OneYearAbroad

Albin Ullmark- One year in Mississippi USA

25 April

Kategori: Sweden

Tillbaka till skolan idag, var förmodligen den värsta skoldagen på länge!
vaknade upp under hela natten och det var även regn och blåst från tre fram till sex då jag klev upp för att prata med familjen min, pratade fram till det var dags att åka till skolan. Michaela och jag var de enda som hade skola idag och de andra barnen som går på SBEC var lediga eftersom att det är en kristen skola. 

Hade Mississippi studies där vi började med kapitel 8, med prov på onsdag. Kapitel 8 är om Mississippis start med invandrare och hur vi tog emot dom, eller snarare hur dom tog emot oss.

andra lektionen var computer application och då hade vi som bellwork att prata om prata lite kort om våran påsk helg, var inte så kul att höra 30 andra elever prata om påskhelgen med familjen :( 

Hade iaf ett prov i Sociology och jag kände att det gick bra, kollade på gradebook på internet när jag kom hem och ser att jag fick ett 100 - A :D Det var kul, gjorde dagen lite bättre och var imponerad själv över dom framstegen från prov 1.

Under slutet av lektionen sa Miss. Moore att vi var under en Tornado varning och hon slog på tv för vädret, vi hinner inte titta mer än 2 minuter innan huvudrektorn säger på "intercome" att vi måste inta säkerhetsposition. 
Alla 1500 elever och lärare går du ut i korridorerna där alla elever sätter sig ner längst med skåpen och lärarna säger till alla att vara tysta. Vi satt där i 30 minuter medans våran "dresscode" rektor gick fram och tillbaka i våran korridor och ser till att ingen pratar eller blockerar någon utan att alla är i säkerhet. 

När allt regn var över så sa dom att varningen var över och vi kunde gå tillbaka till klass. Tornadorn hade inte träffat oss men det hade varit starka vinder i southaven och tornadorn gick norr om Memphis ist för Söder och vår sida. 

Vi var nu 15 min efter i lunch shemat och vi fick stanna kvar i klass 15 min längre så alla fick lunch. 

Sista lektionen var Engelska, som vi idag inte skulle göra mycket på. Jag hade då fått nog av skolan och sherry kom och checkade ut mig. Åkte hem ist och prata på skype med familjen innan de gick till sängs. 

Efter det kom sherry upp och jag pratade med henne en liten stund, sedan visade jag henne enånger och alla dess delar på google earth. vi pratde om det och hur jag växte upp med mormor och morfar på flakön och borka osv.
Det är ganska mycket vi pratade om och det var skönt! Hon tyckte det var intressant och fördstod nu lite mer vad det är man kommer ifrån och längtar tillbaka till samt sörjer.

Sherry åkte sedan på sitt nya jobb som hon börjar på idag, hon var varit på utbildning i 5 veckor och denna vecka har hon inskolning med annan sjuksköterksa, näste måndag börjar hon på riktigt och är själv.
Christopher åkte idag till st. Louis i Missouri med en kompis, de skulle se deras favorit band: Avenged sevenfold. De kommer hem tidigt imorgon bitti.

Till Middag åt vi rester från helgen, barnen badade sedan. Flavia och jag gick på en promenad istället.
Nu ikväll har jag varit barnvakt åt macy, vi har lyssnat på hannah montana musik och hon dansade till den medans jag har svarat på mail.
Nu blir det Harry Potter och sedan sova.

Kollar på nyheterna nu och om en kvar: 22.10 ska det börja storma och bli tornado windar, förmodligen kommer varnings sirenerna gå på med. Lamporna här inne i huset har redan börjat flashat. Detta kommer nog en seg natt med.


Tack alla som skickat mail och kommenterar, det betyder verkligen jätte mycket för mig här borta andra sidan av jorden! <3 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: