadad mer än bilen.
När vi sedan skulle åka till skolan var det jätte härligt väder så nu kan man börja med endast t-shirt ;)

Iskolan hade vi en "sub" - vikarie på firsta block, som var psychology och vi gjorde inte så mycket mer än prata som vanligt och ta det lungt.
Resten av dagen gick på lungt, hade inte så mycket att göra och de flesta lärare var ganska snälla idag!! ;)

Kom hem vid fyra med underbar sol ute och härligt är det!! ;)
Resten av kvällen har jag vart med christopher, ätit china mat, kollat på klass 9a och läst harry potter.

Här kommer en bild på christopher och flavia från imorse;


Så här är man klädd om man går till SBEC - kristen privat skola!
 

140211 - ommöblering

Kategori: Sweden

Idag var vi äntligen tillbaka till skolan för en heldag, gjorde test i psychology och us government, det gick bra.
Fick även tillbaka mitt betyg från min baby, det var uppdelat i två olika betyg; ett för arbetet med ett häfte sen ett betyg för hur bra man hade varit med barnet där man endast kunde få 98 eftersom att ingen kunde vara 100% bra förälder i alla lägen. så jag fick 100 på det första och 98 på det andra, så det var jag ju nöjd med!! redo att bli pappa nu! ;)
Fick även lite alla hjärans dag godis idag, först lite godis av sherry imorse med ett kort, sen lite godis i skolan av en kompis och ett kort såklart. Sen när vi kom hem hade sherrys mamma varit förbi med godis till oss. Fick även ett fint bidrag av mamma och pappa idag också!! ;)

lutade skolan vid 15.45 så var det jätte härligt väder ute, solen sken och man fick ta av sig till t-shirt, härligt. När jag kom hem så var sherry och barnen redo för att åka på en basket tävling, det var carlys sista basket tävling för denna säsong, De var borta nästan hela kvällen.

Chirstopher, flavia och jag åt lasange till middag och sen började vi att flytta om lite i mitt rum. De har vart en två våningssäng framför ett fönster och lite opraktiskt som jag inte har gillat, så vi flyttade om lite och det blev jätte bra!! ;)Godiset jag fick idag.


Här är min nya sovplats där den andra sängen stod förr.


och här står den sängen nu med min nya plugghörna ;)


garderober och walk in closet är som vanligt!

130211

Kategori: Sweden

Imorse pratade jag med mamma och pappa på skype first och sen med mormor och morfar.
Efter att flavia var klar med skype också bestämmde vi oss för att göra några engelska test på Ef's hemsida, det gick verkligen bättre än jag trodde att det skulle gå, first gjorde vi ett varsit och sen ett annat tillsammans som tog över en timme, var lite drygt men det var kul att se resultatet! tror inte att det hade varit samma resultat för 6 månader sedan.

Sherry sov hela dagen efter att ha jobbat natt och när hon vaknade så hade vi bestämmt att jag skulle kolla på hennes skrivare som var trasig. efter att ha bytt färg i den och fixat nått papper trassel så skrev den ut igen!

vid fem så åkte vi till kyrkan för söndags service och efter det åkte vi till cicis pizza, samma ställe som vi var tills i fredag som var en pizza buffe restaurang, det är en riktigt bra ställe! billigt och det är buffe!! det dåliga är att man äter jätte mycket och nu känns det som att jag inte vill äta på en vecka typ, men jag åkte ju inte till usa för att bli smalar iaf så det går ;))

När vi kom hem så hade vi med oss christopher med, så nu har vi umgåts lite och jag har även kollat solsidan!!
Berätta för christ att det har sålts till abc (en american tv kanal) och kommer att visats här snart, så det är lite kul!!! ;)

Nu blir det sängen och hoppas på att denna vecka blir lite längre med skoldagar än förra veckans 1,5 halv dag på 5 dagar!! ;)

120211 - no strings attached

Kategori: Sweden

Åt min frukost imorse med flavia ute på terrassen i solen som börjar komma fram från vinterkylan.
Efter var det bara att ta tag i alla läxor som jag har gått att vänta på att göra, har aldrig haft så mycket läxor och uppgifter som ska lämnas in! Ska bli skönt att komma till skolan och lämna ifrån sig allt!!

Efter att familjen hade åkt på en basket tävling med carly så ringde mamma, då var det monika och henry som var hemma oss för att fira pappas födelsedag, blev lite usa prat. Alltid lika roligt att prata med kära enångersbor!! ;)

Under eftermiddagen var jag med flavia, vi gjorde massa skoluppgifter tillsammans innan malory kom över med en tårtbitt till oss från en baby shower som hon hade vart på. Vi bestämmde då att vi skulle gå på bio ikväll.
Så två timmar senare hade vi först ätit hamburgare här hemma och sen kom hon tillbaka och hämtade upp oss.

När vi kom fram till bio'n så var det jätte mycket folk där, 50% var typ från min skolan, DeSoto high.
Vi skulle kolla på "no strings attached" som är tillåten från 17 år här i Usa och i Sverige är den barntillåten, man fattade varför när man såg den! typsikt USA regel!! ;) 
Efter en bra film åkte vi till Sonic och beställde några m'nm ice shake, vilket är grumt goda och stora! den minsta skulle vara en medium/large i sverige, vilket slutade med att halva min står kvar nere i frysen!! ;) 

 

110211

Kategori: Sweden

Idag var jag ledig igen eftersom att det är snö och is kvar ute på vägarna. Men de andra i familjen gick i skolan eftersom att de går på en privat skola och kan bestämma själv om att ha öppet eller inte.

Klev upp vid tio och åt frukost medans våran städerska kom och börjadade tvätta osv. Själv så läste jag ett tag tills jag kom att jag skulle skicka iväg några mail till Åre om min vår, så nu är det gjort!

Vid tre så ringde skype, då var det lindgrens som var hemma hos oss på backa på 50 års middag. pratade med olov mest medans georg hoppade in och påminnde mig att isen var slut, det var lite kaos nu när inte jag var hemma å styrde upp läget ;);)
efter att karin hade försökt att få hem mig så kom malory förbi och ville ha med oss på en middagsrunda, och självklart hängde vi med! Vi var även runt på några affärer för att hitta en present till malory's kompis som är gravid och har sin baby shower imorgon (baby shower är som en svensexa fast innan man föder)

Efter att hittat en bra present så åkte vi till cici's pizza som är en pizzabuffe-restaurang för 35sek då man äter hur mycket man vill av typ 10 olika sorters pizzor, sen här i usa så är det alltid refill på drickan, får ett glas och sen fyllar man själv på när man vill!

Under kvällen var det även tänkte att vi skulle åka bowla med christopher, men det är fullt! det finns 35 banor och det var ändå 45minuter väntetid. Vi åkte ist hem och har sen dess lyssnat på Spotify.

 

100211 - ännu mera snö

Kategori: Sweden

Jag har nu mera lediga dagar än skoldagar!!

Måndag, gick 5 min. sen slutade vi halv nio.
Tisdag, Heldag!
Onsdag, sluatade 11.30
Torsdag, Ledig!!
Fredag, Ledig!!

Var ledig idag pga. all snö som kom igår och är kvar idag. Och även imorgon är alla kommunskolor stängde.
De privata skolorna går som vanligt eller som SBEC börjar 1 timme senare, så flavia och christopher får iaf lite sovmorgon. 

Idag sov jag till nio, sen åt jag frukost, städade mitt badrum och sen duschade. Pratade sedan med mormor och morfar som hade snöstorm. Lite senare kom mamma och pappa hem med och då skickade de över bilder från deras thailand resa, lite annorlunda bilder det från dom jag tar här ;) men nästa vecka säger dom att vi ska få upp mot 25 grader och det kommer ju bli skönt! synd bara att inte våran pool fungerar.

På eftermiddagen var vi ute i snön tills solen gick i moln och det blev kalt eftersom vi endast hade t-shirt :)
resten av dagen pluggade jag och har nästan gjort klart allt make up work som jag fick i tisdags från förra veckan och det hur mycket som hellet och sen har vi jätte mycket läxor som de gav oss eftersom att de vet att vi inte kommer att ha skola samt att vi inte kan göra nått prov så har man det framförr sig med!!

Till middag åt vi potatisgräng, "jul"skinka, ris och beskvier. Nu ikväll har michaela åkt till sin mamma och christopher, flavia och jag bestämde oss för att åka och kolla in några affärer, kom hem med ett par shorts som kanske kommer passa bra nästa vecka, om inte så är det ju dags för florida snart!! ;)

Kom hem nu vid nio och ska kolla på en film med christopher innan han har skola imorgon och jag blir ensam hemma, ska då passa på att baka en brunpepparkaka!!

090211 - 12 cm SNÖ

Kategori: Sweden

imorse åkte jag till skolan som vanligt med sherry, idag måsta vi ta med michaela också för att darrian är i oxford denna vecka. När jag kom till skolan fick vi reda på att denna dag kommer bli en 60% dag och lektionerna kommer vara förkortade ner till 55 min. hade första och andra lektion i det och sen började vi tredje lektionen typ vid halv elva vilket kändes jätte konstigt!! denna lektion var vi tvungen att ha under 120 minuter eftersom att alla ska hinna med 20 minuters lunch, på fyra perioder. jag som har fjärde lunch  och i vanliga fall så går vi till tredje lektion efter lunchen. men idag var det meningen att gå tillbaka till lektion 3 och vänta där tills bussarna kom för att ta hem oss vid 12.30 och innan dess måste alla som kör/åker bil hem komma bort från området. 
Jag bestämde mig iaf för att göra en fuling och åka hem med en senior som inte har fjärde lektion och kan åka hem efter tredje ist för att vänta en timme extra och ha lunch, samt vänta 30 min i klass. 

Jag åkte då hem med malory till henne och vi var där hela eftermiddagen, pratade lite med mamma och pappa, och så var vi ute i 15 cm nysnö ;) det har snöat sen 12 idag och det är vit ute överallt samt att många vägar är avstängda pga halka. Sherry kom iaf vid fem och hämtade upp mig, vi for sedan till en XL loppis där vi lämnade över massa kläder som ska säljas under en stor marknad i helgen. På vägen hem så körde vi 20 km/h och fastnade i varje minsta uppförsbacke. Vi hämtade även upp några pizzor till middag. 

Resten av kvällen har flavia och jag suttit med sherry och kollat på american idol samt pratat skit. 
Nu ska jag vara med christopher en stund innan jag går till säng för sovmorgon imorgon då skolan är inställd!!

 
12 cm snö hade det kommit i våran back yard, men inne i mempis och upp mot arkansas var det ca. 2 dm.Sherry var ute med mig och mätte alla snö, men det var ingen is i poolen även fast det hade varit ner mot -8 på em.

080211

Kategori: Sweden

Idag blev det äntligen en hel dag iskolan och jag hade jätte mycke make up work från förra veckan att göra samt att vi skulle jobba ikapp från igår då vi gick hem från skolan. Men det gick bra och har lite kvar tills imorgon. 

 Efter psychology, family dynamics, us government och engelska så åkte jag hem som vanligt, det var soligt väder och all snö var borta från igår! Vi har ikväll ätit majsstuving, potatisbullar med ketchup, grillad skinka och potatismos! den americanska vardagsmaten är vädfigt intressant ibland!! det är lite som en smörgårdsbord med olika rätter.  Nu ikväll skulle jag ha pluggat lite mer än vad jag gjorde men har vart med christopher och flavia ist eftersom att vi det kommer komma snö imorgon och det är 95% chans att vi har snö imorgon vid 11 och 100% vid 1 och då blir det bara halvdag. Men jag hoppas att det redan börjar snöa under morgonen och slippa halv dagar! Men på torsdag är det fortfarande 100% chans att vi har snö hela dagen och är nästan helt säkert på ingen skolan, på fredag är det 80% och ev. skola. 

Nu ska jag göra lite plugg om jag har psychology prov imorgon. 

070211 - Snödag

Kategori: Sweden

idag måndag klev jag upp som vanligt för att åka till skolan, duschade, åt frukost och fixade allt inför att åka.
När jag och Sherry åkte hem ifrån så regn/snöade det och det var mörka moln, 08.25 när första lektionen började så sa rektorn i högtalaren att vi inte skulle gå i skolan idag och på samma gång fick vi sluta, så jag fick skjus hem av en kompis och då hade det börjat snö riktigt och det var vitt överallt! Kom hem vid nio och då pratade jag med mormor och morfar lite tills pappa kom och då skulle de äta, pratade lite mer dem alla lite senare oxå.

Kollade lite på tv sedan och bloggade om helgen, ni får kolla in alla bilder här neranför sedan!
Vid tolv kom Michaela hem och sedan kom de andra barna hem som vanligt vid fyra för de hade gått hel dag.

Vid åt nån köttfärs röra med makaroner i samt potatismos och sås. Har ikväll vart med christopher, pluggat, sovit lite och nu ska jag sova igen för att hoppas på att det blir skola imorgon så jag slipper gå lördagar senare på.

Gatlinburg, Tennesssee.

Kategori: Sweden

Nu är jag tillbaka till Southaven och Mississippi, så här har min helg varit.

Torsdag
Resan började i torsdags, var i skolan första och under andra lektionen kom sherry för att checka ut mig, vilket passade bra för då hade jag precis lämnat tillbaka min baby docka som hade väckt mig under hela natten, nu var det slut med detta!! Kom hem vid elva och sen kom de andra hem och 15 min senare var vi packade och klara för 8 timmars bilresa igenom tennessee mot nord östra hörnet. Vi stannade efter 2 timmar och åt lunch på subway och så åkte vi några timmar till innan vi stannade McDonalds för att äta Middag. Vid 8 på kvällen kom vi fram till gatlinburg och upp i bergen där våran stuga var, den var jätte högt upp och smala vägar var det med men det gick bra. Våran stuga var tre våningar med två sovrum och två extra sängar, hade två bubbelpooler varav en var ute och andra inne. Sen var det ett playroom med biljardbord, bords fotboll och massa fler spel.
Det var en jätte fin stuga och passade perfect för oss! Hade gärna stannat där några dagar till.


Min tre dagars son!


 
Våran stuga över helgen.


Från framsidan med chevrolet, suburban.


Badrummet


Sovrum


Köket som var i samma rum som.....vardagsrummet


var ett härligt loft med sovrum och badrum med.
Sen på källarvåningen var det lekrum med en bäddsoffa där jag sov.


Fredag
Vi tog en sovmorgon till nio efter den långa bilresa från igår, åt pannkaka och bacon till frukost och sen vid elva åkte vi ner och in mot Gatlinburg, det var mening att vi skulle åka skidor och skriskor idag men vädret var så dåligt att vi bestämde oss för att göra det imorgon istället. Vi åkte igenom byn och kollade efter nått av alla ställen som var öppna, det var lågsäsong nu och många ställen var stängt! Men vi hittade ett ställe som hade minigolf och massa andra aktiviteter, var som en stor lekhall. först spelade vi "under vattens minigolf" där christopher kom etta, sherry två och jag tre. vi körde sedan nån sorts däckbil, laserjakt där man hade en väst och en laserpistol och sprang runt i en stor hall som det var mörkt i och sen var det massa saker inne där som man gömde sig bakom, jag vann med 10225 poäng och christipher kom två på 10050 poäng!

Sist gjorde vi alla en emotion ride där man sitter som i en cabin med stor bildskärm och så åker men runt i den och den flyttas osv. var inte så jätte kul för mig som blir åksjuk hela tiden, men det gick bra!

Efter att ha vart i gatlinburg åkte vi 10 min bort till en annan stad som heta pigeon force, först åt vi lunch på en mexican restaurang och sen var vi till en upp och ner vända museumet, men det var inte riktigt ett museum utan lite mer som ett fysik lab med coola saker osv, var även olika aktiviter som var i samma still som på fångarna på fortet, var jätte kul!! vi var säker där i 2-3 timmar och gick igenom olika hallar och rum med häftiga saker.

På kvällen var vi tillbaka i stugan och kollade på film, spelade biljard och åt middag, amerikansk spagetti och köttfärssås med ost på!! senare på kvällen tog christopher, flavia och jag en timme i bubbelbad tunnan ute på nedersta balkongen, det var jätte härligt i det kalla vädret och ett vatten med 35 grader i!!


Sherry på andra banan.


Macy försökte vinna men lyckades inte så jätte bra.


Undervattens minigolf var det!


Bomber car's


Detta var Wonderworks museum, som var upp och ner, riktigt häftigt var det att stå å kolla på!!


När vi kom in så var det fortfarande som om att det stora vit huset hade blåst över det gula och här inne i lobbyn var det lite så i taket.


Här stod jag ett tag och kollade in allt ;)


Efter att ha betalat $25 så fick vi gå igenom en tunnel som snurrade och då kom man som "tillbaka" till den vanliga världen där det inte var upp och ner vänt längre.
Här fick vi sitta i en kabin med en jordbävnings simulering, det har precis startat.


Christopher och jag klättrade klättervägg.


en cykel karusell, var två på varje cykel och cyklade man i samma takt så gick den snabbare runt, runt, runt.


Jag som är påväg till rymden...


Rymddräckt på först...


3, 2, 1, GO


När vi kom "upp till rymden" så var det tre våningars höghöjds klättring typ, man hade som en sele  som gick upp till ett rör så vart än man gick drog man med denna sele och så var det olika övergångar för att komma vidare, var riktigt coolt och man kände sig som tarzan i djungeln ;) 


Vi fick göra stora såpbubblor, Här är det Michaela som gör en.


Innan man klev in i denna kabin så fick man göra ett egen bana i ett program och sedan åka den.
Men av erfarenhet från Disney land då mamma och jag gjorde det, utan att veta om att vi sen ska åka den senare, så åkte jag inte det nu och det är jag glad över!!


Carly och Sherry efter deras åktur. 

  
Christopher och jag låg på spikar med, härligt var det: borde köpa mig en sån säng!!

Lördag
idag klev vi upp tidigt för att komma iväg i tid upp till bergen där vi skulle åka skidor och skriskor. 
Hela den anläggningen var omodern och besvärligt! för att hyra skidor och utrustning måsta man fylla in mer paper än för att komma igenom passkontrollen in till USA. 

Vid elva hade jag och flavia fått tag på allt och betalt via en kortläsare från 80-talet! De la kortet som på en mangel och en slip på som de sedan drog över för att betala! jag som trodde sån utrustning var förbjuden nu mera. Jag och flavia åkte skidor resten av dagen och sherry, chrisopher, michaela, carly och jake, macy åkte skriskor inne på anläggning i slutet på backen. Det var en solig dag och snön var som socker. det var tre stolsliftar och de var nog från början av 50-talet!! fanns ingen säkerhet eller modernitet på dom alls!! tog 15 minuter att åka upp och två minuter att åka upp. Men det var en upplevelse det med, att allt inte är som Åre! ;) 

efter en god hamburge lunch så åkte vi några extra varv då de andra kollade in oss på skidorna och vid fyra åkte vi tillbaka ner för berget och tillbaka till stugan där vi åt kyckling burrito och tacosoppa, under kvällen så kollade vi på film, spelade spel och sist så badade vi i tunnan. 

Söndag  
Lämnade Stugan och Gatlinburg vid tio efter att ha packat och städat.
Stannade på Subway efter 3 timmar och åt lunch och sen var det bara 5 timmar kvar! 
Underbar hemresa var det, alla sov och jag satt fram med sherry och pratade, men vid Nashville hade hon tröttnat på att köra och då fick christopher ta över de sista timmarna.  Kom hem vid fem efter att ha vunnit en timme på tidszonen. 

 

020211 - Tennessee

Kategori: Sweden

Idag var min sista hel dag iskolan!! Hade vocab quiz i psychology och ett prov över 3 kapitel i US. government som det gick bäst hit tills på!!

Efter skolan har jag pluggat jätte mycket, är många uppgifter som jag måste göra eftersom att jag kommer missa göra dom i skolan och sen på måndag då ska de in och jag tänker inte ta med massa läxor till tennessee. Men nu har jag gjort alla och pluggat till ett  prov imorgon, gjort klart min baby mapp som ska in imorgon samt förberett till mina 4 vocab quiz på måndag samt 2 prov som jag kommer missa imorgon och fredag.

Har under kvällskvisten packat allt för imorgon samt svarat på ett mail från min trevliga serveringslärare.

Imorgon under 2nd block kommer sherry alltså checka ut mig från skolan, vid tolv så börjar vi åka mot nord östra tennessee till en "fjällort"  som heter gatlinburg och där ska vi bo i en stuga till söndag.

På fredag ska jag och flavia åka skidor medans de andra ska åka skriskor, på lördag ska vi till "byn" och shoppa, kolla på ett museum samt spela mini golf i djungeln. På söndag blir det ev. äventyrsbad och sen åker vi hem igen, kommer hem sent på söndag kväll och kommer inte blogga igen tills måndag efter skolan vilket blir tisdag fm för er hemma i sverige.

Tar ett break nu efter 6 månaders daglig bloggning!!

010211

Kategori: Sweden

Idag har det regnat hela dagen, det är förmodligen början på den snöstorm som ska komma innom de närmsta dagarna, hoppas det inte blir allt för mycket så vi inte kan åka till tennessee på torsdag.

Hade ett vocab quiz i usa government och sen på Psychology hade vi en vikarie, det jobbar cirka 10 stycken vikarier på skolan, de oftast lärare som har gått i pension, de som har pluggat till lärare på college men inte fått jobb eller dom som går på college och vill ha extra arbete, eller så är det bara människor som inte har nån speciell utbildning. Så dessa "substituter" kommer på morgonen och får ett nytt schema varje morgon beroende på om den vanliga läraren är borta hela dagen eller bara nått block osv. Så på psychology idag gjorde vi det vanligare men inte lika hårt som annars ;)

På family dynamics fick jag min baby, det är en docka som jag ska ha i 48 timmar och den grinar ibland och då måste jag skriva ner det osv, sen måste jag göra massa uppgifter om det osv. Jag är förvarnad och har hört att den kommer skrika under nätterna med, ser fram emot det!!

Nu ikväll har vi ätit tacos till middag, macy har lekt med min baby och jag har pluggat till us. gov't test och psychology vocab imrorgon! 
Ska nu kolla på bygglov och sen sova! 

310111 - Sverige biljett

Kategori: Sweden

Idag var en vanlig dag, hade psychology prov och vocab quiz i us government. gick helt okej.
Under andra blocket så fick vi alla junior gå till idrottssalen, cafeterian eller biblioteket. de delade upp oss efter alfabetisk ordning in efternamn, när vi var på det utsatta stället så var det en syv/syo där som berättade vilka klasser vi måste ha inför college, text. i klass med estet typ teater, bild, musik, sen måste vi ha 1 credit av språk för college i Mississippi och 2 credit utanför Mississippi, då är det inte engelska utan latin eller spanska. 
Sen måste man ha engelska 1,2,3,4 vilket är från 9,10,11,12 klasserna, sen måsta man ha olika matte, no ämnen och so ämnen. När man ha fyllt alla klasser av detta så ska man sedan göra ACT test som är ett jätte svårt typ och täcker alla ämnen, beroende på vad man får på det så får man bidrag till college avgiften. 36 är högst och har man över 32 så har man gratis college och de tar emot den student över hela usa, men har man endast 24 så kanske man bara får $2000 - 14000sek per år och klarar då college lite enklare, men är man inte så duktig i skolan utan bara får 7 poäng så får man endast $500 per år vilket inte alls räcker lång, så då är det bara till att jobba!

Det där var lite information om college i USA, iaf hur man kommer in.

Resten av dagen rullade på som vanligt! Nu ikväll har jag inte gjort så mycket, har förberet inför två test på onsdag och sen pratat med felicia i åre som skall vara Au pair i Italien så jag rättade en ansökan åt henne! Kanske skulle bli engelska lärare? -skulle inte tro det!

Nu sittar Christopher här och skriver en essay medans jag har kollat min preliminära flygticket hem till Sverige!!
Kom ett kuvär till flavia och mig idag, vi är inbokad på wave 2 som är den 31 maj till 2 juni, så mellan dom dagarna kommer jag hem, om jag inte bestämmer mig för att ändra och stanna en vecka extra eller ända upp till wave 6 som är 30 juni, men det har jag ingen större lust med samt att det kostar $75 extra!

Nu ska jag sova och vakna upp imorgon med Februari samt att det ganska exakt är 17 veckor kvar här och tänka sig vad underbar dom veckorna kommer bli!!!! ;)