OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

26 Maj - Destin

Kategori: Sweden

At frukost imorse pa hotellet innan vi akte vidare de sista timmarna mot Destin. Det var bara tva timmars korning och vi stannade halvvags for att kolla in en stad: pensacola. Vi var in pa ett vistor center och sedan gjorde vi inte sa mycket mer dar.

Korde sedan in mot Destin dar vi bara kollade runt pe en liten start innan man akte over till Destin On.
Destin ar ett strand sommar stad som har mycket noje och hotell samt langa strander. Det ligger langt upp i Florida och vattnet ar mexicanska golfen.

Vi akte runt och kollade i olika butiker med sommarsaker, Carly och Christopher ska kopa en skoldpadda sa de kollade pa det.

Vi akte sedan och hittade varat hotellet som vi bor pa resten av vecka. Men vi fick inte checka in for an 4 sa vi akte och handlade mat. Och nar man ar 8 personer i en familj sa kostar det verkligen. Att kopa matvaror for 4 dagar och slutnotan hamnar pa 1500 sa var det som en lite chock for mig, vi hade aven hela bilen full med vaskor och bagage sa alla fick kliva in och sedan lastade jag in allt i deras kna och macy fick sedan sitta i mitt kna.

Checkade sedan in i varan svit. Det ar tre sovrum och tva badrum samt ett stort kok med vardagsrum.
Vi packade upp och gick sedan efter strandpromenade innan vi akte till ett jatte coolt stalle och at. 

Det kommer att komma kort, men inte under denna helg! Det blir senare for jag har inte min data med mig.

Nu ikvall har vi gatt efter stranden och det ar kolsvart ute men 25 grader i luften och klockan ar 9 pa kvallen! SKONT!!!

NU har jag duschat och ska strax sova. Vet inte nar nasta inlagg kommer, men nan dag saker! :)

25 Maj - Florida!

Kategori: Sweden

Idag tog jag mig en harlig sovmorgon forsta dagen pa sommarlovet. Underbar start pa lovet!!!
Packade sedan ner allt i mitt rum for sverige och sedan en liten vaska med till Florida.
Kommer att fa lite problem att fa med alla hem till sverige, men det loser sig nog med.

Vid elva pratade jag med mormor och mamma en stund innan det blev dags att aka till SBEC och hamta upp Flavia som gjorde de sista examen proven innan hon ocksa kan ga pa lov.
Vi kom ut pa interstate vid 1 tiden och hade 6 timmars korning till Mobile i Alabama dar vi skulle spendera natten for att sedan fortsatta resan imorgon till Destin Florida.

Sherry och Christopher turades om att kora medans vi andra sov mesta dels. Innan vi kom in i Alabama stannade vi for toa och snacks. Vi forsatte sedan varan korning och jag starade en lek med en regel och sedan gjorde flavia och sherry upp en och flavias var omojlig att bryta: regelen var att sitt ord skulle vara lika manga bokstaver som antalet bokstaver i ditt namn och vi kom aldrig pa det!!
Vi hade trevliga timmar dar i bilen innan vi kom in i Mobile langt ner i Alabama efter 6 timmars korning fran Southaven.

Vi checkade in pa varat hotell och sedan akte vi till Ihop och at middag. Kollade pa tv sedan med christopher innan vi somnade i sviten vi 8 hade.

24 Maj - Sista dagen på DCHS

Kategori: Sweden

Idag var det sista dagen på Desoto Central High school, hade först en exam i sociology som det gick jätte dåligt på! pinsamt dåligt! hade sedan Englska där jag lyckades komma över 90! vilket är ett A och det var jag grymt stolt över och det är ju ändå därför jag är här så det känns bra sj!

Skrev 7 sider och sedan fick jag ett liten personlig kommentar på slutet från Mr Cummings! Han fick lite chocklad från mig samt flavia och mitt graduation kort!
Stannade kvar lite efter lektionen och pratade lite, han är nog den enda läraren som var öppen och lite extra än bara en lärare, de andra lärarna har knapt vetat om vem man är men Mrevligr Cummings var intresserad och trevlig mot en annan, kommer sakna hans lektioner och de sista 15 min. av hans lektion.

slutade tolv och då gick jag till Kimberlys jobb som ligger nära till skolan och hon slutade då, vi åkte hem till hennes familj, vi åkte sendan vidare till Chic-fil.a där de ville bjuda mig på lunch, vi åt kycklig hamburgare och hade det jätte trevligt! Det är verkligen en trevligt familj! Innan vi åkte hem igen svängde vi förbi på Bestbuy för att köpa en iPhone till Kimberly i graduation present, det blev en vit och sedan kollade de på en data med. Hon hade fått en rosa dator igår efter graduation men det var inte riktigt vad hon ville ha. 
 
Blev kvar lite för länge på Bestbuy så påväg där ifrån måsta vi lämna av kimberly som i började jobba igen vid 3, jag följde sedan med dem hem igen för tårta. När vi kom hem ditt så ville Pam (kimberlys mamma) att jag skulle kolla in något i deras vardagsrum och när vi kommer in där och kollar ovanför deras kamin så är det ett kort på mig som jag gav kimberly i graduation present och där stod jag nu. Det var lite kul ryckte jag!

Kom hem vid halv fyra och då var ingen hemma, så jag kollade på en tv show på datorn och chillade lite.
åt sedan pizza som var över från min middag igår till middag med flavia.
Vi städade sedan köket och jag packade ner mat för resan med Sherry som var i telefonen och gav mig instruktioner, hon var på jobbet och det var just nu lungt!

Har sedan packat inför florida och resten har åkt ner i den stora väskan som åker till sverige nästa vecka :D
Känns förövrigt jätte skönt att vara klar med skolan, har nu klarat av ett HIGH SCHOOL YEAR!!


Underbara Pam och jag :)


och där är jag igen tillsammans med systrarna Glover.

Bilderna från i går kväll kommer senare, jag väntar på att kimberlys storasyster ska skicka över några eftersom att mina är alla dåliga!

23 Maj - DCHS graduation

Kategori: Sweden

Idag var jag i skolan fram till 12: 11.43 om vi ska vara lite mer specific.
Tog två examens prov, ett i Ms Studies och ett i Computer application. Det gick bra och fort, satt av tidens mesta dels och fixade runt med pärmen min och sånt som skulle slängas osv.

Christopher och Macy kom vid tolv för att hämta upp mig, vi åkte hem till Deras gammel mormor och hälsade på, De skulle sedan åka och äta tillsammans men malory ringde precis för att bjuda med mig på Lunch, det var såklart Hunan vi åt på.
Kom sedan hem vid två och då pratade jag på skype med mamma och mormor en sväng innan de skulle sova. Var sedan med Sherry och fixade inför florida.

Vid fem började hon jobba och då började telefonen ring non stop, det var jätte mycket som hände på jobbet och vi skulle till Memphis pizza cafe här i Southaven och äta innan graduation klockan 7, men vi blev lite sen och hon måste prata i telefonen nästan hela tiden. Men det var okej, fast pizzorna där var inte alls bra, de är mycket bättre på Dominos!!
På väg ut till Civic center var det jätte mycket kö, lång kö!!
eftersom 350 personer skulle ta graduation och man beräknade att alla har 10 familjemedlemar med sig och då ät det 3500 och man sa idag iskolan att det räknas att vara upp emot 4000 stycken där eftersom att nästan hela skolan kommer och alla i personalen.

Graduation var 80 minuter lång och det var jätte bra musik och körsång från skolans marching band och kör.
Sedan tog det jätte lång tid för alla att gå in samt när alla skulle gå upp och ta emot diplomet för high school tog tid med. Efter allt så träffades man i ett stort rum där alla gick runt och grattade.

Kom hem vid nio och nu har jag pluggat för imorgons examen. Ska nu sova och sherry har precis åkt ut på mer jobb. Imorgon lägger jag upp korten från kvällen.


22 Maj

Kategori: Sweden

vaknade upp i bra tid i morse efter att sovit typ 12 timmar.

Började med att blogga om gårdagen och sedan åkte familjen till kyrkan, jag och flavia åt då frukost och sedan kollade jag lite på ett tv program i väntan på att famijen min skulle logga in på skype.

Sherry vaknade då precis upp efter att ha jobbat natt på Bb, vi pratade om gårdagens graduation, om Michaela och sedan om florida och sedan att vi snart ska åka hem och hur ledsen hon var över det, men jag tvivlar lite på detta dock, lite glad borde hon vara. men men det är bara hur jag ser på det ;)

Pratade sedan på skype i någon timme innan det blev dags för att hjälpa flavia packa, världsresenären själv ;)
Det regnade hela förmiddagen och morgonen med, igår var det strålade solsken och idag var det regn och blåst med 20 grader! sånt väder får det vara nog med nu!!

Vid två kom Kimberly och hämtade upp mig, vi åkte och fixade några graduation presenter för mig tills imorgon. 
Vi åkte sedan hem till hennes föräldrar som är lite halv galen i mig, Vi skrev iallafall i varandras yearbooks och kollade igenom korten från igår. Sedan hade vi tårta och cupcakes. 

Åkte sedan och hämtade upp pizza till middag och när vi kom tillbaka var kimberlys syster där med hennes man och deras 2 månader baby Dylan. De åt med oss och sedan skulle de ta kort tillsammans i Kimberlys cap and gown eftersom att hon tar graduation imorgon. 

Vid sju åkte vi på bio, såg någon kärleksfilm som enligt mig inte alls var bra mer än slutet, men det gick det med ;) 
Har nu kommit hem och pratat lite med flavia som har packat hela kvällen, hela hennes väska är nu full och det finns minst lika mycket tills som ska packas ner och hem till Rom. 

Nu ska jag sova och göra mig redo för  Examen imorgon.

PS. kolla in de extra korten från Igår som jag in efter på går dagens inlägg.

21 Maj - Graduation!

Kategori: Sweden

Imorse när jag vaknade var det dags för den stora dagen, det var dags för den foreign exchange student graduation!

Klev upp vid nio, hade lite frukost och tog det lungt. Flavia hade varit uppe sedan åtta och var i full gång med hår och klänning med allt som skulle fixas! Sherry hade åkte på en garagesale i nått bostadsområde, det hade börjat klockan 6 på morgonen och alla i det område hade garagesale.

klockan tio var vi alla klar för att åka, skjortan var struken och slipsen var knuten.
Sherry, Christopher och Carly var med till kyrkan och sedan kom Sherrys mamma samt syster till Sherry.

Inne i kyrkan träffades vi alla utbytesstudenter i ett rum åt sidan, där vi tog på oss the cap and gown, som man har i Usa på graduation.
10.30 var kyrkan fylld och musiken började spelas, vi stog i led och gick sedan in i kyrkan.
Vi var 50 utbytesstudenter och vi alla satte oss på bänkarna längst fram.
Prästen över kyrkan började sedan prata och sedan bad vi en bön.
Kollade sedan på en jätte bra bildspel, det var massor med bilder från våra Ef resor och träffar, samt från vårat år med olika aktiviteter och familjen. Det var jätte roligt att se.
Sedan var det två stycken talare som Emily valt, Först upp var Johanna från Uppsala, hon pratade om vilket utmaning det är att var borta ett år i ålder av 16-18. Sedan hade hon lite om vad som hänt under året och hur underbart och lärorikt år hon hade haft. Sherry sa senare med att min Engelska var mycket tydligare och jag hade en mycket svagare dialekt på engleskan, det gjord min dag mycket bättre! :)

Den andra talaren var Alberto från Spanien, han hade tyvärr inte övat lika mycket som han bör ha gjort och eftersom att han är från Spanien har han som en extra svår dialekt på engleskan med vilket gjorde att det var mycket svårt att förstå, han mumlade mest. Men det var delvis om hur mycket skolan och hans värdfamilj hade stöttat honom igenom året.

Nu var det dags för oss att ge familjerna en ros, paket med ram och kort på oss i samt ett tack kort från oss till dem. vi gick alla fram och tog det och gick ut till familjerna med det. Tog även lite kort med oss.

Sedan delade Emily ut diplom till alla familjerna och även till skolerna vi alla har gått på.
Sist var det dags för oss att få våra Certifikat/intyg på att vi har "med framgåg utfört ett akademiskt EF High school year 2010-2011 program in the US

Efter detta fick vi alla gå upp och ställa oss så alla vänner och famliljer ta kort, sedan tog jag kort med malory och Kimberly samt deras familjer, sen tog vi med alla möjliga olika personer samt sherry och christopher.

Nu var graduation officiellt över och de flesta åkte till Olive garden som vi där Ef hade ett bokat halva restaurangen typ, Det är den finaste restaurangen i Southaven och det är både bra mat och en jätte fin restaurang, men servisen är värre än på en lunch restaurang i Sverige!! just saying.

Flavia och jag satt med Sherry och Christopher. Jag åt lasagne och så pratade vi på om allt möjligt, som vanligt slutade det med Michaela som ämne.

Efter detta så stannade flavia och jag kvar för att vi skulle åkte på en piano och sång framträdande i Malorys kyrka med En klasskompis till flavia som framträdde. Det var i en kyrka i Nesbit och det var jätte varmt ute, det stod 30C på termometern så denna tog skulle endast ha spenderats i poolen! men det gick bra. 

Efter det åkte vi hem till malory och sedan gick till en lite sjö där vi tog olika kort, alla kort på flavia blev jätte bra men eftersom jag typ inte kan le och ha ögonen öppna när det är så ljust ute, så gick det inte så bra :( 

Kom hem vid sju och då kollade jag igenom lite kort på datan och sedan hade vi fått ett paket i dag från Emily med lite Ef grejer samt en tröja med alla våra namn på, sedan var det massor av porträtt kort från igår. 

Efter en liten stund vid datan så var jag så trött att jag skulle ta en lite sovning, vaknade istället upp vid elva och då var det bara att krypa ner under filten och fortsätta sova. 

Här kommer några bilder från Idag.Flavia och jag på väg till graduation.


  

Flavia och jag påväg att ta graduation.


Alla utbytesstudenter.


Kimberly och jag efteråt.


HÄr är de extra bildernra från Sherry:


jag mitt i.


Flavia, Sherry och jag.


jag tar emot mitt Certifikat av Emily.


Flavia och jag.


Flavia and sherrry

20 Maj

Kategori: Sweden

om 7 månader fyller jag 18!

Det blir nu ett mycket kort inlägg, för jag är trött och måste sova! Men jag lovar ett det blir ett långt och trevligt inlägg imorgon om min graduation!

Har idag varit hemma från skolan, var inte så mycket ide att gå tyckte jag, så jag var hemma med christopher.
Var ut på stan en sväng och fixade och sedan var vi på back yard burgers.
Pratade med mamma, pappa och mormor en sväng med innan jag gick ut i den underbara solen!

Vid sju åkte jag och flavia till ett Ef träff! var mat och så pratade vi om när alla ska hem och hur det kommer gå till, ingen kost för en annan, men några kommer ha en del problem märkte jag.

Var sedan till en kyrka I hernanado och tog kort och tränade inför morgon dagens graduation.
Här kommer några få bilder, inte allt för många. Ni får se de riktiga bilderna imorgon!


Jag i cap and gown


Jullie from thailand, malory och jag.

19 Maj

Kategori: Sweden

jaa ni! Idag har inte varit en sådan vanlig dag på Desoto central high school!!
Dagen började för mig som vanligt med bil till skolan med sherry, hade MS studies där vi hade Mississippi food day. Vi alla fick ta med mat till lektionen som vid sedan åt medans vi kollade på en film.

Hade sedan computer app. Där vi också skulle ha ett mat party, men ingen tog med någon mat så vi kollade bara på olika power piont animationer vi har gjort.

När den lektionen var även så gick jag som vanligt mot 3 lektionen i C hall så ser jag en K9 styrka står vid dörrarna och sedan var det någon framför bibloteket, de var svartkläda med skyddsvästar.

Under lunchen var det lika med poliser och k9 folk, ingen av dom som jag har lunch med viste något och de var mer intresserad i den choklad jag hade med mig från sverige!

Under Engelskan med Mr. Cummings så gjorde vi ingen och mer än hälften av klassen var inte där, så jag pratade med Mr. Cummings och visade honom en PP om sverige, Sedan spelade vi kort med några också.

Mr. Cummings sade att det var några i klass 9 som hade sagt att det fanns bomber i skolan och de hotade med att spränga mindre delar av skolan och att de även hade vapen med. Polisen som vi har på våran skola tog hand om dem och efter några minuter var poliser och K9 där med sina hundar och de hade sökt igenom skolan och det enda de hittade var drogen: paraphernalia
Källa: http://southaven-hornlake.wmctv.com/news/crime/drugs-threats-get-police-called-school/53728

De hade stannat för säkerhetens skull, åkte hem som vanligt med min buss och det var jätte varm och härligt ute!
Pratade med mamma och pappa på skype och sedan åt jag middag ute i det underbara vädret!

Var sedan med Christopher och flavia en lite stund innan jag och christopher åkte till Sonic, Kollade sedan på en film ikväll.

Vid nio tiden när jag kollade Facebook så visar det sig att två elver på DCHS; min skola, har blivit knivhuggen under kvällen. De ligger nu på methodist i germantown, = ett sjukhus i en stad i memphis. En av dem är i min engleska klass och han är indien, han är okej och kommer klara sig okej. Men den andra killen har inte en lika ljus framtid. Mycket tråkigt är detta och jag trodde alltid att detta bara hände inne i Memphis, men det verkar inte så.

Nu ska jag sova och det ska bli skönt, för jag är trött!!!

18 Maj

Kategori: Sweden

vaknade lite senare idag, klockan 6 vaknade jag helt utvilad: skönt!
Var sedan i skolan hela dagen. var mening att jag skulle ha ett prov i ms studies, men det blev uppskjutet tills imorgon, så det kännt skönt att ha lite extra tid att plugga. Vi kollade sedan på en film hela lektionen om hur det var förr i tiden med segregation och hur den vita människan behandlade den svarta. Det var mycket intressant att se, men otroligt hemskt och fruktansvärt!!

Gick igenom inför examen på de andra lektionerna och gjorde klart lite make up work osv.

När jag kom hem från skolan var jag med flavia ett tag tills hon åkte till kyrkan, Jag gick då ut på en springtur.
Åt sedan lite middag och duschade. Kollade även på lite tv innan jag blev så trött att jag gick och la mig

Vaknade nu upp vid nio och ska bara borsta tänderna och blogga, sen blir det till att sova igen!!

Om en vecka är det dags för FLORIDA!!

17 Maj - Mississippi

Kategori: Sweden

Är nu tillbaka i USA och Mississippi. Landade igår kväll, måndag på Memphis flygplats där sherry och flavia hämtade upp mig.

När vi kom hem till huset och jag kom upp till mitt rum så var det där en lite överraskning. Det var 1200 post-it lappar med olika mönster. Det var malory och kimberly välkomms present.

Gick sedan till säng vid åtta och sov till fem imorse då jag var jätte pigg!!
Har idag varit iskolan, gjort ett prov och fått lite uppgifter i missat arbete. Det är inte alls för mycket, de flesta lärarna tar bort lite jobb iom att det är så sent på terminen och det är exam nästa vecka där jag måste ta alla fyra! så det blir nog ingen skola på torsdag och fredag efter att jag fått exam review imorgon.

Jag var den enda utbytesstudenten kvar idag, vi fick sluta med senior klassen och ha våra exam igår och idag.
Men eftersom jag har lite make up work och inte viste vad för något som var med i exam så kommer jag bara gå denna vecka och ta exam på regular tid.

När jag kom hem var det 20 grader ute, så jag var ute en stund. Var sedan med cristopher och åt middag, kasler och potatisbullar.Vid sju kom Kimberly och hämtade mig, vi åkte hem till henne där malory var. Vi åt lite, och sedan hade jag med mig lite svenskt godis som vi åt. De tycker som vanligt inte om djungelvrål eller salta pastiller. Kex choklad och marabo är bäst!
Daimen går även ner, men är inte sån jätte popular godis.

Kom nu hem vid halv tio och är jätte trött!!! ska bara lägga upp lite bilder och sedan blir det sängen snabbt!!


MIn säng.


Mitt rum med garderober.


Jacks säng.


Mitt skrivbord med.....


...svenska flaggan.

8 Maj - Sverige

Kategori: Sweden

Klev upp i bra tid imorse och pratade lite på skype. Packade sedan det sista som denna gång ska med hem till Sverige. Det blev 23 kg och inge plats kvar i väskan, det kommer vara minst lika mycket mer i den när jag kommer hem nästa gång med!

När jag hade tvättat undan allt och plockat ihop på rumet gick jag ut till poolen med flavia den sista timmen innan familjen kom hem från kyrkan och vi skulle då åka till flygplatsen.  Det var idag väldigt varmt och skönt ute, varmaste dagen på mycket länge och det var ju lika i sverige.

Klockan två skjutsade sherry och flavia till flyplatsen för att lämna av mig. Jag checkade in och mitt bagage blev checkat direkt till Sverige, så det var underbart att få det ur resans gång.

Flög sedan till Toronto, över till London och sist upp till Sverige. Landade på Måndag eftermiddag vid 3 där mormor och mamma väntade <3

Kommer vara hemma till 16 Maj då jag åker tillbaka till Mississippi.
Blir ingen bloggning denna vecka.

Albin

7 Maj - Graceland!

Kategori: Sweden

Idag har Flavia och jag varit till Graceland med Sherry.  Graceland var Elvis Presleys hem och där han dog.
Det regnade dock, så vi hade otur men det var jätte kul att se allt och underbart intressant!

Vi började med att gå igenom hans hus, fick se källarvåningen som var hans ställe där han tog emot gäster osv. Sedan gick vi igenom på botenvåningen där det kök, musikrummet, vardagsrum, matrum och djungelrummet.
Övervåningen var Elvis privata och har alltid varit avstängt för allmänheten, även hans gäster visades aldrig övervåningen, de togs emot på de andra våningarna. Efter fick vi se andra hus med kontor, bilgarage med alla hans samlingar av bilar, traktor och vattenskoter.  var två hus med bara medaljer, platinumskivor, kostymer och massa mer.

Sist var det hans minnesplats, där han var begraven med sin mamma, pappa och farmor. Det var även en pool på bakgården och mycket gräsyta för hästar och trädgård.

Lite längre bort utanför hans hem var det mer museum med mer bilar, kostymer och hans flygplan som såklart var lite extra intressant, ni som känner mig vet ju det ;) Men jag flyger nog ändå i ekonomi klass i en boeing än Elvis Lisa Marie plan som han hade döpt det största till.

Efter 3 timmar av turistande i en del av Memphis som inte alls är så säkert och man går inte direkt ut på gatan och går runt där, det var inget sherry rekommenderade och hon sa att hon såg turister varje dag gå runt där och de viste verkligen inte hur kriminellt det är där.

Vi åkte nu tillbaka till Southaven där det är mycket säkrare att gå runt på gatorna, fast vi har ju inga gator så ;)
Först åkte vi till Olive garden, en Italiensk restaurang som är Sherry favorite ställe, det var dock jätte mycket folk där och väntetid på 35 min så vi åkte till en amerikan restaurant och åt istället, det var jätte gott och helt okej!
Vi hade en trevlig dag och var jätte kul att se the mansion of King of rock! Det är inte varje dag!

När vi kom tillbaka pratade vi med våra familjen och sedan gick flavia och jag ut och badade, Macy kom med oss med. Har sedan ikväll kollat på en film med Flavia och är jätte trött nu!
Graceland.Flavia, Sherry och Jag.


Vardagsrum och Musirum.


Matsal


Köket.


Källarvåninge, Partyrum med....


...egen bar.


Sedan var det ett biljardrum med tyg på väggar och tak.ett rum av många med skivor.


Jag framför hans grav.Flavia och Sherry framför en av bilarna.


Jag välkomnar in i Lisa Marie!


Lunch med Sherry och Flavia efter Graceland.

6 Maj - Fredag

Kategori: Sweden

fredag idag, äntligen fredag! Har väntat på att det ska bli helg hela denna vecka så mycket, det kommer bli en jätte bra helg!

Hade ett prov i Mississippi studies, det gick okej. Inte så jätte bra men helt okej nöjd.
Fick även våra yearbook idag, kollade igenom den och det var jätte mycket bra i den!
Sedan så skriver alla vänner i den med, på de första sidorna innan det börjar och sedan i slutet, det är mest olika kommentarer om vad man har gjort tillsammans osv. Det är kul och kommer sedan ha kvar det att kolla i om några år.

Hade sedan engelska och då skrev såklart Mr. Cummings i min och det var kul, haha det är riktigt kul att se vad folk skriver i den och speciellt när de lägger till lite extra!

efter skolan var det 24 grader ute och strålade solsken, jätte härligt. Jag tog med min boken ut och läste till det blev för het och jag måsta gå in igen. Åt middag med flavia och sherry, vi hade ett jätte trevligt prat och det är så kul nu när det kommer mot slutet och vi har så mycket att prata om och vad som hänt detta år.

Efter det kom morgan förbi, det är Christopher  flickvän och de skulle vidare på balen på SBEC.
De gick ut skolan igår och har studenten nästa helg, så det är lite konstigt att balen är nu. Sedan har de sina examer näste vecka med.

Vid åtta kom Malory och Kimberly förbi och vi skrev i varandras yearbook och det var så kul att läsa vad de skrev i min, haha! kommer skratta många gånger åt det! :D


Morgan and ChristopherSherry and Christopher

5 Maj

Kategori: Sweden

Äntligen är värmen här för att stanna, det är jätte härligt väder ute och lite solbrun början man bli med!
Skolan gick bra och det var inte några specielt som händer. Teacher appreciation week fortsätter och idag hade de bagueter till lunch, Mr Cummings tog hand om dom som var kvar efter lunch och bjöd såklart mig, men ingen annan i klassen haha. Sen när lektionen var över fick vi 4 busriders äte det som var kvar och det var kakor med. Gott var det!!

När jag kom hem hade Michaela sin klass här med några lärare, så de hade hamburgare, korv med bröd och chips osv. 
Så jag pratade med mamma och pappa, som precis hade kommit hem från stockholm i en rökskadad bil. Den hade varit parkerad utanför KTH när det var en brand där härom dagen. 

Åt sedan med flavia ute i den underbara solen, det var riktigt het och perfect badväder!! Hoppas det blir lika bra väder imorgon så jag får lite sol på min hederlig svenska kropp!
Efter solen hade gått ner pratade jag med tove och felicia en sväng, bra de!

Nu ikväll har jag pluggat mina Engelska vocab och inför ch. 12 prov imorgon i Mississippi studies!
Har även varit till walmart med christopher och flavia, när vi var klar där och påväg hem så var det två killar i en röd passat i våran ålder som följde efter oss och försökte få oss att reagera men de gav upp och vänder tillbaka för att messa med någon annan ist.

Imorgon är det FREDAG!! :D

4 Maj

Kategori: Sweden

Pratade med med mormor och mamma en lite stund imorse innan jag åkte till skolan med sherry!
Hade ett prov i Mississippi studies, det var svårt men det kändes som att det gick bra ändå, vi får se om det drar upp mitt betyg något. Efter Computer application hade vi sociology och där var nästa prov, det gick jätte bra och jag fick ett A, det går bra nu!! Hade sedan Engelska som var dagens sista Prov. 100 frågor om en bok var det, tog nästan hela lektionen att svara på dom och inte var det enkelt heller!!

Slutade skolan vid kvar i fyra och då var det varmt och skönt ute. Åka bussen hem och satt sedan ute vid poolen fram emot sex. Badade lite med men det var inte lika skönt så jag stannade ovan poolen med min bok!

Vid halv sex åkte familjen till kyrkan, själv gick jag ut och sprang.
Tog sedan en dusch, åt lite pizza och väntade på kimberly skulle sluta jobba. Vi åkte sedan ut till våran shopping mal och kollade runt, hittade lite bra att ha på några reor innan vi åkte till sonic och åt en hamburgare med apelsin sprite, gött de!

Sitter nu vid köksbordet med flavia och pluggar, vi väntar även på att sherry ska komma hem, men vi vet inte riktigt när hon kommer. Blir nog sängen snart!!

3 Maj

Kategori: Sweden

Idag var en bra dag i skolan, lungt och bra! Gjorde det sista arbetet för prov imorgon, har prov i 3 klasser utav 4.
Men det verkar som att det kommer gå bra.

Det ser även ut som att detta oväder äntligen är över, idag var det inget regn och sol hela dagen. Men det var 9 grader i morse, så vem vet. Sedan pratas om att det ska bli mer översvämningar och att några skolor blir ner stängde. Hoppas inte det händer!!!

Denna vecka är teacher appreciation week och idag fick lärarna lunch från en restaurang och sedan vinner de olika saker varje dag med. Sedan hade de gratis sweet tea hela dagen idag med.

Efter skolan pratade jag med mamma och mormor en liten stund innan jag gick ut och de gick till sängs. Var även barnvakt åt macy en lite stund eftersom att Sherry måste åka med jake på hans baseball träning och ingen annan var hemma, Vi åt pizza med flavia som precis kom hem.

På SBEC hade man i dag honors day, vilket betyder att man frambringer de som gjort bäst i klassen: det är mestadels för betygen men även för betende och ordning. Man måste även ha varit i klass minst ett antal dagar. Sedan är det en medalj för ett test som finns i olika ämnen bla. i Latin som Flavia fick för. Hon fick "Golden medal on national latin exam" vilket betyder att hon gjorde bäst på det testet över hennes skolan med alla som läser latin. Så nu är vi stolta över våran Flavia!

Det var även Honors dag på Desoto central och Kimberly fick en medalj för hennes genomsnitts betyg vilket är ganska högt och sedan att hennes scholarship till college är högt med. Malory fick också en medalj för att hon var bäst i sin klass vilket var bild steg 4, vilket är den högsta nivån. Grattis där med!! :D

Själv så fick jag ingen medalj, men jag ska nog klara mig här i livet ändå.
Ikväll har jag pluggat, Flavia och jag har haft en bra pratstund med Sherry tills att hennes jour ringde och hon måsta åkte iväg på jobb. Hon kommer förmodligen hem vid elva, men hon kan tänkas vara ute hela natten med.

Själv ska jag nu gå igenom lite för mina prov imorgon så jag passerar dom med ett A.

2 Maj

Kategori: Sweden

Pratade med mamma och mormor imorse på skype innan skolan, pappa var dock i stockholm på jobb :(
Det gick bra i skolan, gjorde inte så jätte mycket. Gick mestadels igenom inför olika test framöver.

Detta evighetsregn som är verkar aldrig vilja sluta, det ska regn hela veckan ut och man varnar för översvämningar på olika ställen med, samt att Mississippi river redan är översvämmad. Så vi får se hur det går. 

Efter skolan kom sherry och hämtade upp mig från bussen eftersom det regnade jätte mycket.
Sherry har även idag börjat på sitt nya jobb, hon är nu klar med all utbildning och introduktion för detta jobb och nu har hon jour 17.00 hela natten fram till 08.00 i morgonen. Hon jobbar just nu bara vardagsnätter, men efter sommaren börjar hon med 7/7; jobba 7 nätter, ledig 7 dagar. Hon jobbar som jour sjuksyster och åker hem till dom som är riktigt sjuk och är hemma. 

Till middag åt vi kycklinggryta, Potatisgratäng och potatisbullar. Efter det åkte vi till SBEC där Christophers Marching band hade ett musikframträdande och det var jätte bra, mycket bra musik! Efter det visade Flavia mig runt på hennes skola och sedan var det snacks mat. 

Har nu gjort lite läxor och ska sova strax!
  

1 Maj - Memphis day

Kategori: Sweden

Idag har varit en bra dag, har varit på en tur i Memphis med Kimberlys familj.

Pratade med mamma lite kort imorse innan kimberly kom och hämtade upp mig för att åka till till hennes föräldrar, vi lämnade sedan Southaven vid elva och åkte till Memphis. Det tar circa 15 minuter att komma in i centrala Memphis men Memphis och Tennessee ligger bara några minuter här ifrån.

Vi åkte ner till downtown som ligger vid Mississippi river, Downtown är det central Memphis och det mesta ligger där nere. Vi passerade förbi Sun studio där Elvis började sin musik, men eftersom att det regnade så blev det kort från bilen ist.
parkerade bilen i Downtown och gick runt lite och kollade, gick sedan in i Peabody hotell, det är Memphis finaste hotell och det var jätte vacker där inne! Vi kollade runt i deras lobby och några butiker där inne. Tog sedan hissen upp på 13 våningen och gick ut på taket. Var utsikt över hela Memphis downtown och Mississippi river som det även var översvämning i.

Peabody hotell är även känd för deras ankor som går runt i deras lobby och uppe på taket, de har även shower under sommaren.

Vi gick sedan runt på beale street och kollade in olika barer och skyltar, det var jätte häftigt. Denna helg är det "Memphis in May" festival och många artister kommer, bla. Jason Mrz och Ke$ha var där. Det var jätte mycket folk på Beale street och alla gick runt i stövlar för att festivalen är på riverside där det är lerigt efter all regn.

Klockan 13.30 hade vi biljetter till ett Basball game i Downtown, men pga all regn som hade kommit så var det instället och vi fick inte se någon baseball match. jätte tråkigt tyckte jag eftersom jag ville så gärna se ett riktigt game.

Vi gick sedan till Heuys som är en jätte bra hamburgar restaurang, vi fick vänta 30 minuter på bord men det var det värt för gott var det! När vi började bli klar så tog väder varningen över på tv och det var dags för tornado varning. På samma gång gick varnings sirenerna på i Memphis på, de var mycket hög ljudare än den i Southaven eftersom att den I memphis var i downtown uppe på huset brevid oss. Vi gick då till en nerlagt galleria medans regnet kom och sedan vidare till bilen. Vi åkte öster ut eftersom det var det bästa för att komma bort från tornado vindarna.
Var meningen av vi skulle åka en spårvagn på Main street men det blev inget av.

Åkte istället till Oak Court Mall i East Memphis, det är ett shopping center på två våningar, det var inte så speciellt bra men helt okej och ingen tornado varning. körde sedan vidare till Germantown och saddle creek där alla rika bor, det var jätte vackra hus och i saddle creek mall kollade vi in, det fanns en Apple store där och jag var jätte nära på att köpa en Ipad 2, blev så sugen. Men det stoppade mig när det inte fanns några på lager. Det var nog lite tur det ändå ;)

På vägen tillbaka till Southaven stannade vi till i den fattiga delen av Germantown, stannade på en fleamarket inne i en gammal K-mark. Det var typ som en marknad fast inomhus och de flesta var Mexican eller Africa-american. 

Åkte sedan hem och kom tillbaka till Southaven vid 6, det var en jätte kul och bra dag. 


Memphis downtown. Sun studio

 
Sun studio


The Peaboy


The Peabody


Kimberly och jag in Peabody hotell.Beale street.Här var det meningen att vi skulle kolla på Baseball.


Lunch på Hueys.


Åkte från det mörka mot den ljusa sidan.Apple store


saddle creek mall30 April, Valborgsmässoafton

Kategori: Sweden

Idag hade jag min efterlängtade sovmorgon, familjen åkte tidigt bort på ett softball game, så det det var tyst och jag fick sov ostört! underbart var det!

Pratade sedan med familjen på skype med lite frukost, var sedan tänkt att jag skulle gå ut men detta skit väder vill ju aldrig sluta, det började med vind och sedan regnade, vill inte ha 24 grader och blåst!! sol och 30 grader det det vara!!
Kollade iställer på lite tv och om bröllops klipp. Städade badrumet och packade ner massa saker i min resväska som jag inte alls använder, papper och vinterkläder som bara tar plats.

Vid fyra skjutsade sherry och jag; flavia till hernando till en kompis, hon stannar där tills imorgon. Vi stannade där en liten stund och kollade på deras baksida. De ska lägga in en pool som är samma som våran, de ville ha lite råd som vi gärna gav dom.  

Vi åkte sedan hem och sedan vidare till mexican restaurant med resten av familjen s om var hemma. Kom hem vid halv nio och nu har jag kollat på lyxfällan medans sherry och darrian är hos några vänner, michaela och christopher är hos sina andra föräldrar.

Har nu pratat med lite folk på msn och ska nu sova efter fått barna i säng.