OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

29 April

Kategori: Sweden

Äntligen fredag efter en låååång vecka! Hade ett prov i Mississippi Studies, det var svårt men det gick bra. Fortsatte med Access på computer apps och sedan på Sociology fick vi sitta tysta under hela lektionen, läste Harry potter och sov. På Lunch åt vi såklart och sedan pratade jag med min syv.

Engelskan läser vi våra böcker och pratar om dom, inte så jätte kul kan jag säga att det är! Men det går när man vet att man har 15 pratglada minuter vid slutet av lektionen, idag pratade Mr Cummings och jag om Bröllopet i Storbritannien och Nasa’s sista rymduppskjutning innan det läggs ner och Usa’s framtid i orbit kommer nu ligga i privat händer.

Efter skolan pratade jag med familjen och sedan åt jag middag med flavia ute i underbara 25 grader! Läste även tills solen gick bakom molnen, vi bestämde oss då för att gå på en promenad. Vi går alltid i detta område så nu gick vi till ett på andra sidan vägen, vi gick och gick, hittade fler vägar och områden, kom in ett nytt område och kom till Kimberlys hus men hon jobbade så vi gick vidare och bestämde oss för att gå de sista kilometerna till hennes jobb och sedan åkte med henne hem. Vi kom hem 2,5 timme senare och är nu röd om nacken.

Nu ikväll har sherry varit på jobbet, flavia och jag har kollat på bröllopet med macy och sedan har macy kammat mitt hår så jag nästan inte har något kvar. Har inte sett några svenska kungligheter men hoppas ivrigt att de kommer fram snart! Vi även se middagen och nån dans, men det verkar inte vilja komma på tv här.
Nu är klockan snart tolv och macy har somnat i mitt knä, så ska försöka komma loss och sedan få lite sömn jag med. Ingen klocka som ringer sex i morgon bitti, sovmorgon väntar!!

28 April

Kategori: Sweden

Idag var vädret äntligen tillbaka som vanligt, solig och varmt ska det vara!

Hade inte så mycket idag, gick igenom allt inför provet imorgon i Mississippi studies.
Computer application jobbar vi med Access och det är tråkigt, excel är myket roligare!
Under sociology lektionerna gör vi inget för det är många elver som har state testing som idag var Algebra.
Vi fick göra vad vi ville så länge vi var tyst i under hela 90 minuterna, jag sov!!
Efter lunch hade vi engelska där vi läser fin literatur och pratar om vad som händer. gav sedan Mr. Cummings en matte fråga, för 15 sek får du 1 liter bensin, hur mycket kostar 1 gallon i Dollar. Nu vet jag inte om bensinen kostar 15 kronor men såg på aftobladet att det kunde gå upp till det i sommar. Jag hade kommit fram till att du får 1 gallon för $9 i sverige när jag gjorde uträkningen imorse och lika fick han.

Här i Usa kostar 1 Gallon endast ca. $3 vilket är 1/3 av det vi i sverige betalar. Så vänder man på det borde det vara att I Usa kostar 1 liter 5 kronor?? efter som det är 1/3 och det är ju jätte billigt tycker vi. (vet dock inte om det där stämmer, måste kolla lite mer på det) Men alla här och tycker att det är så dyrt och många har minimerat sin bilkörning, vilker också är bra!!! Sedan frågade Mr. Cummings hur mycket av dessa 15sek som var skatt, för han förstod ju att det var momsen som gjorde det så mycket dyrare, ska kolla upp det tills imorgon, någon som vet vad ni betalar i moms på bensin hemma??


Efter skolan åt vi tacos och sedan var jag ut på en springtur i det härliga vädret, när jag kom hem så badade jag med Macy i Poolen.

Vid sju hade Kimberly slutade jobbet och kom för att hämta upp mig, vi åkte först och till en frisör och klippte mig. Vanligt klippning $13 -80 sek och sedan 15 kronor i dricks är det.
Klippningen blev kort men det kommer växa ut snabbt om detta vädret stannar.

Vi åkte sedan till Sonic och åt hamburgare med lite extra snacks till. Efter det åkte vi till Grace blue som var det glass buffe baren vi var till i Lördags, vi träffades där med malory, jullie och en anna utbytesstundet som är från syd amerika och var här två år sedan. Han är nu här och hälsar på. Vi åt glass och sedan skjutsade kimberly hem mig. Har nu pluggat inför mitt prov imorgon och väntar på att sherry ska komma hem från jobbet snart. Sen blir det sängen för att kliva upp igen 6!

27 April - Flooding

Kategori: My year in USA

pratade med familjen imorse vid sex till det var dags för skolan.
Vädret igår natt har like dåligt som det alltid varit denna vecka, det verkar som det inte alls vill sluta!!

Åkte till skolan i regn och oska med Christopher och resten av familjen. Sherry var hemma idag till 5 för att då börja jobba. 
Jag hade sedan 1 prov i Mississippi studies som det gick bra i, vi hade en sub i den lektionen eftersom att denna vecka är state testing, det är Mississippis motsvarighet till Sveriges nationella testing. Idag var det i Engelska så vi hade en Engelska lärare som sub eftersom att en Engelska lärare inte får ge ett Engelska test. 

Hade sedan computer application och där fick vi några uppgifter att göra och sedan sitta vid datan. Även i denna klass hade vi en engelska lärare. Under dessa lektioner var vädret jätte dåligt, regnade hela tiden och sedan oskade det och blåste mycket.   Under de sista tio minuterna av andra lektionen var vi under tornado varning igen och vi fick gå ut i wingen och sitta i korridoren under tio minuter tills det var över. 2 block var även då över och innan de släppte oss så sa dom att många vägar ute var det översvämning på i olive branch hade vägen gått sönder pga regn, alla jordmassa under hade släppt och draggit med vägen. 1 man kom körandes efter det och såg inte det enorma hållet, han körde ner där och det slutade inte alls bra! Han avled. det var 20 minuter från mig i Olive branch som är en stad brevid oss.

jag hade iaf bestämt att checka ut efter denna lektion och åkte med kimberly och klippa mig eftersom att vi ändå skulle göra något på 3 och 4 block lektionerna. Men pga vädret så hoppade vi över det och jag åkte hem ist till Sherry.
När jag är på väg hem så ringer sherry till mig och säger att jag måste komma hem nu, På engång!!
Så vi skyndar oss hem och kommer in i huset och ser ut igenom fönstret mot bak gården.

Vi hade helt plötsligt en extra pool i trädgården, hur mycket vatten som hellst och det var 1 meter  från att komma in i poolen och 3 meter från huset. Det var ett höft flöde på det och det vara forsade på med vatten. Det var som en å.

efter 40 minuter var allt vatten borta och det såg ut som vanligt, Lite mindre ved var det bara som hade dragits med i forsen.
Gick sedan in igen med sherry och vi kunde inte förstå hur det hade blivit så här, det var oftattbart!

Åt sedan lunch och pratade med Mormor, Mamma och pappa, De hade besök med av Fanny. det var trevligt.
efter nån timmes prat var det dags för dom att gå till sängs.  Pratade sedan med lite enångersbor på facebook.

Sherry hade idag varit hemma hela dagen och det kommer hon vara resten av veckor nu med sitt nya jobb. Så nu sa hon att huset kommer vara mer städat!! så det låter bra. 
Emily skulle sedan komma för att hämta upp mig och ta med mig till flygplatsen i Memphis där vi skulle airmaila mitt visum till Boston för en liten signatur och stämple så jag stannar här lagligt. Det är verkar vara bäste så, men Emily ville inte komma förbi och barnen åkte till kyrkan och kom tillbaka med Emily kom inte. 
Hon kommer två timmar senare och hämtade upp pappret ist. så hon skulle fixa det imorgon ist. 

Macy och jag har sedan kollat på skipper och jag har kollat på Nikita. Sherry kom hem vid tio men har fortfarande jour till 12 inatt.

Det har även varit en tornado i Alabama idag som drog igenom en liten by I alabama och tog allt i sin väg, ser ut som en bomb som släppts där när man kollat på nyheterna. 
I Memphis midtown är det många träd som blåst ner över hus och många rödljus är nere, och så är det vattenöversvämmning över hela södra Usa verkar det som, iaf norra Mississippi är det mycket vatten!!


Här kommer några bilder från våran översvämming i trädgården, på dessa bilder har redan vattnet börjat gått ner.





Sherrys trädgårdland är vattnat nu iaf.


Sherry ville inte ha kvar denna gamla ved, så vi passade på att ta hjälp av vattnet att få bort det.


vi fick skynda oss, för vattnet minskade.


Längst bak är det ett staket som är över 1 meter högt och det syns nästan inte på denna bild.



jaa, för 40 minuter senare var det borta!!


tror det eller ej, men det gick snabbt!! mycket konstigt var det!!

26 April - En Engelska lektion

Kategori: My year in USA

Igår kväll var det storm här som bara den, blåste och regnade jätte mycket från 22 till 23 och sedan la det av fram til tolv då det började igen och var igång till 4 på morgon. Jag sov som en stock men sherry hade inte fått mycket sömn och vaknat upp hela tiden. Christopher hade kört hem i det vädret med från st. Louis och kom hem tre.
Konserten hade varit bra men inte vädret på hemvägen.

Klev upp som vanligt vid sex och pratade med mamma och mormor, pappa är hemma från stockholm och var på jobb i borka idag ist. Beda och pär stenberg var in till mormor med, så jag pratade lite med dom med.

Åkte med Sherry till skolan vid halv åtta. Hade MS studies, Computer application, Sociology, Lunch och sedan Engelska.
Tog lite kort på Engelska klassen, det är verkligen inte en typisk American klass, vi är bara en liten klass med endast 18 i och en vanlig klass har 32-33 elver. Sen är det 4/5 olika nationaliteter och en arab som inte alls pratar engelska, han nickar på huvudent när Mr. Cummings frågar honom något.

De flesta lärarna här i Usa har en teacher Assistant som är en elev med 1 lekion för lite och kan inte åka hem men inte vill läsa nått extra ämne. Då kan man få bli en Teacher A och rätta prov, quiz osv. Våran teacher A i Engelska är en junior
som har Mr Cummings block 3 i Engelska och sedan är honoms A i block 4.

Efter skolan så åkte jag hem med bussen och sedan pratade jag med familjen innan de gick till sängs. Stack sedan ut och sprang, viste att det skulle bli dåligt väder och jag precis när jag kommer tillbaka hem börjar det hagla.
Har sedan dess: 5.30pm varit dåligt väder, regnat, blåste, blixtar och jätte mycket dunder är det. ibland så lysser det alldeles upp inne och det låter jätte mycket. Vädret på tvn säger hela tiden hur det ligger till och var vindarna går.
Det sägs även att en tornado har slagit ner i Hernando, som är en stad 10 från oss.

Till middag åt vi pizza och sedan har jag städat här på rummet, gått igenom alla papper som jag har, mycket som ska slängas och en hel del som ska hem till Sverige med. Tror dock att jag lämnar alla kvitton från detta år, de känns inte så jätte användbara.

Nu har det regnat så pass mycket att vatten nivån i poolen har gått upp ett par centimeter och fortsätter det under natten kommer det rinna över och det blir inte bra! 

Nu ska jag plugga inför Provet i Mississippi studies imorgon.  


Min Engelska klass och Mr. Cummings.


vi är alla mycket intresserad vad han har att säga!!


Mr Cummings och hans bäste utbytesstundet.


Standard klassrum på Desoto Central High


klockan 15.33 varje dag får de som åker bil eller blir hämtade sluta skolan...


Vi andra får vänta till 15.43 då alla de andra har lämnat campus och alla 23 skolbussar har kört upp på framsidan.

25 April

Kategori: Sweden

Tillbaka till skolan idag, var förmodligen den värsta skoldagen på länge!
vaknade upp under hela natten och det var även regn och blåst från tre fram till sex då jag klev upp för att prata med familjen min, pratade fram till det var dags att åka till skolan. Michaela och jag var de enda som hade skola idag och de andra barnen som går på SBEC var lediga eftersom att det är en kristen skola. 

Hade Mississippi studies där vi började med kapitel 8, med prov på onsdag. Kapitel 8 är om Mississippis start med invandrare och hur vi tog emot dom, eller snarare hur dom tog emot oss.

andra lektionen var computer application och då hade vi som bellwork att prata om prata lite kort om våran påsk helg, var inte så kul att höra 30 andra elever prata om påskhelgen med familjen :( 

Hade iaf ett prov i Sociology och jag kände att det gick bra, kollade på gradebook på internet när jag kom hem och ser att jag fick ett 100 - A :D Det var kul, gjorde dagen lite bättre och var imponerad själv över dom framstegen från prov 1.

Under slutet av lektionen sa Miss. Moore att vi var under en Tornado varning och hon slog på tv för vädret, vi hinner inte titta mer än 2 minuter innan huvudrektorn säger på "intercome" att vi måste inta säkerhetsposition. 
Alla 1500 elever och lärare går du ut i korridorerna där alla elever sätter sig ner längst med skåpen och lärarna säger till alla att vara tysta. Vi satt där i 30 minuter medans våran "dresscode" rektor gick fram och tillbaka i våran korridor och ser till att ingen pratar eller blockerar någon utan att alla är i säkerhet. 

När allt regn var över så sa dom att varningen var över och vi kunde gå tillbaka till klass. Tornadorn hade inte träffat oss men det hade varit starka vinder i southaven och tornadorn gick norr om Memphis ist för Söder och vår sida. 

Vi var nu 15 min efter i lunch shemat och vi fick stanna kvar i klass 15 min längre så alla fick lunch. 

Sista lektionen var Engelska, som vi idag inte skulle göra mycket på. Jag hade då fått nog av skolan och sherry kom och checkade ut mig. Åkte hem ist och prata på skype med familjen innan de gick till sängs. 

Efter det kom sherry upp och jag pratade med henne en liten stund, sedan visade jag henne enånger och alla dess delar på google earth. vi pratde om det och hur jag växte upp med mormor och morfar på flakön och borka osv.
Det är ganska mycket vi pratade om och det var skönt! Hon tyckte det var intressant och fördstod nu lite mer vad det är man kommer ifrån och längtar tillbaka till samt sörjer.

Sherry åkte sedan på sitt nya jobb som hon börjar på idag, hon var varit på utbildning i 5 veckor och denna vecka har hon inskolning med annan sjuksköterksa, näste måndag börjar hon på riktigt och är själv.
Christopher åkte idag till st. Louis i Missouri med en kompis, de skulle se deras favorit band: Avenged sevenfold. De kommer hem tidigt imorgon bitti.

Till Middag åt vi rester från helgen, barnen badade sedan. Flavia och jag gick på en promenad istället.
Nu ikväll har jag varit barnvakt åt macy, vi har lyssnat på hannah montana musik och hon dansade till den medans jag har svarat på mail.
Nu blir det Harry Potter och sedan sova.

Kollar på nyheterna nu och om en kvar: 22.10 ska det börja storma och bli tornado windar, förmodligen kommer varnings sirenerna gå på med. Lamporna här inne i huset har redan börjat flashat. Detta kommer nog en seg natt med.


Tack alla som skickat mail och kommenterar, det betyder verkligen jätte mycket för mig här borta andra sidan av jorden! <3 

24 April, Påskdagen

Kategori: Sweden

klev upp vid åtta och pratade med Mormor, mamma och pappa.
Familjen åkte till kyrkan för påskfirande med påskmat frukost.

Efter någon timmes prat på skype åt jag frukost med flavia innan jag gick ut på en liten löprunda med bad i poolen efter. Flavia spelade waterpolo med nya bollen vi hade köpt på walmart. solades lite med, men det var segt för solen ville inte riktigt komma fram igen alla moln. 

När familjen kom hem så blev jag fotograf då det årliga påskkortet skulle tas, Vi åt sedan Påsklunch.
det var bar-b-que BBQ, tacos chip med ostsås och sedan olike böner till, gott gott var det!

vi åkte sedan hem till sherrys bästa väns föräldrar som bor på en farm, när vi kom fram var hela deras familj där och vi hade äggjakt, det var 200 plastägg gömde i deras trädgård och alla barn sprang runt och letade ägg. Macy fick 65 stycken medans jag fick 7?? efter att kimberly hade kommit ut iklädd i en påskhare och gör allt för att muntra upp stämningen. Vi åkte hem till oss sedan för att bada, solen hade nu kommit igenom och det var 28 grader.
Prata på skype sedan med familjen som skulle gå tills säng, 7 timmars tidsskillnad.

Vi badade på fram till sex efter massor av vattenlekar med ett par liter vatten i öronen.
Till middag åt vi resten av lunch ute på terrassen, härliga sommarkvällar. 

Nu har jag pluggat inför ett sociology prov imorgon om jag går till skolan dvs, lika bra att vara förbered iaf. 


Sherry, Christopher, Jake, Macy-lin och Carly




BBQ pågång


Jordgubbar med grädde till efterrätt. 

 
Macy var redo att börja leta ägg....



...medans jag träffade påskharen kimberly.







 

23 April

Kategori: Sweden

Jaa, vad ska jag säga? Livet är bra orättvist ibland.

Pratade med mamma och pappa mest hela dagen fram mot 5 då de måsta gå till sängs.
Gick sedan på en promenad eftersom det dock allt var strålade solsken och varmt ute.

Åt middag med sherry och barnen, pasta med tomatsås och vitlöksbröd.
Efter maten så målade vi ägg till imorgon, det var som vattenbaserad färg i glas som vi la ner äggen i och gjorde olika mönster. Vid åtta kom kimberly och malory över, de hade varit i tennessee på påsk firande, de vill komma över och träffa mig osv. Vi åkte till gracie blue som är ett glass ställe där man gör sin egen glass och betalar per ounce. Det är 8 olika mjukglass sortern, sedan olika tillbehör. Det var jätte gott och ett fint slut på dagen. Jag och Kimberly bytte ”påskägg” med, även om man inte lägger det i ägg här.



                              Jag älskar min Morfar och han kommer alltid vara min Morfar!
                                                       Tack för allt du givit mig!


 

 

22 April - sol & bad

Kategori: Sweden

Idag har varit sol och bad dagen!
Pratad med mamma och pappa på morgonen och sedan när värmen började komma upp mot 30 grader gick vi ut och badade. Carly, Jake och Macy var med, skönt med en pool när det är så här varmt!!

Vid två gick jag till Kimberlys syster där Kimberly var redan, hon bor i mitt bostadsområde med sin man och 3 veckor gammal baby, Dylan. Vi hade lunch där och sedan skjusade Kimberly hem mig när hon skulle på jobbet. 

När jag kom tillbaka så hade Gijula kommit, en kompis till Flavia från Italien som också är utbytesstudent. Vi badade och var ute till sex då Malory kom och ville ta med oss på mat. Vi åkte till Hunan, asian buffe mat!! 
Vi gick sedan runt lite på våran shopping mal och hittade lite roliga presenter! 

Nu ikväll har vi kollat på film och Gijula stannar över. 
Imorgon hoppas jag på lika bra väder!! ;) 



Macy och jag i poolen.


jake, Macy och Carly


Gjulia och Macy trivdes bra i solen!


flavia, Gjulia och Malory var lycklig över att få äta på Hunan!

21 April

Kategori: Sweden

Idag var det sista dagen innan Påsklov, som är 1 dag!
Tillbaka till Skolan på Måndag.
Hade ett öppet bok test imorse I Mississippi Studies som det gick bra på, det var lite krångligt.
Fick även reda på att jag gjorde ett 97% på provet igår! Det går bra nu  :)

I Computer Application hade vi ett prov på 25 microsoft word termer, olika knappar och menyer i Word och det är ju långt ifrån nån liknad till de svenska orden, inte för att jag vet vad dom heter, vem vet sånt liksom!?? Det räcker väl om man kan trycka på dom!!!?

Sociology fortsatte vi med ch7 och sedan gjorde vi en Studie guide som är ett paper med samma frågor som på provet, det är bara lite annoluna då. Vi svarar på frågorna och pluggar sedan på det pappret.

Efter Lunch var det dags för Engelska och vem var legit och rockade ut hela engelskan klassen med sin power point presentation??? Jo, jag!!! resten av klassen hade pp fylld med tråkig information som de läste av och visade sedan bilder. tråkiga och ointressanta ämnen var det med. Sen kom jag med Sverige och bröt den fjärde väggen, fick skratt på klassen och resten av redovisningen gick lyssande! Sedan fick man extra poäng om det var många som hade frågor, vilket var då ett sign på att det var intressant. Jag hade frågor så tiden tog slut.

På slutet visade jag upp olika svenska företag, klädesmärken, musik band osv. De flesta var chockade över hur mycket var Svenskt, men är det svenskt egentligen?? skapat i Sverige och ägs av kina.

Mr. Cummings sa sedan att han var imponerad, det var förmodligen den bästa presentationen han sett på länge sa han och hur jag änvände power point var unikt med, förklarade att det bara var att göra det enkelt och stilrent, inte massa skräp text som är ointressant! Fick även extra poäng över att jag inte hade ett papper.
Behöver inte direkt extra information än all den jag har ;)

Efter en lyckad Engelska lektion så gick på "lov" som de vill kalla det, även fast det är 1 dag.

Ikväll har vi ätit macaroni cheese samt snitchel med sås. Har sedan kollat på lyxfällan och när sherry kom hem vid sju kollade vi på Idol och sedan pratade vi fram till elva om skilladen mellan Usa och Sverige, när jag kommer tillbaka och hon till Sverige, om hon vill adoptera igen och när de adopterade Macy-Lin från kina och hur de var osv. Det vat kul att prata av sig!

imorgon blir det 28 graders sol med bad, samt skype!! :D 

20 April

Kategori: Sweden

Om 8 månader fyller jag 18!
Idag hade jag ett prov i ms studies, som det gick riktigt bra på! Sedan fick vi tillbaka prover från i fredags som jag fick 105 på, dvs 5 bonus poäng från en extra credit frågor :D

Resten av dagen rullade på bra, vi började med redovisningar på engelskan och jag har min imorgon.
När vi slutade så var det en bi familj som hade satt boende i ett träd utanför skolan, och Usa som detta är så stängde man av den sidan av framsidan och bussarna var i på olika ställen, så man fick leta sig fram till sin buss och hittade tillslut den, det tog lite extra tid med. 

Igår natt hade vi Tornado varningar, brandkåren åkte runt med sirenerna på och sedan var city varningins sirenerna på med. Det var starka stormar och allt utomhus är kaos, trädgårsstolarna låg i poolen imorse.
Det började vi 11 och var över vid tolv, tornado vindarna gick norr om Memphis så vi klarade oss utan skaddor.
Men det var lite skyltar och träd nerblåsta imorsen.

Ikväll när vi var i kyrkan så var det lika igen, det var lite kortare och lysset flashade till lite då och då.

Nu ikväll har jag gjort några uppgifter i Ms studies eftersom att vi ska ha ett open book test på nästa kapitel.
snabba steg här!!
På fredag är jag ledig och då ska det bli sommarväder, 27 grader och lika resten av helgen!!

19 April! - sommarsommarsommarsommar

Kategori: Sweden

Åkte till skolan imorse med Christopher och Flavia, de släpte av mig på DCHS medans de fortsatte på Getwell road ner till SBEC. Hade Ms studies där vi går igenom regeringen i Mississippi, prov imorgon.
Hade mitt under Ms studies en jordbävnings övning, vi fick alla gå ner på golvet under skrivdeskarna och sitta där i några minuter till "säkerhets rektorn" sa att det var över och alla gick tillbaka till klass igen.

På Computer Apps gick vi igenom Microsoft word provet på Torsdag och så fortsatte vi med Excel.

Sociology hade vi med och jag är nu äntligen klar med min make up prov i den klassen, har var lite för seg med dom, borde vart klar med dom förra veckan, men men nu är det klart. Fick 95 på det med och ett B på det andra!
Går lite bättre nu :D

Hade sedan Lunch som vanligt med mina två toast bröd som är otoastade med ost, skinka och mustard i dom. En liten påse chips och ett äpple med vatten. Det är grejer det! :)

På Engelskan fortsätter vi med läsningen och frågor. Vi jobbade även lite på våran redovisning imorgon, en presentation om något, jag har Sverige och gör en Power point om det och pratar till det, kan man lyckas med något smidigare? Vi fick även vårat exam schedule över examerna i slutet av året och klarar jag mig med bra så slutar jag Fredag den 20 Maj men har förmodligen en exam på tisdag morgon, Hoppas dock inte men vi får se hur bra jag gör resten av terminen.

När jag kom hem satt jag mig vid poolen och läste, var nära på att hoppa ner i poolen några gånger eftersom att det var 31 grader ute, men solen var bakom molnen och det var lite vind så det får vänta tills imorgon.
Men det var skönt ändå att det var så varmt men ändå ingen sol i ögonen.
Till middag åt vi Lasagne, färdig från frysen så klart och Flavia är alltid lika lycklig över hur "hennes" Italian mat är här i Usa.

Har resten av kvällen pluggat inför mitt Mississippi studies prov imorgon och gjort klart min power point om Sverige. Nu blir det till att sova och vänta in ännu en dag i detta underbara paradis väder.

18 April

Kategori: Sweden

8 Månader sedan, 18 Augusti packade jag upp väskan här och om 6 veckor packar jag den igen.
Detta år har ju bara gått för snabbt!!!

Hade en Bra dag idag, inget prov och kort vecka är det med. På fredag är vi ledig!
Har dock inget påsklov som alla ni har hemma i Sverige, en fredag ger dom oss och det är allt för påsk.

Efter skolan så vart det ganska vidigt, solen var bakom molnen, men det var ändå skönt för det var friska 23 grader. ska dock regna resten av veckan och bli bra tills på fredag och upp mot 30 grader under helgen.

Pluggade lite under kvällen, sedan var Christoper och jag till sonic där han lämnade in en jobbansökan sedan köpte vi oss en varsin sonic glass blast med.

Hade sedan saga läsning för macy in min sociology book, vi kollade på bilder och kom upp med historier. Det tyckte hon var riktigt kul och det var det med. Nu måste jag fortsättaplugga inför två sociology prov imorgon.

17 April

Kategori: Sweden

idag tog jag sovmorgon som vanigt på söndagar medans ypeamljen är i kyrkan. Pratade på skype med famlijen och sedan med årefolk, var lite drama som hänt.
Vid två kom Kimberly och hämta flavia och mig, vi åkte till en park i Hornando där vi åt glass i det härliga sommarvädret vi har, Hornando är en stad intill oss som är lite mindre än Southaven men bara 5 min bort.

Vi åkte sedan hem till Malory där vi spelade badminton och ute i deras baksida. åt sedan middag där innan klockan hade blivit åtta och vi åkte hem igen. Fick även med oss cupcakes från kimberlys jobb som var över från fredag och lördag. Det är ju alltid gott.

Nu har jag pluggat för ev. ett prov imorgon och ska sova nu, riktigt trött!!

16 April

Kategori: Sweden

Prata som vanligt med familjen på skype imorse med resten av familjen här på på marknad i dagens 12 grader moln väder, kallt var det!!

var sedan med flavia under eftermiddagen, vi kollade på tv och åt pizza från igår.
Sedan laddade jag upp bilder på facebook från las vegas och grandcanyon, så om ni vill finns det bilder där och blogginläggen finns ju här.

resten av dagen satt jag mest vid datan och började med ett powerpoint om Sverige tills på Onsdagens engleska lektion, så skönt att börja med det och inte göra det under veckan, har lite över tills imorgon.

Till middag åt vi friterad kyckling, hämtad från kfc såklart ;)
Nu ikväll har flavia och jag suttit och kollat på facebook bilder och har sedan läst lite harrypotter

15 April - STD

Kategori: My year in USA

Äntligen fredag efter en lång vecka som ändå har gått snabbt, tror det är för att jag har hela tiden har haft nått skoljobb att göra.

Idag hade jag provet i Ms studies och det gick bra, vet dock inte betyget än eftersom läraren är seg och inte lägger upp det på internet. Efter det gjorde vi current event, där vi alla får en Ipod och så ska vi hitta en artikel om Mississippi som vi ska läsa och göra en sammanfattningen av den.

Resten av dagen rullade på bra, solen sken så fint utanför fönstret och det gör bara väntan större att sluta och komma ut i dagens 27 grader! :)

På Engelskan pratade vi på som vanligt inom fin litteratur och efter lektionen fråga Mr. Cummings hur det var med tonårsgraviditet i Sverige eftersom att det är väldigt vanligt här och det är en i min Engelska klass och en i Sociologi klassen.

Mississippi har förövrigt Usa’s högsta tonårsgraviditet samt STD smittning, dvs sexually transmitted diseases  som typ är könssjukdomar. Och det finns tom en speciall klinik för hjälp av detta eftersom att man vanligen går via en läkare och familjens försäkring och då måste föräldrarna veta om det och då säger inte barnen nått och söker inte hjälp. Men Mississippis regering har därför öppnat en gratis ”ungdomsmottagen” som i Sverige.

Han sa även att många på skolan har en STD och Olive Branch: en annan skola här i Kommunen går HIV runt och därför testar man just nu alla elever där för att se hur allvarligt det är.
Enligt mig så är detta väldigt Amerikanskt, ingen pratar om sex och ingen har det, men ändå så är det ett sånt stort problem. Dubbelmoral.
Sexualkunskap kanske skulle hjälpa? Nej, det har regeringen våran förbjudit och de olagligt att ens prata om Sex i skolan! Hallå?! Var någon som sa att det vara Bibelbältet av USA, jo tack!!

När jag kom hem la jag mig vid poolen som var tom eftersom att det var en läcka i den och idag var de hitt och tömde det sista av den och lagade hållet av den och fyller nu upp den IGEN! Kommer ta 30 timmar. Jag somnade sedan och Flavia väckte upp mig med Malory som hade med sig några tårtbitar till oss, vi  åt dom och sedan pizza som hade kommit.  Vi sju åkte vi på Bio, Source code.

14 April

Kategori: Sweden

Om jag minns rätt är det volvodage idag! Och jag ser olika volvo bilar här varje dag, inte så mycket V70 men mer nyare och även äldre.

Skolan gick bra, hade två prov i Sociology som det gick bra på båda av dom! Det drog uppe mitt betyg till acceptabel nivå, så nu pratar läraren med mig igen!;)

På Engelskan höll vi som vanligt på med Litteratur, mycket tråkigt!! Tur att läraren är trevligt och svävar iväg ibland, pratade om en vanligt Amerikans ekonomi idag, hur mycket som anses vara rikt och hur mycket är en vanligt summa att ha sparat undan. Efter lite research kom vi fram till att Amerikanerna i genomsnitt har 13000 sek sparat på sparkontot.

Efter skolan gjorde jag min Sociology läxa ute i 27 grader tillsammans med lite plugg inför morgon dagens MS studies prov.
Åt sedan Köttbullar i stort korvbröd och sedan var Christopher och jag till kroger och handlade lite mat.

Nu ikväll har jag sammanställt mars månad och lagt in all spendering från Los Angeles resan i Excel, så nu är det klart och det ser ut som att jag klara av Maj med ;);)

13 April

Kategori: Sweden

Vakna upp vid sex av någon anledning och då gick det inte riktigt att somna om.
Tog en dusch och åt sedan frukost framför nyheterna resten av morgonen, härliga mornar man kan ha.

Idag är det även sju veckor kvar tills jag kommer hem till Sverige och jag längtar såklart men nu börjar jag inse att det verkligen inte är långt kvar,  kommer kännas konstigt att komma hem till det liv som jag faktiskt har och inse hur bra man har det! Måste även säga att jag är ganska imponerad över mig själv att ha bott med sex andra barn i ett helt annorlunda hem när jag har varit enda barnet i min familj, för det är en hel del annorlunda!!

Hade kapitel 5 prov i MS studies och sedan började vi med kapitel 6 som det är prov i på fredag.
Computer application började vi med Excel, det är ju som en barnlek för mig!! Bara jag lär mig alla termer på engelska så ska det nog gå bra ;)

På engelskan fick vi ett projekt arbete tills nästa vecka, en presentation på 5min och vad passar inte bättre om inte Sverige i sin högsta höghet???
Det blir lite om Sverige i allmänhet, sånt som är helt annorlunda från Usa, sedan lite kungafamilj och allt Svenskt som vi har i här. Känner att det kommer blir bra.

Efter skolan satt jag vid poolen innan kyrkan, det var idag 25 grader och det är ju så skönt. Känns så härligt att ha detta klimat så länge det varar innan ”humidity” kommer. De kallar högsommar här Humidity även fast det betyder luftfuktigthet och under sommaren kommer den upp mot 90% här under sommaren och det börjar komma under mina sista veckor här.

Var sedan till kyrkan och det var typ 5 veckor sedan, har varit alla resor och sen mycket annat som har kommit emellan, alla ”damer” tyckte det var kul att jag var tillbaka så de kunde ta på mitt hår igen, haha
Detta är ibland som att vara tillbaka till Thailand, men det är kul och de undrade ju såklart hur jag hade haft det.

Nu sitter jag här igen och gör mina läxor och pluggar till två prov imorgon i sociology. Ett make up test och ett vanligt, känner redan nu på mig att det inte kommer gå så bra. Bäst att återgå till det nu.

12 April, Tisdag

Kategori: Sweden

Åkte med Sherry till skolan imorse, hon har börjat kommit in i starten av jobbet nu och har bara några veckor kvar innan det riktiga jobbschemat börjar.

Hade sista make up provet i Mississippi studies idag, är nu äntligen ikapp och ligger inte efter längre från California resan. Det gick riktigt bra med!
I computer application lämnade jag de sista uppgifterna med, ikapp där med!!
Känns så skönt att vara klar med allt detta, och kan fokusera på det som vi gör på lektionerna.

Resten av dagen rullade på ganska bra, hade Sociology och på Engelskan läser vi olika dikter med olika uppgifter till, sedan är det ganska mycket klassdiskussion. Inte  den sorts engelska lektion som jag skulle vilja ha men det går väll an.

Efter skolan var det 23 grader ute och hann bara hem och äta innan vi åkte på Jakes Baseboll game, de förlorade med 1 poäng. Men det var kul att se på ett Baseboll game ändå, även att det var mycket komplicerad sport och reglerna.  Väder var härligt och det var kul att se baseboll, glömde tyvärr kameran hemma, så jag får ta kort nästa gång jag går.
Kom sedan hem och då gjorde jag läxor och plugga lite MS studies.

11 April, Måndag

Kategori: Sweden

Skolan idag igen, hade två prov i sociology och det gick verkligen inte bra! sämsta proven jag någonsin har prestet på! värre än tyskan i enånger var det, vill inte tänka på det längre!!

Hade sedan ett make up prov med i MS studies som det tacko lov mycket bättre på. 
Under lunchen börjde det regna och det har varit igång sedan dess, regnat och stormat. jag antar att vi får allt som var över från helgen men till helgen igen ska det vara upp emot 70 igen, så det ser jag fram emot!

Efterskolan så pluggade jag lite och gick igenom lite "business mail"
ska bla. till Stockholm open v. 42 och vara med i Vip tältet inom servering och sedan veckan därpå blir det hotell praktik och även det med i stockholm tror jag, ev. på såstaholm. 

vid sex skjusade Sherry, Flavia och mig till en Mexikansk restaurang där vi en annan utbytesstudent hade en födelsemiddag, Hon heter Jullie och är från Thailand och fyllde 16.

Nu Ikväll så har jag varit med Christopher och sedan kollar runt i poolen med Sherry, poolen har en läcka och vi försöker komma på vart det är med olika metoder och förmodligen är det en lampa som det är ett litet sprika i, men eftersom att det bara försvinner några dm per dag, så är det lite klurigt. Men imorgon kommer pool mexikanerna!

10 April, Söndag

Kategori: Sweden

Imorse blev det tidig morgon med! Kimberly hämtade upp mig vid nio och åkte till hennes hem och började förbereda för att fira Malorys 18 års födelsedag. Vi hade spanskt tema och gjorde en tårta i röd, grön och gul. 
Malory var i kyrkan med sin familj så undertiden åkte vi hemme till henne och skrev på bilen, typ som i filmerna där man sätter burkar efter Bilen, men här skriver man på den ist. Så vi gjorde det medans hon inte var hemma och det blev en överraskning. Vi åkte sedan tillbaks och åt Lunch, barbecue!! Det var jätte gott.
Vädret idag var lika bra som igår med, jätte härligt varmt!! Brunheten börja komma fram med.

Sedan vid två kom Malory och då hade vi tårta och presentöppning innan vi åkte på Bio och såg Arthur med Helen Mirren och den var jätte bra och rolig.
Efterdet var det Middag på Malorys favorit restaurang, Hunan - Asian buffé.


Kom hem vid sju och då var det bara att sätta igång med Plugg inför proven imorgon!




Tårtbakning



Vi lyckades ganska bra tycker jag!?


Skrev på engelska på sidorna med.


9 April, Lördag

Kategori: Sweden

Klev upp vid nio imorse för att få ut så mycket av solen som möjligt, pratade på skype och tog sedan med mig böckerna ut till poolen och satt mig där och gjorde några uppgifter innan man måsta gå in igen för att det var så varmt! Drack vatten och satt still mest resten av dagen.

Flavia vaknade sedan upp och kom ut med, vi satt vid poolen under ett parasoll för ansiktet!
jag har svårt att förstå hur het och varmt det kommer bli i Maj när det redan är så här, det var ca. 27 grader idag och det är April. Är glad över att jag inte kommer att vara här I juni men kommer för hoppningsvis hinna få lite färg innan hemresan ändå. Det känns som att detta är min chans att verkligen bli Thailand brun, eftersom det inte funkar för mig i Thailand ;)

Vi badade sedan i poolen, som äntligen är fixad, reningsverket har  varit trasigt över vintern och det har samlats på massor av skit, så i veckan var några Mexikaner här och tömde den, tvättade och fyllde sedan upp den igen.

På kvällen ut vi pizza på altan och sedan under kvällen kollade jag på film och finalen av Landskampen, var ju inte så kul att se att Norge vann men men, bätte lycka nästa år!

5-8 April, veckan

Kategori: Sweden

Tisdag
Var hemma idag från skolan och sov, sov fram till elva och det var på tiden!!
Pratade sedan med mamma pappa och mormor morfar på skype innan alla packning skulle tvättas och sedan bloggade jag lite för att komma ikapp från resan.

På kvällen åt vi pastasoppa och sedan var jag med Christopher resan av kvällen.


Onsdag.
Idag var det bara att kliva upp för skolan igen, nu fick det vara nog med ledighet efter 7 dagar borta.

Fick allt ”make up work” i skolan och gjorde en plan med varje lärare hur jag skulle plugga igen allt, de flesta lärarna lät mig hoppas över allt klass jobb och endast göra det runt proven och sedan prover.

Sedan ville de flesta höra hur jag hade haft det, många amerikaner har ju inte varken varit till new york eller Los angeles och absolut inte grand canyon eller Las vegas. Så de tyckte det var intressant.
Min Engelska lärare hade sagt till klassen att jag hade varit till Sverige och gift mig, så det var lite kul det med att de trodde på det.

På kvällen stannade jag hemma från Kyrkan och tog tag i alla läxor.


Torsdag.
Idag var skolan som vanligt, gjorde lite uppgifter och lämnade in det så jag kan börja få bort alla 0% i betygs boken min. Sedan har jag alla uppgifter som de andra gör med så jag inte kommer efter i det vanliga jobbet med.
Efter skolan så var flavia och jag med Christopher och köpte en kostym till hans student efter det så var vi till Subway och åt middag.


Fredag
Idag hade jag två prov i Ms studies, ch1 och ch4. Så nu är det bara ch. 2 &3 kvar till nästa vecka.
Sedan hade jag prov i Computer application och det gick bra med.

I sociology var det meningen att jag skulle göra prov 1 av 4, men läraren var borta och vi hade en sub så då blev det inge prov där med, blir kul att göra allt det till veckan, inte!!

I Engelskan gjorde vi ett ACT test som är USA’s rikstest, det som alla tar för att testa sina kunskaper, man måste inte ta det men de flesta tar det för att komma in på College och få stipendium.

Det finns ca. 5-8 prov tillfällen varje skolår och det nästa är imorgon (lördag) och det var några i min klass som skulle ta det, så läraren tyckte att det skulle vara bra att vi fick prova på att det och se hur det ser ut. Det var dock ett 4 år gammalt test. Jag kollade på mitt och hoppade över engelska och Naturkunskaps delen och försökte mig på Matte delen, men det var hopplöst utan en miniräknare.

Tack o lov så kom Mr. Cummings till mig och frågade om jag ville göra något annat ist och det kunde jag ju verkligen göra, så jag plugga sociology ist resten av lektionen.

När jag kom hem från Skolan så var vädret underbart, gick på en promenad och sedan låg vid poolen resten av eftermiddagen.
Till middag åt vi pommes och fiskpinnar, bra fredags mat! ;)

Under kvällen så åkte chris till sin pappa och Michaela till sin mamma. Flavia satt ute i pation resten av kvällen och läste. Riktigt härlig sommarkväll i April!! ;)

3 April, Phoenix

Kategori: Sweden

Idag lämnde vi Selingman och grand Canyon området för att åka mot Phoenix.

Vi åkte igenom massa olika bergskedjor och en många så byar, först via Williams där vi stannade på toa paus, sedan forstatte vi till Sedona som är en jätte populärt bergs område i Arizona, många tycker om att gifta sig och det var verkligen jätte vackert där!! Sedan var det många som trodde att dessa berg hade en kraft och energi som kunde göra att man fick kontakt med sitt inre samt högre makter. Vi såg då människor som satt uppe i bergen och  bedde/mediterade.

Men vi fortsatte våra bussresa utan kontakt med mitt inre mot Phoenix, nästa stopp var ett 600 år castle, tuzigoot national monument och vi var till Montezuma Castle som var byggt av lera i en bergshåla med 20 rum på tre våningar, dvs att det var inte alls ett slått! Men det var jätte vart där så vi stannade lite snabbt och sedan rullade vidare mot lunch i Prescott: en liten bergsby, det var jätte vackert område och ett av de dyraste bergsområdena i Usa att bo i, vilket jag förstår för det var en jätte fin utsikt!! Vi gick runt i den byn och åt Mexican till Lunch!

Hoppas på bussen igen för att köra det två sista timmarna mot Phoenix.
När vi kom till Phoenix som också låg mitt ute i Ingenting, Nästan hela Arizona och Nevada är mest öken och olika bergskedjor, men nu hade vi kommit ur ”red rock Country” som hela dagens område har kallas eftersom att det är röda berg där.

Vi kom fram till Phoenix vid fyra tiden, Phoenix är den största staden i Arizona och även dess huvudstad, vi fick 90 minuter på deras shoppingcenter som även var Arizonas största, så 90 minuter räckte inte långt för oss, men jag hann med Apple store och återigen kolla på Ipad och Iphone, jag kan verkligen inte bestämma mig!! Svårt är det. Var även in på HM, Gap och fick med mig ett par badbyxor från Abercrombie and fitch, så det var man lagomt lycklig med.

Middag åt vi på Awazing jake som är ett stort nöjesfält inomhus och har även en stor matbuffé, vi var där till nio då vi åkte till hotellet.
Vi fick 1 timmes förlängd curfew till 11 för att alla träffas vid poolområdet och säga hej då till alla.

Vi packade sedan resten av natten, även fast det inte fanns något att packa eftersom att vi inte hade packat upp, men vi var på rummet fram till två iaf, kollade på film och bloggade lite tills frukosten var klar klockan två.

4 April
Var ju inte så jätte hungrig, men åt det som gick och sedan åkte halva gruppen till Flygplatsen medans de andra stannade till klockan 5 på hotellet, de hade senare flyg hem.

Jag och Josefine (från Norge) hade samma terminal, så vi visade var Skandinavien går för och tog självincheckning medans de andra stod i kö.
Satt sedan på Starbucks och väntade med en double chocolate cappuccino och pratade lite på skype med beste mor och sedan med morfar, vi separerade sedan vid fem för att gå till våra gater, de var i tid med och 06.00 lyfte jag mot Atlanta, Georgia.

Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport som är världens största flygplats i passagerar antal; 88 miljoner per år. Arlanda har typ 15-18 miljoner.  Så det tycker jag är ganska bra för att vara Sverige.

Landade fyra timmar senare där och hade då  redan flugit förbi Memphis.
Men jag väntade själv där på världens största flygplats på mitt plan, men pga av tornado i Memphis området så blev vi framflyttade, mer och mer. Och även inställd blev flighten, de flyttade oss till en annan terminal, tog det lilla mini tåget och hittade gaten som inte alls hade nåt flyg till oss, men fick ist två nya fligheter. Tog mini tåget vidare till A terminalen där jag då såg att det fanns en tidigare flight hem, lyckades få mig en standby boardingcard och tog chansen. Minitåg till E terminalen och där kom jag med.
Landade i Memphis 17.10 efter 1,5 h turbulens flygning.

Emily, Min RC kom och hämtade upp mig eftersom att sherry var på jobbar. Kom hem och då åkte vi till Cici’s Pizza (pizza buffé) och åt middag med en överlycklig Christopher som var glad att jag äntligen var hemma, så det var kul! ;)

Gick till sängs vid 9 efter en Lång lång dag!!

2 April, Grand Canyon

Kategori: Sweden

Vaknade upp i Selingman vid nio tiden, åt frukost och klockan 10 hoppade vi på bussen för att åka mot south rim av Grand canyon, dvs den södra sidan.

Så här säger Wiki om Grand canyon;
Grand Canyon är ett eroderat ökenlandskap i nordvästra Arizona, USA. Grand Canyon nationalpark är sedan 1979 med i UNESCO's lista över världsarv. Coloradofloden har grävt sig ned i berggrunden under lång tid och bildat världens största Kanjon.
Den är cirka 44 mil lång, 0,4–24 kilometer bred och upp till 1,6 kilometer djup. Grand Canyon kallas världens största och äldsta historiebok, eftersom den innehåller så många olika gamla bergarter. Det övre lagret består av den yngsta bergarten, som är en kalksten och som är 250 miljoner år gammal. Under kalkstenslagret finns fler äldre bergarter. Grand Canyon finns upptagen på flera listor över världens sju naturliga underverk, även om ingen av dem är officiell.
ca. 20 stycken avlider varje år i Grand canyon pga. att man faller ner samt få självmord.

Den delen av Grand canyon vi var south rim och kallades; Grand canyon village och vi vi såg 19 mil åt ett håll och sedan var det 17 km till andra sidan samt 800 meter djupt. Detta var även stället de flesta turister kom till, man hade bäst utsikt och vackert var det.
Mellan de 800 metrarna ner och 17 km brett var det massor av olika ”bergarter” olika färger och massa natur helt enkelt, längst ner rann sedan Colorado floden fram, samma flod vi var på igår men denna del var tidigare och längre upp.

Vi gick sedan längst med kanten i 4 kilometer på en ”sky walk” och sedan när vi kom fram hoppade vi på bussen igen och åkte till ett ställe där vi hade middag. Köpte även lite souvenirer och yvkort.

Vid sju tog vi bussen till grand canyon igen men denna gång 1 mil längre ner. Vi byte sedan från våran charter buss till en tur buss som tog oss ut  grand canyon och en av ”pirerna” som de kallas.
Vi väntade sedan där en lite stund på solnedgången skulle komma och den kom och var som en vanlig solnedgång, inte så jätte fint var det men helt okej.

På kvällen badade vi på hotellet och klockan tio var det rums kontroll.

Här är några bilder från Grand Canyon

17 km längre bort så var andra sidan; North rim




Grand Canyon.



Där längst ner är Colorado floden och tro det eller ej, med det var 800 meter ner dit.

1 April - Colorado river & Hoover dam

Kategori: Sweden

Imorse lämnade vi Las vegas och körde mot Nevada, vi körde igenom en av de 6 öknen som finns i USA och vi såg mycket olike intressanta varelser på vägen, det var en kul bussresa.
efter 2 timmar kom vi fram till Colorado river, där vi fick byta buss och hoppa på en av national parkens bussar som tog oss ut till Hoover dam som är en stor cement vägg mitt i colorado river för att kontrollera flodens flöde och drift. Den är byggd 1936 och är 200 m. hög och 350 m. bredd.
Den har varit med i hel del filmer och det var jätte häftigt att se, vi utbytesstudenter fick en egen båttur där, började nedanför valvdammen och åkte sedan båt upp med längs floder.

Eftersom att vi var i ett öken område så var det jätte varmt, upp mot 39 grader var det och stekande het! Som tur var hade jag smörjt in mig, men jag viste inte riktigt var jag skulle ta vägen ändå. Vi åkte på en öppen båt så det var riktigt varmt!!

Vi var ute på floden i tre timmar, stannade vid en liten strand och sedan badade vi och åt lunch.
Fortsatte sedan bussturen mot Selingman i Arizona där vårt nästa hotell var, Vi stannade efter vägen och svängde av motorvägen för att köra lite på route 66, vi stannade till i en lite by mitt ute bland berg och mitt i öknen! Byn kallades Peach Springs  och det var där filmen bilder var ”utspelad” även fast det var en tecknad film så var det där den skulle vara.

Det var bara gamla och slitna hus längst med vägen, några affärer och en lite lite kiosk där man serverade milkshake i Pepsi koppar och inne där så var det massor av visitkort och olika hälsningar uppklistrade på väggen, vi hittade på en svensk flagga och visitkort från Norge.

Det var kul att se en riktigt landsbygd för det var verkligen på landet och sedan var det ju kul att se platsen som bilar har inspiration från.
Vi rullade sedan vidare mot selingman där vi route 66 gick rakt igenom.

Route 66 var en landsväg fram till 1985, den gick från Chicago till Los Angeles och är än idag en historiskt märke för Usa när väst blev länkat med Öst. Idag är nästan hela sträckan ersätt med motorvägen men delar finns kvar igenom byar osv.

Vi åt middag på en mexikansk restaurang där vi hade buffe och sedan fick vi shoppa, men i dessa byar är det mest souvenirer och vildmarkskläder, så det var inte så lång tid där.
På hotellet fick vi bada i poolen och sedan så var det room check klockan 22 som vanligt.


Hoover dam




31 Mars, LAS VEGAS

Kategori: Sweden

Imorse lämnade vi Los Angeles för 5 timmars bussresa I öken mot viva la vegas, Vi åkte igenom Mahavia öknen, över routh 66 och vi såg massor av sand, berg och vacker natur för 5 timmar.

När vi passerad delstaten från Kalifornien till Nevada så var det en liten sliten stad med några kasinos, det var därför att gambling var tillåtet I Nevada innan Kalifornia och då hamnade det precis över gränsen, men vi fortsatte 30 minuter till för att komma in till Las Vegas.

I Las vegas var vi först till New york New york, många olika byggnader som skall föreställa New york. VI åt Lunch där inne och sedan åkte vi några i en stor roller Coster igenom hela den parken.

Las Vegas var jätte häftigt, det Världens största Hotell i rum finns där, Världens största Pyramid finns där och Världes största Choklad fontän finns där och vi såg allt. I Las vegas finns det runt 100 000 hotelrum och det serveras 29 miljoner buffe portioner här varje år, 305 bröllop sker varje dag i Las vegas, 75% av Nevada ägs av regeringen och det kommer typ 1 dm regn i Nevada per år. Men även fast Las vegas ligger ute i ingenting, mitt ute i öknen så kan man under sommaren åka 45 minuter upp i bergen tills snö och kyla ner sig, men turguiden våran sa att om man gjorde det så blev man nästan alltid sjuk eftersom att man kommer ner igen till ca. 40 graders värme och det är ju inte bra.

Vi åkte sedan till Stratosphere som är en 350 hög flygplats skrapa, längst upp är det ett observations däck, fritt fall och två andra attraktioner som båda sker utanför kanten av taket. Men jag var nöjd med åktturen i New york New york.




När vi åkte igenom i Las vegas så var det några hotell som var helt svart i och inte helt färdigt byggda, de var bygg stop på dom sedan en ekonomi kris, så det var lite tråkigt.

Vi var även till Bellagio som var världens dyraste hotell när det byggdes, det var såklart jätte stort och inne där var det jätte mycket blomster arrangemang, jätte mycket blommor var det!! Man byte ut arrangemangen fyra gånger per år och då sänkte man ner blomrabatterna som var hydrologiska och då jobbade det över 50 per 24 timmar per dag i sju dagar för att bli klar med det innan man höjde upp dom igen.
Hotellet kostade en halv miljard att bygga och det jobbar 10000 pers där inne.

Utanför där var det en konstgjord pool, jätte stor såklart! Den hade olika fontäner i och två gånger i timmen var det en ljus och vatten show med musik, det kostade över 250’000’000 att bygga, det har 4500 ljuslampor i poolen.


När det väll började var det som att man frös till, det var jätte coolt och vet inte hur jag ska beskriva det!! Men att vatten kommer i takt med musik och ljus upp skjutandes till minst 50 meter och det bara fortsätter så!! Jätte häftigt var det!! Här är en sådan show, det är inte samma men typ lika;
http://www.youtube.com/watch?v=cP0K6H2QK7A

Vi var sedan till Down town Las vegas där vi kollade in olika ställe, många häftiga hotell och vi kollade även på Världens största bildskärm, den var i taket av en kasino galleria; freemont street som var 460 meter lång
Den visade varje timme en bild show med musik till, det var helt okej men inte speciellt imponerad.



På väg till vårat hotell stannade vi till och tog kort på ”welcome to Las vegas” skylten. Det var kul.