OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

1 Maj - Memphis day

Kategori: Sweden

Idag har varit en bra dag, har varit på en tur i Memphis med Kimberlys familj.

Pratade med mamma lite kort imorse innan kimberly kom och hämtade upp mig för att åka till till hennes föräldrar, vi lämnade sedan Southaven vid elva och åkte till Memphis. Det tar circa 15 minuter att komma in i centrala Memphis men Memphis och Tennessee ligger bara några minuter här ifrån.

Vi åkte ner till downtown som ligger vid Mississippi river, Downtown är det central Memphis och det mesta ligger där nere. Vi passerade förbi Sun studio där Elvis började sin musik, men eftersom att det regnade så blev det kort från bilen ist.
parkerade bilen i Downtown och gick runt lite och kollade, gick sedan in i Peabody hotell, det är Memphis finaste hotell och det var jätte vacker där inne! Vi kollade runt i deras lobby och några butiker där inne. Tog sedan hissen upp på 13 våningen och gick ut på taket. Var utsikt över hela Memphis downtown och Mississippi river som det även var översvämning i.

Peabody hotell är även känd för deras ankor som går runt i deras lobby och uppe på taket, de har även shower under sommaren.

Vi gick sedan runt på beale street och kollade in olika barer och skyltar, det var jätte häftigt. Denna helg är det "Memphis in May" festival och många artister kommer, bla. Jason Mrz och Ke$ha var där. Det var jätte mycket folk på Beale street och alla gick runt i stövlar för att festivalen är på riverside där det är lerigt efter all regn.

Klockan 13.30 hade vi biljetter till ett Basball game i Downtown, men pga all regn som hade kommit så var det instället och vi fick inte se någon baseball match. jätte tråkigt tyckte jag eftersom jag ville så gärna se ett riktigt game.

Vi gick sedan till Heuys som är en jätte bra hamburgar restaurang, vi fick vänta 30 minuter på bord men det var det värt för gott var det! När vi började bli klar så tog väder varningen över på tv och det var dags för tornado varning. På samma gång gick varnings sirenerna på i Memphis på, de var mycket hög ljudare än den i Southaven eftersom att den I memphis var i downtown uppe på huset brevid oss. Vi gick då till en nerlagt galleria medans regnet kom och sedan vidare till bilen. Vi åkte öster ut eftersom det var det bästa för att komma bort från tornado vindarna.
Var meningen av vi skulle åka en spårvagn på Main street men det blev inget av.

Åkte istället till Oak Court Mall i East Memphis, det är ett shopping center på två våningar, det var inte så speciellt bra men helt okej och ingen tornado varning. körde sedan vidare till Germantown och saddle creek där alla rika bor, det var jätte vackra hus och i saddle creek mall kollade vi in, det fanns en Apple store där och jag var jätte nära på att köpa en Ipad 2, blev så sugen. Men det stoppade mig när det inte fanns några på lager. Det var nog lite tur det ändå ;)

På vägen tillbaka till Southaven stannade vi till i den fattiga delen av Germantown, stannade på en fleamarket inne i en gammal K-mark. Det var typ som en marknad fast inomhus och de flesta var Mexican eller Africa-american. 

Åkte sedan hem och kom tillbaka till Southaven vid 6, det var en jätte kul och bra dag. 


Memphis downtown. 



Sun studio

 
Sun studio


The Peaboy


The Peabody


Kimberly och jag in Peabody hotell.



Beale street.







Här var det meningen att vi skulle kolla på Baseball.


Lunch på Hueys.


Åkte från det mörka mot den ljusa sidan.



Apple store


saddle creek mall



Kommentarer


Kommentera inlägget här: